Dobré odpoledne, dnes je pondělí 20.5.2024
svátek slaví Zbyšek,
zítra Monika
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Drogy zničí nejen toho, kdo si s nimi začne. Absolutně převrátí život naruby i těm, jímž na drogově závislém člověku skutečně záleží a kteří obvykle za jeho průsery absolutně nemohou. Bolest, kterou jim tím způsobí, se přitom nedá s ničím jiným srovnat. To je i příklad Ilie Sisova. Inteligentně působícího mladého muže čeká po úterním soudu dalších třicet měsíců vězení. Večerník byl u toho!

Letos v polovině února byl šestadvacetiletý Ilie Sisov podmíněně propuštěn z vězení. Tam se dostal za sérii krádeží. Ani pak si nemohl stěžovat na to, že by nedostal šanci žít normální život. Pracoval nejprve ve stavební firmě, později přešel do továrny zaměřené na výrobu součástek pro automobily. Bohužel velmi brzy začal opět užívat pervitin.

„Dostal jsem se do špatného psychického stavu, neustál to a vrátil se k drogám. Kupoval jsem je od Michala B., který bydlí nedaleko Husova náměstí v Prostějově. Když jsem si uvědomil, že mě drogy ovládají, nastoupil jsem dobrovolně léčbu v Psychiatrické léčebně v Kroměříži, kde jsem hospitalizovaný i nyní,“ prohlásil u okresního soudu v Prostějově Ilie Sisov, který necelé dva měsíce po propuštění z vězení stihl vyloupit pizzerii Pohoda v Tylově ulici. Aby se do ní dostal, kusem betonu rozmlátil skleněnou výplň dveří. Ukradl hotovost i čtyři mobilní telefony, čímž způsobil celkovou škodu za asi dvanáct tisíc korun. Při krádeži jej však zachytily bezpečnostní kamery, takže jakékoliv zapírání nemělo u soudu cenu.

„Jsem nepříjemně překvapen, že se i přes vaše opakované sliby opět setkáváme. Přestože vám všichni kolem vás pomáhali, vy sám jste si toho nikdy nevážil a jejich snahu už mnohokrát zcela znehodnotil,“ konstatoval soudce Petr Vrtěl, který následně poslal Sisova na třicet měsíců do vězení. „Byl bych rád, pokud bych před nástupem do vězení mohl dokončit svoji léčbu, která by měla skončit letos v prosinci,“ komentoval toto rozhodnutí Ilie Sisov, který trest na místě přijal a vzdal se práva na odvolání. To samé učinil i státní zástupce, takže rozsudek nabyl rázem pravomocnost.  

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...