Dobré odpoledne, dnes je sobota 20.4.2024
svátek slaví Marcela,
zítra Alexandra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

29 vesely_druhe_koloV dopoledních hodinách dalšího hracího dne se na kurtu číslo dva představil Adam Pavlásek, který bohužel nestačil na zkušenějšího soupeře. To na kurtu číslo jedna sehráli prestižní derby zápas borci hájící domácí klub TK Agrofert. V něm se z vítězství radoval Jiří Veselý, který tak postoupil již do čtvrtfinále domácího turnaje.

Ani Petra Kvitová či Lucie Šafářová v hledišti nepřinesly štěstí prostějovskému hráči Adamu Pavláskovi. Ten dnes bohužel nestačil na zkušenějšího a lépe hrajícího Romana Jebavého. První set byl zcela v režii Adamova soupeře, který úspěšně servíroval či returnoval a zaslouženě vyhrál první set v poměru 6:0. Ve druhém setu se prostějovský borec sebral, lépe umísťoval míčky, čímž se dostal do slibného vedení 4:2. Toto vedení bohužel nedokázal využít, soupeř záhy vyrovnal a zaslouženě dovedl i druhý set do vítězného konce – 6:4. Vystavil tak stopku domácímu borci a sám se kvalifikoval do čtvrtfinále prostějovského turnaje. „Adam dnes nevyužil šanci domácího prostředí, špatně servíroval, Jebavý svou razancí, především ve forhendu, zaslouženě zvítězil. Adam má ještě šanci v deblu s Jirkou Veselým, tak věřím, že využije alespoň této příležitosti,“ našel příčiny Adamova neúspěchu ve dvouhře kouč Jaroslav Navrátil.

V souběžně hraném utkání se na kurtu číslo jedna utkali hned dva prostějovští borci, Jiří Veselý a Roman Rumler. Prvně jmenovaný byl mírnějším favoritem, což potvrdil v průběhu celého zápasu. Výborným servisem dostával svého soupeře pod tlak, který dokázal ve většině případech využít. „Utkání bylo prestižní pro oba dva, jelikož spolu trénujeme a navíc jsme hráli před domácím publikem. Chtěli jsme se divákům předvést, ale vítěz může být jen jeden. Jsem rád, že se mi podařilo postoupit už do čtvrtfinále, kde to bude určitě zase o něco těžší,“ podělil se se svými pocity bezprostředně po zápase Jiří Veselý. Svého soupeře porazil ve dvou setech 6:3 a 6:0.

V odpoledních hodinách nastoupí Jirka společně s Adamem Pavlásek k dalšímu kolu ve čtyřhře, my budeme samozřejmě u toho a průběžně vás informovat.

Dosavadní dnešní výsledky:

Dvouhra
Kunčík Jan [DK] - Bellotti Riccardo [1] 6:4 3:6 6:3
Šafránek Václav - Schmid Michal [5] 7:6(3) 2:6 6:4
Thiem Dominic [6] - Bulant Robin [Q] 6:3 6:2
Amado Juan-Pablo [2] - Weinhandl Lukáš [Q] 4:6 7:5 6:0
Sikora Adrian [7] - Stakhovsky Leonard 6:1 7:6(4)
Veselý Jiří [8] - Rumler Robert 6:3 6:0
Jebavý Roman [4] - Pavlásek Adam 6:0 6:4

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...