Příjemnou noc, dnes je neděle 19.5.2024
svátek slaví Ivo,
zítra Zbyšek
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Nakupovali, jak se říká, za pět prstů. Dva mladíky nyní stíhá prostějovská hospodářská kriminálka za to, že si v různých prodejnách zakoupili spotřební zboží, na něž si zde předtím sjednali úvěr. Přestože si elektroniku z obchodu ihned odnesli, nezaplatili za zboží ve formě splátek ani korunu! Teď jim za podvod hrozí až dva roky vězení.

„Třiadvacetiletého muže z Prostějova podezřívají policisté z trestného činu úvěrového podvodu. Toho se měl dopustit tím, že v prosinci loňského roku v prodejně na Okružní ulici v Prostějově docílil uzavření úvěrové smlouvy na koupi spotřebního zboží ve výši 28 749 korun. Při sjednávání smlouvy ovšem uvedl nepravdivé údaje o svém zaměstnání a pravidelném příjmu, ačkoliv nikde zaměstnán nebyl. Sjednané splátky následně neplatil,“ popsal první případ František Kořínek, tiskový mluvčí Krajského ředitelství Policie ČR Olomouckého kraje.

Hospodářská kriminálka však řeší další případ podobně vykutáleného mladíka. „Ve středu šestadvacátého srpna si usnesení o zahájení trestního stíhání převzal jednadvacetiletý muž z Prostějovska. Obviněn je rovněž z trestného činu úvěrového podvodu. V tomto případě se ho měl mladý muž dopustit tím, že si v září minulého roku v prodejně na Konečné ulici v Držovicích sjednal úvěr na nákup elektroniky ve výši téměř jedenácti tisíc korun a při sjednávání úvěru nepravdivě uvedl, že je na mateřské dovolené s čistým příjmem dvanáct a půl tisíce korun. Ve skutečnosti však jeho příjem tvořila pouze sociální dávka ve formě příspěvku na živobytí. Sjednané splátky obviněný mladík následně neplatil,“ informoval František Kořínek s tím, že oběma mužům nyní hrozí až dvouletý kriminál.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...