Dobré odpoledne, dnes je sobota 18.5.2024
svátek slaví Nataša,
zítra Ivo
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Necelou polovinu základní části Ligového poháru družstev mužů ČR 2020 mají za sebou nohejbalisté TJ Sokol I Prostějov. Na senzační postup do play-off to v elitní divizi této letošní mimořádné soutěže nevypadá, ale outsider zatím i přes vysoké porážky zanechává sympatický dojem.

V dosavadních třech zápasech dlouhodobé fáze (z celkového počtu osmi) Hanáci podlehli doma Modřicím 0:6 i Karlovým Varům 1:6 a venku Holicím 2:6. A už podle výsledků je patrné, že se každým dalším střetnutím postupně zlepšují.
„Výsledky jsou jedna věc, předvedená hra druhá. A podle podaných výkonů v jednotlivých utkáních bych řekl, že kluci jdou zápas od zápasu nahoru. Zvykají si na to nastupovat proti nejlepším českým borcům, téhle vysoké kvalitě se přibližují a ukazují, že sami také něco umí,“ zhodnotil zatímní působení v Divizi 1 prostějovský trenér Richard Beneš.
Zatímco na top favority z Modřic jeho svěřenci možná i kvůli určité nervozitě vůbec nestačili, karlovarský celek následně trápili o poznání více a naposledy na holickém kurtu již sahali po možném překvapení. „Abychom neskončili poslední pátí a tím se vmáčkli do vyřazovacích bojů, to asi nevyjde. Přesto však věřím, že v některém utkání třeba dosáhneme na dílčí překvapení, pokud se chlapcům zrovna bude hodně dařit. Chceme v elitní konkurenci zanechat dobrý dojem,“ zdůraznil Beneš.
Komplikací je nepříjemné zranění kapitána Jana Valenty, který si v Holicích pochroumal koleno a rovněž kvůli tomu nemohl Sokol I na západě Čech atakovat třeba i nečekanou remízu. „Honza má podezření na přetržené kolenní vazy, přesnou diagnózu stanoví odborné vyšetření včetně magnetické rezonance zkraje srpna. Každopádně je téměř jisté, že se bez Honzy budeme muset ve zbytku soutěže obejít,“ prozradil kouč.
Hned proto začal pracovat na řešení situace. „V mančaftu máme Davida Pořízka. Mluvil jsem s Kamilem Husaříkem, že by nám ve druhé polovině Ligového poháru vypomohl. Se stejnou možností se nabídl i Honza Matkulčík, který sice po minulé sezóně ukončil kariéru, ovšem za daných okolností přislíbil pomoc. A dokonce už naskočil do našich tréninků. Jen musí krotit svou specifickou povahu ve prospěch kolektivu,“ upozornil Beneš s tím, že další variantou je posílení o dva schopné polaře z frýdecko-místeckého regionu, kamarády letošního nováčka „jedničky“ Tomáše Žůrovce.
Nejbližší duel čeká nohejbalisty Prostějova až v závěru letních prázdnin, konkrétně 29. srpna na vlastním dvorci proti silnému Vsetínu. O týden dříve 22. srpna proběhnou velké oslavy 50 let existence tohoto tradičního sportu v našem okresním městě spojené s plánovaným turnajem trojic.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...