Dobré dopoledne, dnes je středa 15.5.2024
svátek slaví Žofie,
zítra Přemysl
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Vypadá to jako bezva finta. Od Vietnamce si pořídíte společnost, o pár dnů později na firmu s falešným daňovým přiznáním koupíte luxusní auto, které posléze převedete na jiného majitele. Společnost, která by měla úvěr splácet, prodáte Rumunovi. A ať se policie a soudy snaží, tenhle zamotanec rozplést. Jenže, ouha - ono se to občas i povede!

Z podvodu byl v úterý u prostějovského soudu obžalován Michal Šindler z Kostelce na Hané, který si na leasing koupil Superb za osm set tisíc korun. Přitom předložil falešné daňové přiznání „své“ firmy, kterou před nedávnem koupil. I z dalších okolností případu bylo patrné, že Šindler neměl sebemenší zájem za vůz zaplatit. Pořídil jej na společnost, která fakticky nevyvíjela žádnou činnost, a jíž zanedlouho převedl na „bílého koně“ z Rumunska. Vzhledem k výpisu z obchodního rejstříku nemohl obžalovaný proti těmto faktům nic namítat. „Vzniklý dluh hodlám uhradit, s poškozenou leasingovou společností jsme se už domluvili na splátkovém kalendáři,“ prohlásil Michal Šindler, přičemž odmítl sdělit soudu další okolnosti případu.

Ač tomuto cjlapíkovi muselo být jasné, že se podílí na podvodu, je velice pravděpodobné, že v ohrádce nestanul člověk, který z něj měl mít hlavní prospěch. Michal Šindler totiž auto následně předal dál, jakou za službu dostal odměnu, to však neřekl.  A toho, kdo „tahal za nitky“, také nepráskl. Více než obžalovaný se tak rozhovořil ten, kdo od něj vůz převzal. „Auto se mělo přepsat na mě, ale já si vůz rozhodně nenechal. Převzal si ho Roman D.“, prozradil Robert Majer, který se přiznal, že na policii tohoto muže účelově kryl. Přes hustou síť vzájemně propojených lidí podílejících se více či méně na podvodu se policii nakonec podařilo případ nejen rozkrýt, ale dokonce i auto vypátrat.

Rozsudek v této věci dosud nepadl, jednání bylo odročeno.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...