Dobré odpoledne, dnes je sobota 18.5.2024
svátek slaví Nataša,
zítra Ivo
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: Přesně do roka a do dne platilo v případě boxerů BC DTJ Prostějov a jejich startu do nové sezóny nejvyšší české týmové soutěže. Stejně jako loni totiž zahájili extraligu družstev mužů ČR doma proti Pablo Boxing Plzeň v rámci Hanáckého hodového boxu 2020, aby téhož soupeře porazili totožným výsledkem 10:6. Zásadní rozdíl spočíval jen v tom, že tentokrát vstupní duel hostila moderní hala Národního sportovního centra v Prostějově. A Večerník u toho nechyběl.

 

V porovnání s minulým rokem se také dost lišila omlazená sestava hanáckého výběru. „Někteří stabilní a zkušenější borci nemohli nastoupit, ale už předem jsem avizoval, že dáme příležitost několika novým talentům. V tréninku se jevili dobře, mají potenciál a nebylo na co čekat. Proto dostali šanci, ať se ukážou v ostrém soutěžním zápasu,“ ozřejmil svůj záměr šéftrenér DTJ Petr Novotný.
Ještě před propuknutím sobotních bitev přitom prostějovský tým vedl 4:0, neboť dvě váhové kategorie hosté neobsadili. „Tohle je vždycky škoda, protože je lepší vyhrát v ringu než bez boje. Naši kluci potřebují boxovat a fanoušci si mohli užít víc kvalitních utkání. Bohužel s tím, že soupeř nedá dohromady kompletní mančaft, nic nenaděláme,“ krčil Novotný rameny.
Ani při pohodlném náskoku se ovšem žádná jednoznačná partie nekonala, naopak tři stovky diváků v hledišti krásné arény sledovaly vyrovnaný mač. V nejnižší váze nestačil benjamínek Petr Navrátil mnohem ostřílenějšímu Oliveru Hochmanovi, vzápětí Patrik Baláž podlehl v nejsledovanějším střetnutí dne Pavlu Polakovičovi, tedy účastníkovi olympiády, čtyřnásobnému mistrovi republiky a zároveň svému kamarádovi z Olomouce. Rázem byl tedy průběžný stav vyrovnaný 4:4.
Naštěstí v tu chvíli zabralo výše zmíněné mládí BC DTJ. Nadějný Miloš Beránek těsně vybodoval v předčasně ukončené partii (vinou zranění) Jana Poláka, velmi šikovný Martin Poledníček navzdory chybějícím zkušenostem suverénně předčil Jiřího Kroupu a další nová posila těsně nad dvacet let věku Aleš Makovec poslal k zemi Lukáše Miškovského. Tím pádem bylo při skóre 10:4 rozhodnuto o triumfu favorizovaného kolektivu, načež bodová prohra Marka Chmely v těžké váze s Lukášem Wackerem upravila konečný rezultát na těsnější rozdíl.
„Samozřejmě jsme moc rádi, že se nám podařilo další extraligový ročník začít vítězně. Byť to přímo v ringu skončilo nerozhodně 6:6 a rozhodující body jsme získali bez boje, ale jak už jsem řekl, tohle je problém Plzně a ne náš. Navíc jsem přesvědčený, že Mirek Šerban i Pavel Ján by své souboje zvládli a vyhráli by tak jako tak. Každopádně jsme uspěli i s omlazenou sestavou a vykročili za ziskem mistrovského titulu, což je určitě náš cíl. Podstatné je, aby kluci dobře trénovali a my pak měli z koho vybírat do příštích zápasů. Čekají nás venku Děčín plus doma Dubnica nad Váhom, což budou asi nejtěžší protivníci,“ hodnotil kouč Petr Novotný s poděkováním Statutárnímu městu Prostějov, Olomouckému kraji i všem dalším partnerům a sponzorům za podporu.

 

JEDNOTLIVÉ DUELY POD DROBNOHLEDEM

váhová kategorie do 60 kg: Petr Navrátil – Oliver Hochman 0:2 r.s.c. ve 2. kole
Verdikt Večerníku: Domácí borec se snažil rychlým pohybem unikat před soupeřem, který šel za ním a byl mnohem tvrdší, důraznější. Ve druhém dějství Hochman svůj tlak stupňoval, mladíček Navrátil byl dvakrát počítán a ringový sudí duel správně ukončil.
Hodnocení kouče Petra Novotného:
„V nejnižší váze nám vypadlo původní obsazení, tak jsme museli nasadit hodně mladého Petra, který na mistra republiky logicky neměl. Sice se sympaticky snažil a bojoval, ale rozdíl v kvalitě byl znát.“

