Dobrý podvečer, dnes je sobota 18.5.2024
svátek slaví Nataša,
zítra Ivo
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE Zápasy v pražském Edenu skončili z jestřábího pohledu 2:5 a 1:5, na prostějovském zimním stadionu to po pětačtyřiceti minutách bylo dokonce 0:5. Teprve pak se domácím podařilo dvěma rychlými brankami ztrátu umazat a alespoň mírně se přiblížit, žádný velký obrat se již ovšem nekonal. Hráči Slavie Praha tak po závěrečném klaksonu mohli slavit již třetí čtvrtfinálovou výhru, což pro ně v pátek večer znamenalo, že se ujali vedení 3:0 na zápasy a výrazně se tak přiblížili účasti v druhém kole play off.

O notnou dávku pozornosti si jako první řekl místní rolbař, jenž při úpravě ledu zasypal hrací plochu sněhovými příkopy, jeho druhý výjezd na scénu už dopadl úspěšněji. Poté se žezla ujali členové Fans of Prostějov, kteří se vytasili dalším propracovaným choreem, tentokrát na téma slavné řecko-perské bitvy u Thermopyl. A připojili i vtipný transparent „Nám leží hokej na srdci, některým zas v žaludku“ odkazující na nedávné jednání prostějovské radnice, kde se o podpoře Jestřábů živě debatovalo. A to nejslavnostnější teprve následovalo, od zástupců vedení soutěže a jejích partnerů převzal Matouš Venkrbec ocenění za vítězství v anketě o Sympaťáka WSM Ligy.

Při samotném utkání dlouho zásluhou obou brankářů platil stav 0:0. Zlomit ho dokázal až necelé dvě minuty před pauzou Šafránek, k němuž se šťastně odrazil puk od Rudla. A slávistický kanonýr neomylně vymetl horní růžek – 0:1.

Do druhé části vstoupili domácí aktivněji a vytvořili si několik velkých příležitostí, vždy ovšem chyběl malinký kousek. Až před brankoviště si sjel Kaluža, ale v tutovce přestřelil, v pokračující přesilovce pak hrubě chybovali i rozhodčí, když hostující Pavlin chytil v brankovišti kotouč a uklidil ho rukavicí pod Hyláka, trestné střílení se ale nepískalo.

Slávisté kontrovali nahozením od modré, které kapitán David Hruška tečoval přesně do sítě – 0:2. A aby toho nebylo málo, jen o půl minuty později si najížděl zprava Novák, překonal Hyláka střelou nad lapačku, ale do cesty se mu postavila pravá tyč. No a další rána přišla ve dvaatřicáté minutě, kdy Hruška objel bránu a bekhendem zavěsil. Ve stejném čase navíc za sekání putoval na trestnou lavici Cetkovský.

Další příděl branek přišel v úvodu třetí části. To se domácím původně naskytla přesilovka, jenže jen o pár chvil později z toho bylo oslabení tří proti čtyřem, které za přispění Husákovy teče využil Mikulík – 0:4. A ve výhodě pěti proti třem se po další hodně šťastné akci prosadil i Čermák – 0:5. To už bylo moc i na Horčičku a do modrého půlkruhu tak zamířil Jakub Neužil, jenž prožil svou premiéru v mužském play off.

Již o čtyři minuty později to ale bylo jen 2:5 a mohlo ještě nastat drama. Nejprve si Luňák v oslabení poradil bekhendovým blafákem s Hylákem a po hokejové lahůdce připravil soupeře o čisté konto, krátce po něm se z předbrankového prostoru prosadil Venkrbec.

Jestřábi hnaní téměř pěti tisíci fanoušky to ještě zhruba pět minut před koncem zkusili bez brankáře, ale při hře čtyři na čtyři jim ujel Tuominen a z pravé strany poslal puk do uvolnění klece – 2:6.

V pořadí čtvrtý vzájemný souboj Jestřábů a Slavie se uskuteční v sobotu od 17 hodin. A aby nebyl pro domácí poslední, musejí v něm vyzrát na své pražské vyzyvatele.

LHK Jestřábi Prostějov – HC Slavia Praha 2:6 (0:1, 0:2, 2:3)

Branky a nahrávky: 46. Lunák (Venkrbec), 48. Venkrbec (Luňák, Cetkovský) – 19. Šafránek (Mikulík), 29. D. Hruška (Jiránek, Krstev), 32. D. Hruška (Krstev, Mikulík), 44. Mikulík (Knot, Krstev), 45. Čermák (Tuominen), 56. Tuominen. Rozhodčí: Kubičík, Mikula – Jílek, Šperl. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:2. V oslabení: 1:0. Střely na branku: 28:37. Diváků: 4795.

Sestava Jestřábů: Horčička (45. Neužil) – Drtina, Kaluža, Mojžíš, Rudl, Husák, Protivný – Luňák, Venkrbec, Cetkovský – Novák, Moskal, Čuřík – Šlahař, Illéš, Krejčík – Volek, Kuncek, Augustin. Trenéři: Kamil Přecechtěl a Jiří Vykoukal.

Sestava Slavie: Hylák – Krstev, Knot, Hruška, Pavlin, Hraško, Růžička – Mikulík, Šafránek, Hruška – Robinson, Vas, Markovič – Jiránek, Tuominen, Čermák – Bahenský, Kašpařík, Ondráček. Trenéři: Milan Razým a Jan Srdínko.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...