Dobré odpoledne, dnes je čtvrtek 25.4.2024
svátek slaví Marek,
zítra Oto
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

jiri vesely_prvni_koloDalším dnem pokračoval turnaj mužů v areálu tenisového klubu Prostějov. I ten dnešní patřil zejména favoritům, kteří potvrdili papírové předpoklady a postoupili do další fáze turnaje. Povětrnostní podmínky opět připomínaly nedávno ukončený londýnský Wimbledon, ale ani téměř hodinové přerušení vinou deště nijak nenarušilo průběh samotného turnaje.

Ke svému prvnímu zápasu nastoupil i největší talent současného tenisu, juniorský mistr světa, Jiří Veselý. Podporovaný svým osobním trenérem Jirkou Novákem, vlétl do utkání jako uragán. Soupeře předčil především v úspěšnosti prvního podaní, ze kterého těžil a získal důležité body. Druhý set už nebyl  tolik jednoznačný, soupeř zvedl hlavu a několika skvělými returny tak držel své šance vynutit si rozhodující set. To však favorit Veselý nepřipustil, prokázal své kvality a nepřipustil žádné další zdramatizování zápasu. Sety 6:1 a 6:4 daly stopku Janu Šatralovi, naopak propustku do dalšího kola Jiřímu Veselému.

Že se v Prostějově hraje dobrý tenis nám dnes dokázal i Robert Rumler, jenž patří k dalším velkým talentům českého tenisu.  Jeho vítězství se však nevyvíjelo tak jednoznačně. David Pavlík byl více než vyrovnaným soupeřem, oba si drželi svůj servis. V rozhodujících chvílích se projevil tenisový um a potřebné štěstí v koncovce. Tu v obou setech nakonec zvládl Robert, když svého soupeře porazil v poměru 6:4 a 6:4. V dalším kole se utká s Jiřím Veselým, takže se máme určitě na co těšit. Kdo z nich postoupí a kdo naopak opustí turnaj se sklopenou hlavou se dozvíme již zítra.

Uplynulo jen pár hodin a na kurtu číslo jedna se k dalšímu zápasu postavil opět Jiří Veselý, tentokrát šlo však o čtyřhru. Jeho deblovým partnerem byl další prostějovský tenista Adam Pavlásek, na kterého se přišla podívat i jeho partnerka Petra Kvitová. „Využila jsem volna a alespoň na chvíli přišla Adama podpořit k lepším výkonům,“ svěřila se nám česká tenisová jednička Petra Kvitová, která po konci prvního setu musela opět za svými povinnostmi. Prostějovským tenistům dokázali jejich soupeři vzdorovat jen v prvním setu. Ve druhém se projevila sehranost Adama a Jirky, který především svým důrazným podáním válcoval své protivníky a společně jim nadělili pomyslného kanára. Oba prostějovští tenisté po výhře 6:4 a 6:0 tak postupují do další fáze i ve čtyřhře.

Dnešní výsledky:

Dvouhra
Sikora Adrian [7] - Lucak Otakar 7:5 6:2
Thiem Dominic [6] - Weiglhofer Marcus 6:4 6:4
Stakhovsky Leonard [Q] - Hrabec Tomáš [Q] 6:1 6:3
Rumler Robert - Pavlík David 6:4 6:4
Jebavý Roman [4] - Jaloviec Marek 6:4 7:5
Bulant Robin [Q] - Lustyk Jakub 6:4 7:5
Veselý Jiří [8] - Šátral Jan 6:1 6:4
Šafránek Václav - Horanský Filip 6:3 7:6(2)

Čtyřhra
Smola/Szmigiel - Jaloviec/Šafránek 7:6(4) 6:4
Pavlásek/Veselý [3] - Horanský/Kovalík 6:4 6:0
Fabian/Partl - Bulant/Farkas 6:3 6:2

 

 

 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...