Dobré odpoledne, dnes je neděle 12.5.2024
svátek slaví Pankrác,
zítra Servác
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

15 pijaviceHodně zvláštní případ řešil minulé úterý prostějovský soud. V roli obžalovaného zde vystoupil Ernest Báťa z Olomouce. Toho si měl bývalý podnikatel Milan P. najmout k tomu, aby dosáhl finančního vyrovnání se svou bývalou manželkou. Obžalovaný při jednáních ovšem opakovaně lhal, vydával se třeba za zástupce společnosti, se kterou neměl co do činění, vymýšlel si historky o neexistujících směnkách a další báchorky. I díky nim měl z někdejšího majitele vodní elektrárny vymámit 134 000 korun. To je však jen zlomek peněz, o které někdejší úspěšný podnikatel přišel...

Prostějovský soud byl v úterý 7. dubna svědkem výpovědi bývalého majitele vodní elektrárny. Výnosy z ní činily kolem sta tisíc korun měsíčně, její prodej pak přinesl několik milionů. Tyto peníze však jejímu majiteli štěstí nepřinesly. Ba právě naopak. „Manžel je těžký alkoholik, který je závislý na lécích. Pije minimálně třicet let, několikrát zkolaboval, k tomu se připojily problémy se srdcem. Po hospitalizaci v nemocnici se obklopil nejrůznějšími pochybnými existencemi. Měl pak obrovskou spotřebu peněz,“ vypověděla před tribunálem bývalá manželka Milana P., která se s ním i proto nechala rozvést. 

V tomto období na scénu přichází obžalovaný Ernest Báťa, který měl být jedním z těch, kdo z Milana P. tahal peníze. „Dal jsem mu mimo jiné pětatřicet tisíc korun za to, že zajistí, abych získal zpět řidičák, o který jsem přišel. Co mi slíbil, však nesplnil a peníze nevrátil,“ vypověděl poškozený Milan P., z jehož projevu bylo možné jasně pozorovat devastující vliv dlouhodobého užívání alkoholu a prášků. Bývalý úspěšný podnikatel mluvil nesouvisle, často se zadrhával a jeho výpověď obsahovala i řadu nesrovnalostí. Přesto se zdálo, že samotné její jádro bude pravdivé.

Milan P. si Ernesta Báťu najal, aby zajistil jeho majetkové vypořádání s manželkou. „Moje žena měla devět milionů korun a já najednou nic. Nemohl jsem to takhle nechat,“ vysvětloval Milan P. Jeho dlouholetá žena tohle tvrzení však považovala za přehnané. „S právničkou jsme navrhovali vyrovnání ve výši dvou milionů korun pro manžela. To jsem však ještě netušila, že spousta peněz za prodej podniku z jeho kont už zmizela,“ oponovala Marcela P.

Do této situace vstoupil právě obžalovaný, který se chtěl na celé situaci přiživit. „Vyšlo najevo, že si vymýšlel neexistující směnky, stejně jako to, že zastupuje společnost, která ho mezi svými zaměstnanci vůbec neevidovala,“ pronesla Marcela P., jejíž muž i z tohoto důvodu po svém bývalém „zástupci“ nyní požaduje 134 000 korun. Kvůli nim hrozí Ernestu Báťovi i vězení za podvod.

Úterní výpovědi jednotlivých zúčastněných byly mimořádně obsáhlé, i proto rozsudek dosud nepadl a hlavní líčení bylo odročeno. 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...