Dobré odpoledne, dnes je sobota 18.5.2024
svátek slaví Nataša,
zítra Ivo
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: Turnaj trojic v nohejbalu neregistrovaných každoročně pořádaný v areálu TJ Sokol Čechovice u tamní sokolovny měl v sobotu 15. srpna na programu svůj už šestnáctý ročník, přesto však zažil jednu premiéru. A to bohužel neradostnou, neboť kvůli náhlému řádění přírodních živlů v pozdním odpoledni nemohl být poprvé v historii dokončen. Tím pádem zůstal bez vítěze.

Hrozba nepříznivého počasí visela nad tradiční akcí od pátku, kdy se Českou republikou začaly prohánět bouřky. Ještě v sobotním ránu nad čechovickým areálem trochu pršelo, ale před plánovaným startem bojů přestalo. Načež většinu dne panovaly ideální podmínky: teplo, přitom však žádné vedro, pod mrakem a úplné bezvětří.
Zúčastnění nohejbalisté toho využili k bezproblémovému odehrání téměř šest hodin trvající základní části. Osmnáct přítomných trojek (ze dvaceti přihlášených) bylo rozlosováno do čtyř skupin, kde se utkaly vždy každá s každou na dva hrané sety. Získané sady se sčítaly, v každé grupě vzniklo konečné pořadí a do následného play-off postoupily čtyři nejlepší týmy jednotlivých tabulek. To znamená kromě dvou kolektivů všichni.
Opravdu naostro tak celé klání odstartovalo jako obvykle až od vyřazovací fáze. Ta začala před třetí hodinou odpolední a dlouho probíhala bez jakýchkoliv větších překvapení. Hned v osmifinále přitom přišel na řadu velký zápasový šlágr – derby mezi dvěma domácími výběry Čechovic. Favorizované áčko mělo namále, neboť v obou dějstvích ztrácelo 7:9. Leč pokaždé tři setboly béčka zdárně odvrátilo a otočením na 10:9, 10:9 zažehnalo hrozbu brzkého vyřazení.
Ve čtvrtfinále pak již byl plošně k vidění vysoce kvalitní, vyrovnaný a tím pádem i dramatický sport. Přesto mezi elitní kvarteto prošli všichni čtyři nejvýše nasazení vítězové základních skupin. Nejjasněji Fitness 13, kteří přesvědčivě porazili Nádhery dvakrát 10:6. Ostatní čtvrtfinálové bitvy shodně vrcholily závěrečnými obraty. Čechovice A měly za stavu 1:1 na sady a 9:8 v tiebreaku dva mečboly, ovšem poslední výměny zvládl lépe silný obhájce loňského triumfu Výškovice. Dohromady pět mečbolů ve druhém i třetím setu dokonce odvrátili Píšmistři proti Mohelnici, díky čemuž se radovali z perně vydřené výhry 6:10, 10:9, 10:9. A Sokol II v rozhodujícím tiebreaku ztrácel na Imbaque 5:8, aby působivou šňůrou pěti bodů za sebou zachránil téměř ztracený postup.
Před semifinále se poté jala nebezpečně zatahovat v průběhu dne projasněná obloha. Přesto se málem stihl dokončit úvodní semifinálový duel, v němž Výškovice při skóre 10:9, 9:9 nevyužily mečbol. To už se ale zvedl prudký vítr, hřmělo a z nebe se spustil déšť. Utkání medailových bojů bylo proto přerušeno, zatímco na vedlejším kurtu Křemeláci a Penízci obětavě pokračovali navzdory sílící bouři ve finále soutěže útěchy pro vyřazené osmifinalisty a dvě nejhorší tria základní fáze. Z těsného vítězství 8:10, 10:8, 10:9 a tím zisku tradiční ceny v podobě bečky piva se radovali totálně promočení Penízci.
A tím vlastně sportovní část turnaje skončila. Průtrž mračen totiž trvala přibližně hodinu a dvorce po ní ležely skoro kompletně pod vodou, což s ohledem na málo času zbývajícího do příchodu tmy znamenalo jediné, a sice nutnost do té doby skvěle rozjetou akci předčasně ukončit. „Bohužel se nedá nic jiného dělat. Počasí neporučíme a teď už hrát opravdu nejde. Je to samozřejmě velká škoda, ale musíme se s tím smířit, něco takového se nám stalo poprvé v historii turnaje. Každopádně všem aktérům děkuju, opět byl tady k vidění výborný nohejbal neregistrovaných,“ zhodnotil hlavní organizátor Leoš Pluháček.
Poděkování partnerům a sponzorům:

výsledky nohejbalového turnaje v čechovicích

Pořadí základní skupiny A: 1. Píšmistři 5 bodů, 2. Čechovice A 4, 3. Nádhery 3, 4. NK Holice 0.
Pořadí základní skupiny B: 1. Fitness „13“ 8, 2. Penízci 6, 3. Holasovice 4, 4. Legie 2, 5. Kaktus 0.
Pořadí základní skupiny C: 1. Sokol II 8, 2. Bučovice 5, 3. Čechovice B 5, 4. Křemeláci 4, 5. Beznaděj 1.
Pořadí základní skupiny D: 1. Výškovice 5, 2. Mohelnice 5, 3. Imbaque 2, 4. Devils 0.
Osmifinále: Píšmistři – Křemeláci 2:0 (8, 8), Mohelnice – Holasovice 2:0 (4, 5), Penízci – Imbaque 0:2 (-8, -5), Sokol II – NK Holice 2:0 (5, 5), Fitness 13 – Devils 2:0 (7, 4), Bučovice – Nádhery 1:2 (-6, 7, -2), Čechovice A – Čechovice B 2:0 (9, 9), Výškovice – Legie 2:0 (2, 7).
Finále soutěže útěchy: Penízci – Křemeláci 2:1 (-8, 8, 9).
Čtvrtfinále: Píšmistři – Mohelnice 2:1 (-6, 9, 9), Sokol II – Imbaque 2:1 (7, -5, 8), Fitness 13 – Nádhery 2:0 (6, 6), Výškovice – Čechovice A 2:1 (-5, 4, 9).
Semifinále: Píšmistři – Sokol II zrušeno, Fitness 13 – Výškovice 1:1 (-9, 9) nedohráno.
Turnaj předčasně ukončila nepřízeň počasí.

 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...