Dobrý večer, dnes je pondělí 20.5.2024
svátek slaví Zbyšek,
zítra Monika
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

52 zlaty kanar 005FOTOGALERIE: Podruhé v kariéře ovládla tenistka Petra Kvitová prestižní anketu Zlatý kanár. Stejně jako v roce 2011 jí k tomu pomohl triumf ve Wimbledonu a také týmový úspěch ve Fed Cupu. Prostějovská hráčka vyhrála také kategorii o nejlepší hráčku roku, mužům vládl Tomáš Berdych. „Kanár je hezká šance potkat lidi, kteří se pohybují kolem tenisu. Je to vždy příjemný večer,“ uvedla čtyřiadvacetiletá celková vítězka ankety.


Letošní rok nebyl pro tenistku úplně jednoduchý. Na jeho začátku Kvitové nevyšlo Australian Open, kde vypadla hned v 1. kole. Ve druhé části sezony se ale situace otočila. Kromě Wimbledonu vyhrála turnaj v New Havenu a ve Wu-chanu, přidala i další dva postupy do finále a rok zakončila na čtvrtém místě žebříčku WTA, když se opět probojovala do Turnaje mistryň.
„Začátek nebyl dobrý, ale pak se to rozjelo. Konečně jsem opět vyhrála něco velkého. Kvůli tomu jsme tři roky tvrdě trénovala. Vyhrát grandslamový turnaj je něco krásného. Cením si i úspěchu ve Fed Cupu, který jsme vyhráli doma před vyprodanou halou,“ řekla Kvitová.
V kategorii hráčka roku dostala Kvitová všechny hlasy, v hlasování 188 členné komise o Zlatého kanára jich bylo 172. Dvanáct hlasů dostal vítězný tým Fed Cupu, dva Tomáš Berdych a po jednom Kateřina Siniaková a Marie Bouzková.
Cenu za postup na žebříčku ATP vyhrál Lukáš Rosol a mezi ženami Karolína Plíšková. Talentem roku se stala semifinalistka juniorek ve Wimbledonu a na French Open Markéta Vondroušová, která o 17 hlasů porazila první českou vítězku juniorky na US Open Marii Bouzkovou. Talentem roku mezi chlapci je Tomáš Jiroušek.
Deblisty roku jsou zkušení Radek Štěpánek a Květa Peschkeová. Týmem roku dle očekávání se jasně stala fedcupová reprezentace.

Zlatý kanár, anketa o nejlepšího českého tenistu a tenistku roku 2014

Zlatý kanár 2014: Petra Kvitová (TK Agrofert Prostějov)
Nejlepší hráč: Tomáš Berdych (TK Agrofert Prostějov)
Nejlepší hráčka: Petra Kvitová
Postup na žebříčku ATP: Lukáš Rosol (TK Sparta Praha)
Postup na žebříčku WTA: Karolína Plíšková (TK Sparta Praha)
Talent roku - chlapci: Tomáš Jiroušek (TK Neridé)
Talent roku - dívky: Markéta Vondroušová (I. ČLTK Praha)
Deblista roku: Radek Štěpánek (TK Sparta Praha)
Deblistka roku: Květa Peschkeová (TK Neridé)
Tým roku: Fedcupový tým ČR (Kvitová, Šafářová, Hradecká, Hlaváčková, Záhlavová-Strýcová, Koukalová - kapitán Pála)
Nejlepší tenista na vozíčku: Michal Stefanu (Centrum tenisu na vozíku Brno).

hlasovalo 188 osobností, funkcionářů, trenérů, novinářů a zástupců sponzorů

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...