Dobré odpoledne, dnes je úterý 16.4.2024
svátek slaví Irena,
zítra Rudolf
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

První polovinu tenisové soutěže čtyř smíšených družstev „Barvy pro budoucnost TOP Liga ČTS by Moneta“ uzavře Bílý tým složený z prostějovských hráčů na domácí půdě. V termínu 2. a 3. července od 10.00 hodin vyzve Žlutý výběr a po dvou výhrách nechce ani napotřetí zaváhat.

„Papírově narazíme na nejslabšího soupeře v soutěži. Věřím, že roli favorita potvrdíme. Přece jen se hraje hodně zápasů a kvalita sestavy by se měla potvrdit, i kdyby došlo k nějakým dílčím překvapením,“ míní kapitán prostějovského družstva Jaroslav Navrátil. Sám si uvědomuje, že největším protivníkem bude našlapaný program posledních týdnů. Po koronavirové pauze se rozjelo několik domácích podniků, také letní liga družstev má docela rychlý spád.
„Všichni se snaží, aby si mohli tenisté zahrát ostré zápasy po dlouhé pauze. Je to dobře, na druhou stranu každé tělo si na zátěž musí zvyknout. Než se dostane do obvyklé provozní teploty, chvíli to trvá. Proto přicházejí drobné zdravotní komplikace a tomu může odpovídat také konečná nominace před dalším ligovým utkáním,“ upozorňuje Navrátil a připomíná, že celá řada zástupců Bílého týmu v minulém týdnu hrála turnaj ve Starých Splavech. „V některých případech se o případném nasazení hráčů budeme rozhodovat až těšně před začátkem souboje.“
Svěřenci zkušeného kouče předchozí dva duely vyhráli a věří, že po polovině soutěže budou na prvním místě průběžné tabulky. V odvetách se pokusí tuto pozici obhájit. „Zkusíme celou soutěž vyhrát,“ naznačil plány týmu Navrátil.
Také v zápase proti Žlutým se odehraje maximálně devětadvacet zápasů ve dvou dnech. První den je na programu šest mužských dvouher, čtyři ženské dvouhry, dvě mužské čtyřhry, dvě ženské čtyřhry a jeden smíšený debl. Druhý den se bude hrát stejná porce zápasů, chybět bude pouze mix. Tým, který získá patnáct bodů, vyhrává utkání. Za rozhodnutého stavu se dohrávají dvouhry, pokud se kapitáni nedomluví jinak. Zápasy v areálu TK Agrofert Prostějov se budou hrát od 10.00 hodin. (lv)

SESTAVA BÍLÉHO TÝMU
Muži: Jiří Veselý, Zdeněk Kolář, Vít Kopřiva, David Poljak, Jiří Lehečka, Jaroslav Pospíšil, Dalibor Svrčina, Petr Hájek, Daniel Siniakov, Hynek Bartoň, Ondřej Válek, Adam Jurajda
Ženy: Marie Bouzková, Kateřina Siniaková, Barbora Krejčíková, Tereza Smitková, Anna Sisková, Magdalena Pantůčková, Renata Voráčová, Linda Fruhvirtová, Linda Nosková, Brenda Fruhvirtová, Linda Klimovičová, Kristýna Tomajková, Sára Bejlek

SESTAVA ŽLUTÉHO TÝMU
Muži: Pavel Nejedlý, Marek Gengel, Petr Nouza, Michal Konečný, Andrew Paulson, Filip Duda, Matěj Vocel, Alex Kodat, Dominik Kellovský, Jiří Jeníček, Dominik Langmajer, Roman Jebavý, Daniel Lustig, Dominik Rys.
Ženy: Jekatěrina Alexandrová, Miriam Kolodziejová, Jesika Malečková, Anastasia Detiuc, Johana Marková, Nicole Gadient, Karolína Vlčková, Andrea Nová.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...