Dobré odpoledne, dnes je středa 24.4.2024
svátek slaví Jiří,
zítra Marek
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

29 vesely_gesto_finaleV nedělním souboji o vítězství se na centrálním kurtu setkali bezesporu borci, kteří po celou dobu turnaje předváděli nejlepší tenis. Na jedné straně to byl člen domácího TK Agrofert, Jiří Veselý, na straně druhé pak rakouský tenista Dominic Thiem. Oba soupeři se setkali i ve finále čtyřhry a tak se dala očekávat vyrovnaná bitva. Tato prognóza se do puntíku naplnila.

Před zraky české tenisové jedničky Petry Kvitové a několika věrnými diváky si oba hráči drželi svá podání a předváděli tenis na opravdu vysoké úrovni. I když to v několika případech vypadalo na beznadějný pokus zahrát míček zpět na polovinu soupeře, nakonec z toho byla taková výměna, že se diváci nestačili divit nad uměním obou tenistů. Malá vtipná vsuvka, kdy jednomu z diváků do naprostého ticha začal vyzvánět mobilní telefon, se možná ukázala jako negativní faktor pro rakouského mladíka. Ten za stavu 4:4 při svém podání vyrobil dvě dvojchyby a nabídl tak vedení svému soupeři. Ten jen samozřejmě neodmítl a dotáhl set do vítězného konce – 6:4. Mírně navrch měl v tu chvíli domácí tenista, který hned v úvodu druhého setu využil dalšího zaváhání soupeře a využil další z brejkbolů. Následně však ztratil i on své podání, stav se tak rázem opět vyrovnal. Scénář druhé sady se podobal tomu z té první, když za stavu 4:4 využil Jiří Veselý nabídnutou šanci a byl jen několik míčků od celkového triumfu. Závěrečná sada už byla naprosto v jeho režii, odevzdaný soupeř dokázal uhrát jen fiftýn a mohla tak vypuknout opravdu nespoutaná radost mladého tenisty z TK Agrofert, který za hodinu a osmadvacet minut zvítězil po setech 6:4 a 6:4. Jiří Veselý si tak připsal 27 bodů do žebříčku ATP a za celkový triumf převzal i zaslouženou finanční odměnu. „Podal jsem dnes neskutečný výkon, za který vděčím celému týmu v čele s panem Černoškem, díky kterému celý turnaj vznikl. Zvládl jsem obě koncovky setů, dokázal jsem zabojovat a donutil soupeře k chybám. Nesmírně si tohoto vítězství vážím, jsme s Domem velcí kamarádi, ale já se navíc chtěl vytáhnout před domácím publikem, což se mi nakonec podařilo,“ zhodnotil finálový boj vítěz turnaje Jiří Veselý. Oba hráči si při slavnostním vyhlášení převzali poháry a další věcné ceny z rukou náměstka primátora města Prostějova Mgr. Jiřího Pospíšila, předsedy Jihomoravského tenisového svazu Ing. Jiřího Veselíka, zástupce spolupořádající agentury TK PLUS PhDr. Josefa Váni a ředitele turnaje Petra Flašara, kteří předali finalistům poháry a věcné ceny.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...