Dobrý večer, dnes je úterý 16.4.2024
svátek slaví Irena,
zítra Rudolf
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

 Tento týden jsou před námi toliko očekávané volby do Zastupitelstva Olomouckého kraje. V pátek 2. října ve 14.00 hodin se otevřou volební místnosti i v desítkách okrsků na Prostějovsku. Pokud byste nestihli dát svůj hlas vybranému subjektu napoprvé, můžete přijít odvolit i v sobotu 3. října v době do 8.00 do 14.00 hodin. Existují i také výjimky pro možnost volby pozitivně testovaných lidí na COVID-19, kterým bude umožněno tzv. in-drive hlasování buďto ze svého automobilu už ve středu 30. září, nebo lze oznámit krajskému úřadu, že se žádá příjezd speciální volební komise.

Tu budou tvořit členové drive-in týmu a s přenosnou volební schránkou přijedou za občanem až domů. Podrobnější informace ke všem možnostem, jak odvolit, najdete ve speciální příloze KRAJSKÉ VOLBY, která je součástí dnešního vydání Večerníku. Na dvaatřiceti stránkách vám také poradíme v případě, pokud ještě nemáte jasného favorita, komu dáte svůj hlas. Na výběr je přitom z patnácti politických subjektů, za které kandiduje 665 osob.
Letošní krajské volby mohou do jisté míry ovlivnit také přísná hygienická opatření a podle vyjádření některých politiků i expertů, může hrozba nákazy koronavirem snížit samotnou volební účast. Večerník ale pevně věří, že voliči na Prostějovsku se nezaleknou a k urnám přijdou. Na kandidátních listinách totiž figuruje spousta výrazných osobností z regionu a pokud chceme, aby se v příštím krajském zastupitelstvu projevil jejich vliv, nesmíme u víkendových voleb prostě chybět!

 

Strany, hnutí a koalice kandidující ve volbách do Zastupitelstva Olomouckého kraje

ANO 2011
ČSSD a Patrioti Olomouckého kraje
Dělnická strana sociální spravedlnosti
Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT
Komunistická strana Čech a Moravy
Koruna Česká (monarchistická strana Čech, Moravy a Slezska)
Moravané, pro zachování Moravy se při sčítání lidu 2021 opět přihlasme k moravské národnosti
Občanská demokratická strana s podporou nezávislých starostů
Piráti a Starostové
Rozumní – Petr Hannig – za spravedlnost a životní jistoty
Sdružení pro republiku – Republikánská strana Čech, Moravy a Slezska
Soukromníci a ODA
Spojenci – Koalice pro Olomoucký kraj (KDU-ČSL, TOP 09, Strana zelených, ProOlomouc)
Svoboda a přímá demokracie (SPD)
Trikolóra hnutí občanů
Moravská a Slezská pirátská strana

 

 

Aktuální zpravodajství ke krajským volbám najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku, které vychází v úterý 29. září

 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...