Dobré dopoledne, dnes je pátek 29.3.2024
svátek slaví Taťána,
zítra Arnošt
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Nejvýše postavenou ženou na kandidátce ODS pro říjnové krajské volby v Olomouckém kraji je s číslem pět Milada Sokolová, která již dva roky pracuje pro Prostějov v roli náměstkyně primátora. Ve vedení radnice má na starosti záležitosti, kterým se dlouhodobě věnovala již před vstupem do politiky – kulturu a životní prostředí. V obou oblastech se jí již podařilo nastartovat nové akce a projekty, například rozšířit květinové plochy ve městě, připravit zatraktivnění lesoparku Hloučela či rozproudit na vyšší obrátky kulturní život ve městě.

Rozjela aktivity ve městě
Veřejnost ji zná také jako předsedkyni Okrašlovacího spolku města Prostějova. Tento historický, již v roce 1873 založený spolek byl pod Miladiným vedením obnoven v roce 2007 a od té doby doslova srší aktivitou. Milada s kolegy v Prostějově vysázela řadu stromů a osázela množství zelených ploch, rozjela nové kulturní akce, založila tradici kulinářských akcí Restaurant Day či dětských Dýňových stezek, nebo se postarala o malbu na prostějovské hradby, která připomíná zaniklé židovské uličky.

Umí pomoci
Milada vystudovala na pražské Vysoké škole finanční a správní obory podnikové finance a veřejná správa. Řadu let působila jako živnostnice a je dlouholetou členkou ODS. Svými aktivitami ovšem popírá obvyklé klišé, že pravicově ladění politici tolik nemyslí na sociální oblast. Kromě řady charitativních akcí patří k její činnosti také například každoroční zajištění polévky v zimních měsících pro potřebné a bezdomovce a organizace Stromu splněných přání nejen pro děti z dětských domovů, ale i pro osamocené seniory. Maminka tří dětí ve volném čase zpívá v ženském pěveckém sboru Proměny a v roce 2017 byla zvolena Ženou regionu Olomouckého kraje. Nechybí jí ani zkušenost s krajskou politikou, protože poslední čtyři roky pracuje v krajské kulturní komisi.

Řeší konkrétní problémy
Volba Milady Sokolové bude nejen hlasem pro pravicovou politiku a její hodnoty, ale také hlasem pro kvalitní správu věcí veřejných v Olomouckém kraji. Miladino působení na prostějovské radnici je totiž příslibem, že se jí i v krajském zastupitelstvu bude dařit řešit reálné problémy a dotahovat vždy jejich řešení až do konce, což pomůže konkrétním občanům našeho kraje.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...