Dobré ráno, dnes je čtvrtek 25.4.2024
svátek slaví Marek,
zítra Oto
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Na kandidátce ODS pro letošní volby nejsou jen úspěšní a osvědčení politici z našich měst a obcí, ale také výrazní živnostníci a podnikatelé. Nejsilnější pravicová strana nezapomíná na to, že právě oni jsou velmi důležití pro fungování naší země, ať již jde o podnikavého ducha nebo o vytváření pracovních míst.

Od „samozaměstnávání“ k úspěšné firmě
Tuto důležitou skupinu lidí reprezentuje na kandidátce také veřejnosti dobře známý Prostějovan Radek Wagner, který kandiduje jako číslo 8. Osmatřicetiletý majitel Optiky Wagner, který je absolventem oboru optika a optometrie na Lékařské fakultě Masarykovy univerzity v Brně, již sedmnáct let pracuje v oboru a od roku 2012 v něm také samostatně podniká. Začal v jednom člověku, kdy „zaměstnával“ jen sám sebe, aby se postupně vypracoval k zaměstnávání hned několika lidí v jeho rozvíjející se firmě. Tu mnozí Prostějované i lidé z širšího okolí dobře znají díky brýlím, které „od Wagnera“ nosí. Ani tím ale plány Radka Wagnera nekončí: „Práce je pro mě stále zábava, proto například pracuji i na projektu výroby vlastních brýlí, které by mohly pomoci v zemích třetího světa. Nezapomínám ale ani na podporu některých neziskových projektů, čímž se snažím společnosti vrátit důvěru, kterou mi svěřují při obchodování se mnou.“
Kapela, kytara, sport…
Když se Radek Wagner zrovna nevěnuje své práci, najde si rád čas třeba na rockový zpěv nebo hru na baskytaru. Hrával či dodnes hraje v několika amatérských kapelách – třeba Faith No More revival. Baví ho i tenis, florbal, který hrává se svým malým synem, nebo cestování po přírodě a manuální práce jako forma odpočinku od pracovního vypětí. Želízko v ohni Živnostník-optometrista Radek Wagner, který může mít díky hlasům z našeho regionu na osmém místě kandidátky reálnou šanci na zvolení, zkrátka potvrzuje, že ODS je na Prostějovsku oporou živnostníků a menších podnikatelů. Zkušenost živnostníka má za sebou navíc i prostějovská volební jednička Milada Sokolová. Proto nepřekvapilo, že patřila s několika dalšími kolegy v radniční koalici k hlavním navrhovatelům jednoznačné pomoci města živnostníkům v době, kdy stát kvůli koronaviru vypnul ekonomiku a Prostějov provozovatelům dočasně vládou uzavřených živností na území města rychle finančně pomohl. „Přišlo mi to jako samozřejmost, že tu město chce udržet nabídku služeb, které živnostníci poskytují, i jimi vytvořená pracovní místa a nechce, aby tito lidé v těžké době zavřeli své provozovny. Byla jsem pak překvapená, že v řadě okolních velkých měst byla pomoc živnostníkům výrazně nižší,“ vysvětluje Milada Sokolová. I tento její postoj potvrzuje, že oba přední prostějovští kandidáti ODS mohou být v krajském zastupitelstvu rozumným hlasem Prostějovska i pravicového pohledu na svět.
Pravý tým
Kandidátka ODS má ovšem svoji sílu i v dalších oblastech. Starosta Držovic Jaroslav Studený reprezentuje silné zastoupení občanských demokratů na úrovni obcí a měst našeho okresu. Za ním pak na dalších místech „modré“ kandidátky následují výrazné osobnosti: ředitel prostějovského Sportcentra – DDM Jan Zatloukal, jednatel dopravní firmy Karel Marek z Konice, prostějovský radní Tomáš Blumenstein, místostarosta z Otaslavic Mojmír Sokol, kralický zastupitel Jiří Svozil, vědecký pracovník a šéf prostějovské komise pro IT Tomáš Lázna, bedihošťský zastupitel Luděk Smýkal a předseda prostějovské komise pro životní prostředí Libor Marčan.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...