Dobré dopoledne, dnes je čtvrtek 18.4.2024
svátek slaví Valérie,
zítra Rostislav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Ve hře o celkové vítězství na French Open po prvním týdnu grandslamového turnaje v Paříži zůstala pouze Petra Kvitová. Ostatní zástupci českého tenisu jsou ze hry.

Výkony českých hráčů přinesly hned několik překvapivých výsledků. Nečekalo se brzké vyřazení nasazené Barbory Strýcové, která ve 2. kole prohrála vyrovnaný souboj s krajankou Barborou Krejčíkovou. Ještě větší senzací byl konec druhé nasazené Karolíny Plíškové ve stejné fázi turnaje. „Nemůžu vzít soupeřce to, že hrála dobře. Ale není důležité se bavit o ní. Ode mě to vůbec nebylo ani blízko k tomu, co bych chtěla a měla hrát,“ pronesla česká jednička po porážce s Lotyškou Jelenou Ostapenkovou.
Ostré singlové duely se týkají již pouze Kvitové. Poslední česká hráčka zatím během zápasů řeší pouze dílčí potíže, které ji zocelují. Osmnáctiletou kanadskou tenistku Leylah Fernandezovou například zdolala přes slabší začátek. Prohrávala 1:5 a čelila dvěma setbolům, pak však vyhrála devět her v řadě a zajistila si postup do osmifinále. „Takové okamžiky každému dodají sebevědomí. Díky nim vím, že můžu hrát dobře i na antuce. Snad to ještě několik zápasů vydrží,“ přeje si Kvitová.
Ve druhém kole skončil také poslední český tenista Jiří Veselý. S Rusem Karenem Chačanovem ovšem odehrál vyrovnaný souboj a hned ve třech případech určila vítěze sady až zkrácená hra. „Škoda těch koncovek. Třeba čtvrtý set jsem měl za stavu 5:2 dohrát,“ litoval Veselý.
Příjemným překvapením bylo vystoupení Kateřiny Siniakové. Po řadě neúspěchů se dostala až do 3. kola, v němž nestačila na Nizozemku Kiki Bertensovou. „Poslední zápas nebyl dobrý, ale třetí kolo na grandslamu se počítá. Když tak budu pokračovat, přijdou ještě lepší výsledky,“ řekla Siniaková.
Životní výkon předvedla Barbora Krejčíková. Prokousala se až do osmifinále. Pak sice nestačila na argentinskou kvalifikantku Nadiu Podoroskou, i tak dosáhla na své kariérní maximum. „Hraji tenis už dlouho a tak moc jsem chtěla do stovky, tolikrát se mi to těsně nepovedlo, bývala jsem nervózní. Letos jsem si řekla, že si prostě užiji každý singl a dopadlo to parádně. Miluju antuku, miluju Roland Garros,“ radovala se po skvělém turnaji Krejčíková, která v žebříčku WTA poskočila do deváté desítky.

 

FRENCH OPEN
MUŽI:
Dvouhra – 2. kolo: Veselý - Chačanov (15-Rus.) 1:6, 6:7, 7:6, 6:7.
ŽENY
Dvouhra – 2. kolo: Krejčíková - Strýcová (32) 6:4, 3:6, 6:3, Siniaková - Pavljučenkovová (Rus.) 6:3, 6:4, Kvitová (7) - Paoliniová (It.) 6:3, 6:3, Karolína Plíšková (2) - Ostapenková (Lot.) 4:6, 2:6, Kristýna Plíšková - Muguruzaová (11-Šp.) 3:6, 2:6, 3. kolo: Krejčíková - Pironkovová (Bulh.) 5:7, 6:4, 6:3, Siniaková - Bertensová (5-Niz.) 2:6, 2:6, Kvitová - Fernandezová (Kan.) 7:5, 6:3, 4. kolo: Krejčíková - Podoroská (Arg.) 6:2, 2:6, 3:6.

 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...