Dobré dopoledne, dnes je čtvrtek 25.4.2024
svátek slaví Marek,
zítra Oto
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Stoprocentní bilanci si i po pátém kole tenisové soutěže týmů Barvy pro budoucnost ČTS by MONETA udržel Bílý tým. Ten po prvním dni vedl nad Modrým už 11:4. Další čtyři body potřebné k jistotě triumfu hned na začátku druhého dne Bílému výběru přidali vždy bez ztráty setu Jiří Lehečka, Dalibor Svrčina, Vitalij Sačko a Tereza Smitková. Sestava tvořená hráči TK Agrofert Prostějov zvítězila nakonec 19:5, závěrečné čtyřhry se již po dohodě kapitánů nehrály.

„Nemělo to význam. Řada hráčů z obou týmů jede do Liberce na další turnaj, nemělo smysl je přetěžovat. Letní liga je především příprava na okamžik, kdy tenis ve světě dostane opět zelenou. Nikdo nechce zbytečně riskovat případné zranění,“ vysvětlil dohodu obou stran kapitán vítězů Jaroslav Navrátil.
Domácí zaútočili hned za stavu 2:1 na zápasy, když získali dalších šest bodů v řadě. V závěru hracího dne sice prohráli dva debly, přesto po nich bylo zřejmé, že druhý den bude rychle o vítězi definitivně rozhodnuto. Modří dokázali přidat na své konto jediný bod a balili se na cestu domů. „Každý se na úspěchu podílel. Byl to týmový výkon. Potvrdilo se, že soutěže družstev umíme,“ radoval se Navrátil.
Vrcholem celého střetnutí byl duel Jiřího Veselého s Adamem Pavláskem. Bývalí oddíloví kolegové a daviscupoví spoluhráči se před časem rozkmotřili a to dodalo duelu pikantní příchuť. Ve třech setech nakonec uspěl Veselý.
„Máme mezi sebou některé nevyjasněné věci, o to mělo utkání větší náboj,“ pousmál se Veselý. „Těžko se můžeme překvapit, když se známe odmalička. Rozhodovaly maličkosti. Třeba brejkboly, které jsem nebyl schopen využít. Proto byl zápas vyrovnaný,“ dodala česká tenisová jednička.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...