Dobré odpoledne, dnes je čtvrtek 25.4.2024
svátek slaví Marek,
zítra Oto
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: Nezdary si v kvalifikaci na MONETA Czech Open 2020 připsali domácí tenisté. Sobota ani neděle jim příliš nesvědčila a na kurtech v areálu NTC MORAVA za Kosteleckou ulicí v Prostějově se jim celkově nedařilo. Do druhého kola se tak sice dostal Lukáš Rosol, v něm ale nestačil na Rusa Safiullina, který přes Čecha přešel poměrně hladce. Už v prvním dějství si pak na stejném hráči vylámala zuby další člen TK Agrofert Vít Kopřiva. Kvalifikaci navíc příliš nepřálo ani deštivé počasí. Nakonec se ovšem štěstí usmálo, Rosol se totiž do hlavní fáze 27. ročníku MCO dostal jako tzv. „lucky looser“ neboli šťastný poražený.

V sobotu 5. září od deseti hodin začala kvalifikace do hlavní fáze turnaje MONETA Czech Open 2020. Všichni tři čeští hráči se představili hned v dopoledním programu. Na kurtu číslo jedna odehrál svůj první kvalifikační duel člen prostějovského klubu Vít Kopřiva, avšak ve dvou setech nestačil na Rusa Safiullina. Kopřiva přitom obdržel od organizátorů divokou kartu do kvalifikace a chtěl ji využít. V zápase, ve kterém se ani jednomu nedařilo příliš udržet servis, byl nakonec přece jen o něco přesnější jeho soupeř z Ruska n. V prvním setu dělal domácímu hráči značné problémy svou agresivní hrou a po tři čtvrtě hodiny slavil zisk první sady poměrem 6:3. Ve druhém setu se hra daleko více vyrovnala a Kopřiva se nebál riskovat, což se mu dařilo. Drtivou většinu sady Safiullin dotahoval. Rozhodující moment přišel v sedmém gemu, kdy měl Kopřiva dvě možnosti na zvýšení na 5:2, jenže ani jednu nevyužil a ruského tenistu to očividně nakoplo. Když za stavu 5:5 ztratil Kopřiva svůj servis, zdálo se být hotovo. Jenže mladý Čech se ještě dokázal vyhecovat a ztracené podání si vzal zpět. V tiebreaku se mu ještě podařilo utéct dvěma mečbolům za stavu 6:4, ale třetí už dokázal Safiullin využít a po necelých dvou hodinách postoupil do finálového kola kvalifikace.
Na centrálním dvorci se odehrál daleko kratší zápas mezi dvěma českými tenisty. Lukáš Rosol i Jonáš Forejtek v první sadě velmi dobře servírovali, takže gamy šly v krátkém sledu. Jediné zaváhání při svém podání stálo prostějovského nadějného tenistu první set a Rosol se mohl radovat z vítězství 6:4. Ve druhém setu se Forejtek vyřadil sám. Nejprve nevyužil příležitosti k brejkbolu při podání svého soupeře a záhy nato ztratil vlastní servis. Od té doby již zkušenější z dvojice působil velmi jistě a došel si relativně poklidně přesně po hodině hry pro postup do dalšího kola.
Druhý den kvalifikační turnaje přinesl na kurt číslo dvě a centrální dvorec další souboje. Slovák
Filip Hořanský dokázal porazit Carlose Tabernera ze Španělska ve třech setech a vybojovat si tak účast v hlavní fázi prostějovského challengeru. To Lukáš Rosol svůj souboj nezvládl, když podlehl ruskému sokovi Safiullinovi v prvním setu 3:6, v tom druhém už vzdoroval více. Vedl 3:2 na gamy, nicméně následně Rus dorovnal, a to beze ztráty fiftýnu. V sedmé hře neudržel Rosol servis a přes delší výměny prohrál. Rosolovi se ještě podařilo snížit na 4:5, a to i přesto, že často kazil podání. V desáté sadě byl k vidění nejhezčí tenis i výměna čítající dvanáct úderů. V samém závěru při rozhodujícím míčku však Rus přitáhl Rosola na síť, aby ho následně vyšachoval úderem mimo dosah. Rosol však mohl být smutný jen chvíli, neboť díky odstoupení indisponovaného Nizozemce Griekspoora se na něj usmála Paní štěstěna v podobě postupu do hlavní soutěže jako šťastného poraženého.
V dalších zápasech se střídaly jednoznačné výsledky s těmi méně jasnými. O překvapení se postaral Srb s australským pasem Vukič, který ve třísetové bitvě přemohl nasazenou jedničku Popka z Kazachstánu. Portugalec Silva následně porazil Gabashviliho z Ruska hladce ve dvou setech.
Celou neděli ale poznamenalo počasí, byť před polednem déšť přece jen ustál a odehrát se mohly všechny boje.

 

výsledky kvalifikace moneta czech open 2020

1. kolo: Kopřiva (ČR) – Safiullin (Rusko) 3:6, 6:7(6); Rosol - Forejtek (ČR) 6:4, 6:2; Popko (Kazachstán) – Oliveira (Portugalsko) 6:4, 6:4; Horanský (Slovensko) – Kuhn (Španělsko) 6:3, 6:4; Gabashvili (Rusko) – Lacko (Slovensko) 3:0 skreč; Taberner (Španělsko) – Molcan (Slovensko) 1:6, 6:2, 7:5; Vukič (Austrálie) – Schnur (Kanada) 6:2, 6:4; Ferreira Silva (Portugalsko) – Troicki (Srbsko) 6:2, 2:0 skreč.
2. kolo: Popko – Vukič 2:6, 6:3, 2:6; Rosol – Safiullin 3:6, 4:6; Horanský – Taberner 6:3, 5:7, 6:1; Ferreira Silva– Gabashvili 6:3, 6:2

 

 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...