Příjemnou noc, dnes je pátek 19.4.2024
svátek slaví Rostislav,
zítra Marcela
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Nakonec jen tři moravské týmy hrály přípravný turnaj žen Ostrava Cup 2020, dva další plánované celky ze Slovenska nemohly přijet kvůli koronavirovým opatřením. Volejbalistky VK Prostějov tak měly za soupeřky domácí Ostravu i brněnské Královo Pole, přičemž v téhle početně skromné a výkonnostně srovnatelné konkurenci celou dvoudenní akci o fous vyhrály! V minitabulce, kde výsledky 3:1 i 2:0 znamenaly tři body pro vítěze a nula pro poražené a výsledky 3:2 i 2:1 bodovou dělbu 2/1, tak obsadily první místo ženy VK o kousek před Královým Polem a hostitelkami.

KP Brno – VK Prostějov 2:3 (-24, 20, 23, -20, -12)
Sestava Prostějova: Fričová 18, Kvapilová 13, Kopáčová 21, Pluhařová 9, Jurčíková 11, Dvořáčková 3, libero Stavinohová. Střídaly: Šípová, Baláková 1, Weidenthalerová 2. Trenéři: Lubomír Petráš a Jakub Krčmař.
Hned na úvod turnaje se rozpoutala dlouhá a dramatická pětisetová bitva plná zvratů na obě strany. Tradiční bodovou tahounku Gabrielu Kopáčovou vydatně podpořila dobrým útokem Karolína Fričová, výborně podávala i blokovala Kateřina Kvapilová a kvalitně přihrávala Adéla Stavinohová. Také díky těmto silným zbraním se Hanačkám povedlo duel otočit k tiebreakovému vítězství.

TJ Ostrava – VK Prostějov 1:3 (-20, 20, -24, -23)
Sestava Prostějova: Dvořáčková, Fričová 9, Kvapilová 7, Kopáčová 29, Pluhařová 8, Jurčíková 12, libero Stavinohová. Střídaly: Weidenthalerová, Šípová. Trenéři: Lubomír Petráš a Jakub Krčmař.
Rovněž druhé sobotní utkání bylo naprosto vyrovnané, hostujícímu družstvu vyšla lépe úvodní sada a pořádajícímu kolektivu dějství číslo dva. Třetí i čtvrtý set pak rozhodovaly vypjaté koncovky, které urvalo vékáčko. A tím pádem ovládlo celý mač. Zejména zásluhou Gábiny „Kopy“ Kopáčové, jež soupeřky ubouchala devětadvaceti body, dařilo se i Michaele Jurčíkové a na příjmu Káje Fričové.

KP Brno – VK Prostějov 2:0 (22, 22)
Sestava Prostějova0: Dvořáčková 2, Fričová 7, Kvapilová 2, Kopáčová 6, Weidenthalerová 1, Jurčíková 6, libero Stavinohová. Střídaly: Šípová 1, Pluhařová 3, Baláková. Trenéři: Lubomír Petráš a Jakub Krčmař.
Nedělní střetnutí se hrála po dohodě všech aktérů již pouze na dvě vítězné sady, přičemž v odvetě s Jihomoravankami patřily oba těsné závěry soupeřkám. Ty táhla mladá Judlová, za vékáčko se dařilo triu kapitánka Jurčíková a smečařky Fričová s Terezou Pluhařovou.

TJ Ostrava – VK Prostějov 1:2 (19, -18, -10)
Sestava Prostějova: Šípová 2, Fričová 15, Kvapilová, Baláková 13, Pluhařová 1, Jurčíková 8, libero Stavinohová. Střídaly: Weidenthalerová 2, Kožoušková 1, Dvořáčková, Kopáčová. Trenéři: Lubomír Petráš a Jakub Krčmař.
Poslední zápas klání na severu Moravy patřil zpočátku domácímu souboru, leč Prostějovanky se od druhé části zlepšily a nepříznivý průběh obrátily ve svůj prospěch v tiebreaku poměrem 15:10. Což bylo tím cennější, že oddech dostala první univerzálka Kopáčová, místo níž se dobře chytila Tereza Baláková (po návratu z beachové sezóny). Na nahrávce zastoupila odchovankyni Kláru Dvořáčkovou zkušená Iva Šípová a premiérově dostala zápasový prostor i třetí blokařka Petra Kožoušková, zatímco pořád chybí opět zraněná Lenka Knorová.

Zbývající výsledky: TJ Ostrava – KP Brno 3:2, TJ Ostrava – KP Brno 2:1
Konečné pořadí Ostrava Cupu 2020:
1. VK Prostějov 7 bodů (skóre 8:6)
2. KP Brno 6 (7:8)
3. TJ Ostrava 5 (7:8)

„Z výsledků absolutně nic nevyvozuju. Všechny zúčastněné týmy totiž různě protáčely sestavy, průběžně střídaly a vzájemně se porážely, navíc šlo vyloženě o přípravu. My jsme hlavně rádi, že jsme přes současné komplikace s covidem a nařízeními okolo něj mohli sehrát čtyři dobrá vyrovnaná utkání proti výkonnostně srovnatelným mančaftům. Většinou rozhodovaly koncovky, které jsme častěji zvládali než ne, což je určitě dobře. Na druhou stranu bilanci tří těsných výher plus jedné prohry nelze přeceňovat, opravdu to byly jen přáteláky. Ale rozhodně nám pomohly do další práce, kterou máme s holkama před sebou. Ostravě děkujeme za uspořádaný turnaj navzdory těžké době,“ shrnul prostějovský kouč Lubomír Petráš.

 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...