Dobré dopoledne, dnes je pátek 29.3.2024
svátek slaví Taťána,
zítra Arnošt
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

radek stepanekDo třetího kola nejslavnějšího tenisového turnaje světa má po úvodní sadě nakročeno Radek Štěpánek. Třiatřicetiletý prostějovský tenista vyhrál nad Němcem Benjaminem Beckerem úvodní sadu 6:2, konec té druhé pořadatelé kvůli tmě přeložili na čtvrtek. O dva a půl roku mladší bývalý osmatřicátý hráč světa sice vede 6:5, ale na podání jde Štěpánek a může set přivést do tie-breaku.

Utkání začalo až po osmé hodině večerní a v prvních čtyřech hrách si oba tenisté hlídali svůj servis. Pak ovšem světová sedmadvacítka a opora české daviscupové reprezentace využila dva ze svých breakbalů, vlastní podání si neomylně pohlídala a ze stavu 2:2 bylo rázem 6:2.

Druhý set začal ve stejném rytmu, jako skončil ten první. Štěpánek získal čistou hrou soupeřovo podání, brejk následně potvrdil a vedl 2:0. Za stavu 3:2 se ale dostal do nepříjemné situace, nabídl soupeři dvě možnosti a o výhodu přišel. Od té doby si oba tenisté svůj servis bez větších nervů střeží a rozseknutí duelu přinese nejdříve čtvrteční odpoledne.

Vítěze nečeká ve třetím kole nic snadného – narazí na světovou jedničku Novaka Djokoviče. Ten zatím prochází kláním bez ztráty setu.

To Petra Cetkovská již má svou pouť Londýnem za sebou a výsledek jí moc radosti neudělal. Devatenáctileté Američance Sloane Stephensové podlehla 6:7 6:4 a 3:6 a rozhodčí na umpiru ani nepodala ruku. Sedmadvacetiletá rodačka z Prostějova pustila hned v úvodu utkání svou soupeřku do trháku a teprve za stavu 4:5 si čistou hru vzala výhodu zpět. Otočila na 6:5 a měla i tři setbally, jenže ty stejně jako v tie-breaku za stavu 6:5 nevyužila. Američance se vedlo lépe a hned první možnost proměnila ve stav 8:6 a výhru v prvním setu poměrem 7:6.

Na začátek druhé sady si obě hráčky prohrály podání a až do stavu 4:4 se pokračovalo ruku v ruce. Pak se Cetkovská díky smeči, kraťasu i chybující protihráčce dostala do vedení 5:4 a brejk při vlastním podání potvrdila. Čistou hrou srovnala poměr setů na 1:1.

Rozhodující dějství začalo stejně jako to druhé,

Petra opět sebrala devětapadesáté hráčce servis a vedla 1:0, sama ale dopadla stejně a bylo srovnáno na 1:1. Za stavu 3:4 pak nabídla nejen breakball, ale po nevynucené chybě i odskok na 3:5 a přes úsilí o zvrat byla následující hra poslední.

Postupující Američanka se tak ve třetím kole střetne se Sabine Lisickou z Německa. Právě ta loni zastavila Cetkovskou v osmifinále. Letos se tak pětadvacátá tenistka žebříčku WTA loučí o dvě kola dřív.

V dalších utkáních zvítězila v dohrávce 1. kola Klára Zakopalová nad Dominikou Cibulkovou 6:4 a 6:1, o kolo dál nestačila Andrea Hlaváčková na Kim Clijstersovou 3:6 a 3:6.

Ve čtvrtek se kromě Radka Štěpánka představí i Lukáš Rosol proti Rafaelu Nadalovi, Klára Zakopalová proti Olze Govorcovové, Karolína Plíšková proti Francesce Schiavoneové a večer od půl sedmé se má představit i Petra Kvitová. Po výhře nad Akgul Amanmuradovovou z Uzbekistánu vyzve ve druhém kole osmadvacetiletou Ukrajinku Elenu Baltachovou.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...