Dobré ráno, dnes je sobota 20.4.2024
svátek slaví Marcela,
zítra Alexandra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Předposlední den tenisového Moneta Czech Open se z domácího pohledu povedl na padesát procent. V semifinále dvouhry skončila úspěšná cesta Jiřího Lehečky, v závěru programu se ale z deblového titulu radovala dvojice Zdeněk Kolář, Lukáš Rosol.

Český talent se nezalekl ani výborného soupeře, který se loni probojoval až do 3. kola US Open. Lehečka Kamilu Majchrzakovi z Polska vzal dvakrát servis, a přestože ztratil jednou i své podání, na zisk první sady to stačilo. Tu navíc uzavřel čistou hrou. Pak se karta naprosto obrátila.. Zkušenější polský tenista měnil rytmus hry, několikrát zkrátil výměnu a rychle získal pět her v řadě. Až pak bodoval i Lehečka, vyrovnání stavu ovšem neodvrátil. V rozhodujícím dějství Majchrzak poprové udeřil v páté hře, kdy získal brejk. Ten dokázal přes potíže vzápětí potvrdit a získal klíčový náskok.

„Od druhého setu Kamil neudělal nevynucenou chybu. Hrál velice solidně, ukázal, že je skvělý hráč,“ uznal Lehečka. „V prvním setu se mi dařilo, v koncovce navíc soupeř udělal dvě jediné větší chybičky což mi pomohlo. Ve druhé sadě jsem rychle odpadl. Pak přišla ta rozhodující a v ní byla klíčová šestá hra. Měl jsem šanci vyrovnat na 3:3, nevyužil jsem ale dva brejboly a soupeř je natolik zkušený, že to v pohodě dohrál,“ dodal poslední český zástupce ve dvouhře. Soupeřem Majchrzaka se podle očekávání stal obhájce titulu Pablo Andujar.

 

37 debl czech open 02

V závěru pátého dne vyvrcholila také soutěž ve čtyřhře, v níž startovaly tři páry. Dominik Kellovský s Jiřím Lehečkou vypadli hned v úvodu, když nestačili na pár David Poljak, Dalibor Svrčina. Čistě prostějovská dvojice pak prošla až do semifinále a v něm vypadla s indickým párem Balaji, Sharan. Pomstít své české kolegy mohl ve finále Zdeněk Kolář s Lukášem Rosolem a přesně to se tenistům podařilo, když získali titul po super tie breaku. 

 

Pavouk deblu: ZDE

Pavouk singlu: ZDE

Program na sobotu: ZDE

Statistiky z pátečních zápasů: ZDE

Výsledky kvalifikace: ZDE

Kompletní přehled: ZDE

 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...