Dobré ráno, dnes je pondělí 13.5.2024
svátek slaví Servác,
zítra Bonifác
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

policieV neděli kolem jedné hodiny ráno měl být na cyklostezce v blízkosti parčíku na Floriánském náměstí nedaleko městských lázní v Prostějově napaden a okraden 24 letý muž. „Mladík jdoucí po cyklostezce míjel skupinku tří neznámých mužů. Jeden z nich ho oslovil a ptal se, zda nemá cigaretu. Když uslyšel odmítavou odpověď, dostal kopanec od druhého z nich. Útok pokračoval, i když napadený spadl na zem. Při tom mu útočník ze zad stáhl jeho batoh s věcmi. K útočníkovi se pak přidali i další dva a do napadeného kopali také. Potom i s lupem utekli neznámo kam. Napadený muž utrpěl zhmožděniny na noze a břiše. Neznámí útočníci mu způsobili škodu za 1 340 korun. V batohu měl totiž peněženku s penězi, platební kartou a osobními doklady,” informovala policejní tisková mluvčí Irena Urbánková.

Policisté případ šetří pro podezření ze spáchání zločinu loupež, za který útočníkům, v případě jejich zjištění, hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od dvou do deseti let.

„Podle popisu poškozeného se mělo jednat o tři muže. Jeden z nich byl ve věku kolem 25 let, bílé pleti, vysoký kolem 180 cm, štíhlé postavy. Měl tmavé vlasy dlouhé zhruba půl centimetru. Na sobě měl rifle tmavé barvy a hovořil česky. Další dva byli vysocí také kolem 180 cm, štíhlé postavy, oba s kapucí přes hlavu. Jeden z nich měl mít bradku,” uvedla dle popisu napadeného Urbánková.

Policie ČR se tímto obrací se žádostí o pomoc na případné svědky tohoto incidentu. Jakékoliv informace, které by mohly přispět k objasnění případu, mohou občané sdělit na kteroukoliv policejní služebnu případně kdykoliv na policejní linku 158.

K loupežnému přepadení došlo necelý měcí po incidentu, kdy na parkovišti mezi ulicemi Komenského a Wolkerova byla oloupena žena.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...