Dobré dopoledne, dnes je pátek 29.3.2024
svátek slaví Taťána,
zítra Arnošt
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Na nepříjemného soupeře narazí prostějovský tenista Jiří Veselý hned v úvodním kole US Open. Soupeřem české jedničky bude Francouz Corentin Moutet, jenž má v této sezóně na kontě skalpy Stana Wawrinky či Milose Raonice a na začátku roku došel do finále v Dauhá. Na Veselého by v následujících kolech čekali pravděpodobně výhradně nasazení soupeři.

„Není to nic snadného. Chci se poprat o co nejlepší výsledek. Pokud se mi bude dařit na servisu, může se to podařit. Obecně se ale dá říci, že turnaj bude velkou neznámou. Nikdo zatím přesně neví, v jaké formě tenisté budou,“ míní jediný český zástupce ve dvouhře.
Roli nasazené jedničky bude v turnaji žen plnit Karolína Plíšková. Ta má pro první kolo více než schůdný los v podobě až 145. hráčky světa Angeliny Kalininové z Ukrajiny. „Věřím, že mi kurty budou vyhovovat,“ říká odhodlaně tenistka.
Šestou nasazenou je hráčka TK Agrofert Petra Kvitová, která vyfasovala pro úvodní kolo Rumunku Irinu-Camelii Beguovou. Dobrý los má Kateřina Siniaková, jež si zahraje s Kaiou Kanepiovou z Estonska. V opačné pozici bude Kristýna Plíšková, jejíž soupeřkou je turnajová osmnáctka Donna Vekičová z Chorvatska. Atraktivní pak bude souboj dcera prostějovského rodáka a bývalého fotbalisty Josefa Muchy Karolína, která nastoupí proti Venus Williamsové. Americká legenda touží po úspěchu, letos ale vyhrála jediné utkání a favoritkou bude česká tenistka.
Předvídat letos při zvláštní koronavirové sezóně, kdo může na Veselého či prostějovské hráčky čekat ve druhém kole či dokonce dál v pavouku, by bylo věštěním z koule. Kompletní losy najdete například na www.tenisovysvet.cz.

LOS 1. KOLA US OPEN

dvouhra mužů
Jiří Veselý (65.) – Corentin Moutet (Francie, 75.)
dvouhra žen
Karolína Plíšková (3.) – Angelina Kalininová (Ukrajina, 145.)
Petra Kvitová (12.) – Irina-Camelia Beguová (Rumunsko, 70.)
Markéta Vondroušová (18.) – Greet Minnenová (Belgie, 106.)
Karolína Muchová (26.) – Venus Williamsová (USA, 65.)
Marie Bouzková (48.) – Jessica Pegulaová (USA, 83.)
Kateřina Siniaková (55.) – Kaia Kanepiová (Estonsko, 100.)
Kristýna Plíšková (64.) – Donna Vekičová (Chorvatsko, 24.)
Tereza Martincová (135.) – Petra Martičová (Chorvatsko, 14.)

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...