Dobré dopoledne, dnes je sobota 18.5.2024
svátek slaví Nataša,
zítra Ivo
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Souboj prvního týmu s předposledním, rozdíl v tabulce 21 bodů. Málokdo jen podle těchto faktů čekal do poslední chvíle otevřené utkání, herně téměř vyrovnané a hlavně na obě strany se spoustou krásných akcí. Ale stalo se. Městské derby prostějovských týmů Playmakers a SK K2 ve 3. lize juniorů se neslo v duchu bouřlivé atmosféry, za kterou by se nemusely stydět ani týmy házené či jiných sportů na Prostějovsku operujících. A bylo na co se dívat.

Úvod utkání zastihl Playmakery v defenzivě. Nicméně dobře zorganizované, a tak dlouho se SK K2 nedařilo prosazovat. Nebezpeční byli zejména Elsner a Anděl, z dálky to zkoušel Godla. Gól však nepadl a druhý z Prostějovů se chopil šance. Začaly se objevovat první náznaky šancí a poté i první šance. Dobrou si vypracoval například Půda, Novák trefil levou tyč. Střelecky a herně bylo ale aktivnější podle očekávání SK K2, Konvička ale působil velmi klidně. I při obrovské šanci Anděla. Favorit utkání v první třetině byl lepší, ale trvalejší tlak si vypracovával spíš sporadicky.
Prostřední dějství začalo naopak skvěle pro Playmakery. Pořádající klub SK K2 opakovaně chyboval v rozehrávce a Bukovan a následně také Půda a Novák mohli tato zaváhání využít. Leč nestalo se a první střídání po čtyřech střelách skončilo. Poté se opět objevilo SK K2 v akci, nicméně stále se mu nedařilo dostat do velkého tlaku. Ostřelování brány naopak bylo v plném proudu, i když šlo hlavně o rány ze střední a větší vzdálenosti, ovšem hodně jedovaté. Bezbrankový stav nicméně trval až do 22. minuty (hraje se 3x12 minut), kdy se prosadil v ponechané výhodě Báthory – 1:0. Nic na výsledku nezměnil ani Půda, který svižnou ránou orazítkoval břevno. Na závěr třetiny zahrozil také Martinek.
Poslední perioda přinesla nadále velmi pozornou a také kvalitní hru z obou stran. Ovšem SK K2 si nechalo dát trest za faul na útočné polovině. A při vyloučení Čajana také inkasovalo: první střela Michala Závodného byla přízemní, nevyšla. Tak to zkusil do vyšších pater brány a tentokrát slavil úspěch a zejména severněji položená část tribuny vybuchla nadšením – 1:1. Nervozita by se v tu chvíli dala krájet. A zhoršilo se to ve 33. minutě, kdy do té doby velmi aktivní Anděl trefil růžek Konvičkovy brány – 2:1 pro SK K2. Předtím se favorit utkání několikrát dostal do tlaku, Playmakeři ho zase opláceli nebezpečnými útočnými výlety Bukovana či důrazného Schustera. Po power-play nakonec Playmakeři nesáhli, navíc těsně před koncem zapomněli na někdejšího hráče Playmakerů Elsnera, který po rychlém přenesení hry skóroval do zpola prázdné klece. Na vyrovnání už nebyl čas a tak pořádající tým zvítězil 3:1. Stalo se tak po tuhé, vyrovnané a velmi pohledné bitvě.

Lukáš BRUMLÍK - trenér FBC Playmakers Prostějov:
„SK K2 bylo o trochu lepší. My jsme se jim vyrovnali bojovností a chvílemi je i trápili. Myslím, že remíza by byla spravedlivější. Na konci zápasu jsme ale bohužel udělali dvě chyby, které nás stály zápas. Kluky ale musím pochválit za bojovnost a za snahu.“

FLORBAL
3. LIGA JUNIORŮ – 10. kolo

SK K2 Prostějov – FBC Playmakers Prostějov 3:1 (0:0, 1:0, 2:1)

Branky: 27. Závodný (Bukovan) - 22. Báthory, 33. Anděl (Báthory), 36. Elsner (Báthory). Vyloučení: 1:1. Využití: 1:1. Oslabení: 0:0. Diváků: 78
Sestavy týmů:
SK K2 Prostějov: Spíchal – Pecha, Veselý, Pařenica, Ševčík, Bathory, Anděl, Elsner, Laurenčík, Čajan, Lošťák, Přikryl, Hurdálek, Rebilas. Trenér: Radek Pařenica.
FBC Playmakers Prostějov: Konvička (Vatter) – Mráček, Otáhal, Minx, Závodný – Novák, Bukovan, Půda, Krejčí, Schuster, Martinek, Hála. Trenéři: Martin Pekař, Lukáš Brumlík.

3. liga juniorů - skupina 7A
Další výsledky regionálních týmů: FBC Playmakers Prostějov - FBC Jeseník 3:7, SK K2 Prostějov - Hranice 2:1
PRŮBĚŽNÁ TABULKA
1. FBC Asper Šumperk 10 10 0 0 75:18 30
2. SK K2 Prostějov 11 10 0 1 77:23 30
3. FBC Jeseník 10 10 2 4 44:41 14
4. FBC Hranice 8 4 1 3 38:18 13
5. FBC Šternberk „B“ 8 4 0 4 41:35 12
6. FBC Droždín 8 2 0 6 23:43 6
7. FBC Playmakers Prostějov 8 1 0 7 18:45 3
8. FBC Vikýřovice 11 0 1 10 26:119 1


  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...