Dobré poledne, dnes je sobota 18.5.2024
svátek slaví Nataša,
zítra Ivo
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram
FOTO+VIDEO Spíše boj než fotbal. Souboj o postup bojujících Němčic s čechovickým lazaretem příliš fotbalové krásy nenabídl. Hostující soubor vstoupil do duelu excelentně a z herní dominance vytěžil dva rychlé góly. Nevýrazné Čechovice se vrátily kontaktní brankou v závěru poločasu, ale místy spíše zoufalá snaha o vyrovnání už ve druhé půli žádnou šanci z jejich strany nepřinesla. Němčice si tak připsaly druhou jarní výhru a ukrojily další bod z náskoku Hané v čele tabulky.



TJ Sokol Čechovice „B“ – FK Němčice nad Hanou 1:2 (1:2)

Branky: 40. Hejduk – 12. Řezáč, 21. L. Novotný.

Rozhodčí: Januš – Nezhyba, Klimeš (N). ŽK: 45. Nakládal, 88. Začal – 76. Coufalík, 86. Držálek. Rohy: 4:6. Diváků: 80.

Čechovice: Zelinka- Prášil, Šťastný, Začal, Vinklárek – Grepl (70. Kolík), Hodulák, P. Nakládal, Žídek – Pokorný (46. Antoníček), Hejduk (66. J. Nakládal). Hrající trenér: Marek Začal.

Němčice: Tomek – Řezáč, L. Novotný, M. Navrátil, Coufalík – Tomek (66. Vévoda), Hamala, J. Navrátil (85. Držálek), Porupka – Kolečkář, Makoš. Trenér: Radovan Novotný. 

VIDEO1:

Domácí jedenáctka šla do utkání v rozporuplném rozpoložení. Sestava se dávala horko těžko dohromady. To se pravděpodobně podepsalo na rozháraném úvodu, kdy si Němčice vytvořily trvalou územní převahu a prakticky domácím nepůjčovaly míč.

Výsledkem byla rychlá první branka. Kolečkář si postavil míč k rohovému praporku a našel úplně osamoceného Řezáče, jenž ho trkl ke vzdálenější tyči – 0:1.

Němčáci byli při chuti a vytvořili si další loženku. Před Kolečkářem však Začal dokázal v poslední chvíli uklidit míč na roh.

Z následného rohu však udeřili hosté podruhé. Odražený míč se dostal na šestnáctce k Lukáši Novotnému a ten krásnou střelou uklidil k tyči - 0:2.  

Místo pokračování další „gólparády“, se však elán ze hry hostů nenápadně vytratil a ke slovu se dostali do té doby hodně zakřiknutě působící Čechovice. V závěru poločasu pak jejich naděje oživil Hejduk, jenž se krásně uvolnil ve velkém čtverci a bombou pod horní tyč propálil Tomka - 1:2.

Po změně stran se na zajímavější fotbalovou akci čekalo hodně dlouho. Na hřišti se spíše bojovalo o jeho střed a veškeré střelecké pokusy končily hodně daleko od tří tyčí.

Vzruch přinesl až úplný závěr, kdy se Čechovičtí odhodlali k větší aktivitě. Z vysunutí svých hráčů však domácí nevytěžili zhola nic, naopak soupeř hrozil z brejků.

Tříbodovou pojistku měl na noze Martin Navrátil, ale v dobré pozici pálil mimo. Ještě větší příležitost pak měl Porupka, ale v souboji z očí do očí na gólmana Zelinku nevyzrál.


Bojovný, ale nepříliš pohledný zápas tak skončil očekávanou výhrou Němčic.  

POHLEDEM TRENÉRŮ

Marek ZAČAL (Čechovice): „Do zápasu jsme nevstoupili ideálně. Prakticky jsme soupeři darovali dva góly, když jsme jim nechali spoustu prostoru. V první půlce jsme hráli naprosto bez útoku. Ve druhé už se hra vyrovnala, bojovali jsme, snažili se. Hráli jsme s týmem, který chce postoupit, myslím, že jsme zase nepředvedli tak špatný výkon. Ve druhé půli jsme byli více na jejich polovině, ale chyběla nám finální přihrávka. Za bojovnost a nasazení klukům mohu poděkovat. Měli jsme toho plné zuby, ale makali až do konce.“

Radovan NOVOTNÝ (Němčice): „První pětadvacetiminutovka byla dobrá, ale pak přišel nějaký blikanec a dost. Místo abychom měli hru pod kontrolou, inkasujeme gól skoro do šatny. Pořád nehrajeme, co bychom chtěli. Když vedeme o dva góly, měli bychom více kontrolovat míč a udávat tempo. Tak, jako jsme do utkání vstoupili, bych si naši hru představoval. Kluci dřeli, makali, snažili se, ale bylo to nervózní. Tři body beru, ale bylo to opravdu zbytečně nervózní.“



  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...