Dobré ráno, dnes je čtvrtek 25.4.2024
svátek slaví Marek,
zítra Oto
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Týden předtím proti favorizovaným Šelmám Brno mohly volejbalistky VK Prostějov jen získat, což se jim částečně povedlo. V sobotu s podceňovaným Přerovem naopak hrozila pouze ztráta, k níž chyběl malý kousek, leč naštěstí se zbytečné klopýtnutí nekonalo. A na vlastní palubovce se podařilo uhájit kompletní porci tří bodů do tabulky UNIQA extraligy žen ČR 2020/2021.

Domácí tým však měl namále, když se doslova protrápil úvodní sadou k dílčí porážce 22:25. Vzápětí začal hrát výborně a viditelně slabší soupeřky smetl 25:6, následně vedl ve třetím dějství 17:10. Potom se ale výkonnostní problémy vrátily (18:18, 20:21) a vékáčko si mohlo oddechnout, že zvládlo vypjatou koncovku 25:23. Načež slabší vstup do čtvrté části (8:8) znovu vystřídalo razantní zlepšení (25:15).
„Z naší strany to bylo strašně moc nahoru a dolů. Jakmile jsme hráli dobře, neměl Přerov šanci a drželi jsme ho jasně pod sebou. Stačilo však málo, náš výkon šel rychle i výrazně dolů a pak nastalo velké trápení. Největší problém byl v přílišném počtu chyb na útoku, kterých jsme udělali osmnáct v podstatě za dva a půl setu, což je extrémně moc. Přidala se nejistota v mezihře i dalších činnostech koncentrovaná do těch špatných pasáží, zatímco druhou sadu a polovinu čtvrté jsme zvládli kvalitně,“ rozebral kolísavé střetnutí hlavní trenér VK Lubomír Petráš.
Pro vysvětlení značných výkyvů svého družstva nemusel chodit daleko. „Na děvčatech byla vidět dost velká nervozita. Přitom my v současnosti nejsme mančaft, který by se měl dostávat pod nějaký tlak na výsledky z přehnaných ambic. Přesto holky chtěly vyhrát za tři body asi tak moc, že se dostávaly do křeče ve chvílích, kdy jim to přestávalo jít. Místy byl pak náš výkon opravdu špatný, aniž bych jakkoliv snižoval snahu Přerova. Ten využil našeho dílčího trápení a nebyl daleko od průběžného vedení 2:1,“ podotkl Petráš.
I tak nehodlal svěřenkyně přehnaně kritizovat, místo toho našel pozitiva. „Přes veškeré potíže máme doma tříbodové vítězství, což je rozhodující, takhle na začátku soutěže dvojnásob důležité. A jak se říká: vždycky je lepší hrát o něco hůř a zvítězit než hrát fantasticky, a přesto podlehnout. Od toho se musíme odpíchnout a jít dál, dobře se připravit na příštího soupeře,“ řekl Petráš, aby na závěr dodal: „Každopádně s holkama ještě rozebereme tu zbytečně velkou nervozitu, protože je škoda, když v takové míře poznamenává náš výkon. Na druhou stranu si jako obměněný kolektiv asi musíme projít nějakým postupným vývojem. Budeme se snažit jej směřovat herně nahoru.“

 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...