váhová kategorie do 64 kg: Miroslav Šerban 2:0 bez boje
Verdikt Večerníku: Ostřílená a výkonností špičková opora Prostějova neměla soupeře.
Hodnocení kouče Petra Novotného:
„Mira měl jít na Polakoviče, což by byla jednoznačná ozdoba celého zápasu. Palo však takticky přešel o váhu výš, tím pádem se Mirkovi vyhnul a ten neboxoval, což je škoda.“

váhová kategorie do 69 kg: Patrik Baláž – Pavel Polakovič 0:2 na body
Verdikt Večerníku: Velmi opatrný souboj dvou vyspělých borců a kamarádů, kteří se dokonale znají. Ani jeden nechtěl riskovat a utkání víc otevřít, vyústěním byla taktická partie s minimem velkých úderů. Teprve v závěru se stupňovalo tempo a rozhodčí nakonec dali bodové vítězství favoritovi.
Hodnocení kouče Petra Novotného:
„Rozdali si to dva výborní olomoučtí odchovanci, Palo byl přece jen o něco lepší i přesnější. Patrik by do něho musel víc jít a riskovat, být důraznější. Což se nestalo, proto prohrál.“

Do 72 kg: Miloš Beránek – Jan Polák 2:0 na body
Verdikt Večerníku: Od úvodu poměrně tvrdá a oboustranně aktivní přestřelka, ani jeden z mladých soků na nic nečekal a pral se. Zprvu horší Beránek stupňoval výkon, ve druhém kole už byl viditelně lepší. A jakmile mač předčasně ukončilo tržné zranění v obličeji Poláka, zaslouženě vyhrál nováček DTJ na body.
Hodnocení kouče Petra Novotného:
„Souboj dvou talentů, kteří sbírali úspěchy v mládežnických kategoriích, byl dost vyrovnaný. Ale za tu dobu, co se odboxovala před zraněním, to sudí při dobodování dali Milošovi jako domácímu.“

Do 75 kg: Martin Poledníček – Jiří Kroupa 2:0 na body
Verdikt Večerníku: Poledníčkovi se od začátku dařilo mnohem častěji zasahovat, málo pohyblivého a spíš pasivního protivníka rozebíral přesnými direkty. Trpělivě do něho šel, a byť se střetnutí na přelomu druhého a třetího kola chvilkově vyrovnalo, následnými ranami na spodek definitivně rozhodl.
Hodnocení kouče Petra Novotného: „Martin má velký talent. Sice absolvoval zatím málo utkání, ale přesto je hodně šikovný, se schopnostmi fyzickými i psychickými. Což proti Kroupovi krásně ukázal a kvalitním výkonem mu nedal šanci.“

Do 81 kg: Aleš Makovec – Lukáš Miškovský 2:0 r.s.c. ve 2. kole
Verdikt Večerníku: V nástupu si lépe vedl hostující rohovník, ovšem jakmile ho Makovec přečetl, získával postupně převahu. Zkraje druhé tříminutovky Miškovskému hezky vybombil, ten šel na moment k zemi a arbitr po jeho počítání duel předčasně ukončil ve prospěch prostějovského novice.
Hodnocení kouče Petra Novotného:
„Honza Mužík nemohl nastoupit, tak jsme povolali Aleše, který po trochu pomalejším začátku přesvědčivě otočil vývoj utkání. Soupeř se sice snažil, ale neměl na něho.“

Do 91 kg: Pavel Ján 2:0 bez boje
Verdikt Večerníku: Na prostějovského rodáka a klubového odchovance BC se fandové těšili marně, hosté proti němu nikoho nenasadili.
Hodnocení kouče Petra Novotného:
„Pavel se mohl po dlouhé koronapauze rozboxovat a dostat do tempa, bohužel zůstal bez zápasu. Což je škoda pro něho i pro příznivce.“

Nad 91 kg: Marek Chmela – Lukáš Wacker 0:2 na body
Verdikt Večerníku: Takticky vedené utkání, oboustranně se čekalo na větší dělovku. Wacker byl pohyblivější, Chmela za ním víc šel, leč pomalu. Domácího pořízka navíc přibrzdil tvrdý úder inkasovaný ve druhém dějství, prohrával. Ve třetím kole se zlepšil a ztrátu dotahoval, dvakrát se dobře trefil. Přesto o kousek zvítězil soupeř.
Hodnocení kouče Petra Novotného:
„Marek hodně chtěl, ale poslední dobou moc nenatrénoval. A ukázalo se, že bez pořádné přípravy to nejde. Nešly mu tolik nohy, navzdory bojovnosti podlehl. Sice těsně, avšak zaslouženě.“

 

 

 

 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...