Dobrý večer, dnes je pátek 19.4.2024
svátek slaví Rostislav,
zítra Marcela
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram
cash philippoussisNaprosto neodmyslitelně je vrcholem domácí antukové sezony a každoročně tak láká největší tuzemskou pozornost. Řeč je o tenisovém turnaji UniCredit Czech Open. Jiné to nebude ani v rámci devatenáctého ročníku, který na prostějovských kurtech proběhne od 4. do 9. června 2012. Kromě domácí špičky se v akci představí řada hráčů první světové stovky. Podle přihlášek můžou pořadatelé počítat hned s jedenácti hráči z Top 100!

„Úrovní startovního pole se vyrovnáme turnajům světového okruhu ATP s dotací kolem 350 tisíc eur. To je skvělé. Potvrzuje se, že UniCredit Czech Open má v tenisovém světě výborné jméno a hráči k nám jezdí rádi,“ potěšil počet přihlášených hráčů z popředí žebříčku ředitelku turnaje Petru Píchalovou – Langrovou.

Pole favoritů je hodně pestré. O úspěch bude bojovat například Kazach Michail Kukuškin, Polák Lukasz Kubot, Belgičan Steve Darcis nebo Španěl Albert Montaňés. Na antuce můžou překvapit také další tenisté. „Každý turnaj má své překvapení. Uvidíme, jaké nám jednotlivé zápasy přinesou,“ poznamenala šéfka turnaje.

UniCredit Czech Open bude také jednou z mála možností vidět v akci nejlepší domácí hráče. Tomáš Berdych sice kvůli postavení v první desítce ATP na challengeru startovat nebude, další domácí hvězdy ale start přislíbili. Pro Radka Štěpánka je připravena divoká karta. Česká dvojka se pokusí vyhrát prostějovský podnik potřetí, což se v historii turnaje podařilo zatím jedině Janu Hájkovi. Velké ambice bude mít také daviscupový reprezentant Lukáš Rosol. Aktuálně 91. hráč světa chce navázat na dobré výkony z první poloviny sezony.

„U všech hráčů pochopitelně platí, že jejich start záleží na výsledcích na mistrovství Francie na Roland Garros. Pokud se probojují do závěrečných kol, v Prostějově je neuvidíme,“ uvedla Píchalová – Langrová.

Na všech turnajích má vedení k dispozici divoké karty. Kromě Štěpánka je další připravena pro prostějovskou naději Jiřího Veselého. Loňský nejlepší junior světa při své premiérové sezoně mezi muži může počítat s podporou domácího klubu. „Jirkovi chceme vstup do seniorské kategorie usnadnit. Moc bych si přál, aby právě na našich kurtech získal nějaké body do světového žebříčku,“ prohlásil na adresu Veselého Miroslav Černošek, spolumajitel TK Plus, která společně s Českým tenisovým svazem turnaj pořádá.

Držitelem třetí volné vstupenky do hlavní soutěže je Němec Florian Mayer. Toho žebříček ATP registruje na 28. místě. Majitel poslední divoké karty ještě není známý. Pořadatelé ji zatím drží pro velkou antukou hvězdu.

„Naši zástupci pojedou do Paříže a přímo na Roland Garros budou sledovat grandslamový turnaj. Podle jeho průběhu osloví hráče s nabídkou na start v Prostějově,“ připomenula obvyklou praxi z posledních let Píchalová – Langrová.

Podle všeho dostanou vyslanci turnaje jasné pokyny přivézt z Paříže tenisový klenot, což nepřímo potvrdil také spolumajitel TK Plus Černošek. „Na jaře jsem zkoušel oslovit Davida Nalbandiana, který dal přednost přípravě na olympiádu. Podobnou hvězdu bychom v Prostějově rádi přivítali. Víc ale neprozradím,“ uvedl.

Kromě samotných zápasů v Prostějově pravidelně myslí na doprovodný program. A pro letošní ročník si připravili opravdovou lahůdku. V rámci exhibice proti sobě na centrálním dvorci nastoupí australské legendy Pat Cash a Mark Philippoussis - vítěz Wimbledonu z roku 1987 a finalista stejného turnaje z roku 2003.

„Oba ve své době patřili mezi absolutní světovou špičku. Jejich zápas bude velkým zážitkem,“ je přesvědčený manažer Černošek.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...