Příjemnou noc, dnes je pátek 19.4.2024
svátek slaví Rostislav,
zítra Marcela
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Úvodních devět dnů z celkového počtu šestadvaceti mají za sebou nejlepší volejbalové žákyně České republiky v rámci prostějovského soustředění reprezentačního výběru dívek U15. Dlouhý kemp odstartoval v sobotu 27. června, potrvá až do středy 22. července. A převážně probíhá v krásné moderní hale Národního sportovního centra Prostějov.

 

Večerník zavítal na jeden z dopoledních tréninků, jehož součástí bylo testování fyzických dispozic jednotlivých hráček. Holky se na speciálním elektronickém zařízení snažily o maximální smečařský výskok, házely vkleče malým medicinbalovým míčkem, skákaly z místa do dálky a absolvovaly rovněž člunkový běh na čas. Kromě toho se chvíli pilovaly individuální herní činnosti, konkrétně podání a přihrávka. A došlo také na posilovací cvičení s balóny i bez, výhradně vahou vlastního těla. Náročná dvoufázová příprava jinak obsahuje spoustu volejbalu, leč nejen to. Maká se též na kondici, v rámci zpestření jsou zařazovány doplňkové sporty či různé hry včetně tanečních kreací. Pochopitelně nemůže chybět regenerace ani průběžné utužování party, například odpočinkový výlet do aquaparku.
Tréninkový pobyt v hanáckém městě absolvuje dvacet šest plejerek ročníků narození 2006 a 2007 (jmenovité složení níže) pod vedením sedmičlenného realizačního týmu v čele s hlavním koučem Alešem Novákem, na klubové bázi šéftrenérem mládeže VK Prostějov. Z domácího vékáčka patří mezi aktérky kempu Andrea Fabikovičová a Anna Pečenková. „Snažíme se, aby děvčata každý den udělala co nejvíc kvalitní práce a zároveň je to bavilo. Aby celý mančaft od začátku společně někam směřoval,“ zdůraznil Aleš Novák.


Složení družstva volejbalových žákyň ČR na soustředění v Prostějově

Andrea Fabikovičová, Anna Pečenková (obě VK Prostějov), Julie Bažó (Sokol Bedřichov), Markéta Beranová (Lokomotiva Plzeň), Kateřina Brunclíková, Fedora Jakuškina, Kristýna Němečková, Josefina Smolková (všechny Dukla Liberec), Lilien Ciprová, Monika Zídková (obě 15. ZŠ Plzeň), Caroline Formánková (Vavřinec Kladno), Ema Pátková (Havlíčkův Brod), Daniela Hrbková (Sokol Frýdek-Místek), Adéla Chládková (TJ Šumperk), Nela Jasečková (Hlincova Hora), Tereza Kasandová (VK Jirkov), Laura Kuldanová (Olymp Praha), Tereza Nová, Martina Pokorná (obě Volejbal Kralupy), Anna Pragerová (Rtyně v Podkrkonoší), Tereza Raabová (VK Znojmo), Natálie Štolfová, Lucie Zapletalová (obě VAM Olomouc), Kateřina Vafková (Volejbal Boskovice), Veronika Vašíčková (Lokomotiva Břeclav), Ema Zedníková (TJ Ostrava).
Realizační tým: hlavní trenér Aleš Novák, asistenti trenéra Josef Smolka, Jakub Brečka a Aneta Tobiášová, kondiční trenér Karel Vlašič, fyzioterapeutka Michaela Pachmanová, vedoucí družstva Petra Smolková.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...