Dobré poledne, dnes je sobota 20.4.2024
svátek slaví Marcela,
zítra Alexandra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

37 nivaV sobotu 8. září se konalo v Nivě předposlední 9. kolo Velké ceny Prostějovska v požárním útoku. Jednalo se o atraktivní noční závod na dvě „B“ hadice. Soutěž odstartovala až v jednadvacet hodin za úplné tmy, ale základna i terče byly dobře nasvícené. Pořadatelé připravili pro účastníky spoustu dobrého jídla a pití. Kvalitní byly tradičně i ceny. Liga se nám chýlí ke konci, proto se očekával tuhý boj o umístění v obou kategoriích... A přišel!

Jako první se postavily na start Soběsuky, které předvedly brutální prostřik na pravém proudu a čas nad hranicí osmnácti vteřin. Ještě hůře dopadly holky z Krumsína, kterým se pravý terč nepodařilo srazit vůbec. Oba týmy podaly hned na úvod soutěže protest, protože bylo jasné, že s pravým terčem není něco v pořádku. Závada byla odstraněna, protest byl hlavním rozhodčím uznán a oba týmy mohly své pokusy opakovat. Pak se postavily na start Domamyslice, které útoky na 2B umí. Výkon nebyl ideální, možná šly Domamyslice na jistotu. Vědomi si svého náskoku v celkovém pořadí si celkové prvenství ve Velké ceně Prostějovska pojistily časem 16,18. To Čelechovice na Hané musely předvést kvalitní čas, pokud se chtěly vrátit do boje o přední příčky. Parádní útok zakončili proudaři vyrovnaným sestřikem v čase 15,85. Tento čas zůstal až do konce nepřekonán a Čelechovice zaslouženě zvítězily. To Dětkovicím zůstaly jen oči pro pláč. Pravý proudař se zdržel na základně, ale strojník jako by neviděl, napálil vodu okamžitě pod plným plynem dopředu a pravého proudaře jednoduše utopil. Byl z toho čas 20,79, přestože vlevo bylo sraženo v čase 15,64. Podobně se vzápětí vedlo Vícovu. Pěkný útok potom ukázaly Bílovice, vlevo bylo sraženo za 15,29, což byl nejlepší sestřik večera. Pravý proudař ale sestřelil terč v čase 16,45, ale i tak braly Bílovice body za čtvrté místo. Po dlouhé době promluvila do umístění na předních příčkách Lipová časem 16,04 a obsadila druhé místo. Brodek u Konice útok pokazil, čas 21,60 by byl špatný i na 3B. Nová Dědina se poté přidala do skupiny týmu se šestnáctkovým časem a obsadila za 16,88 osmé místo. Kluci čekali určitě lepší čas a moc velká spokojenost s výsledkem v týmu nevládla. Kvalitní čas se povedl ještě béčku Dětkovic a bylo z toho páté místo. Šestnáctkovými časy se poté ještě prezentovaly týmy z Blanenska. Malá Lhota, Míchov i Ždár si odvezly z Nivy pěknou porci bodů. Kategorie mužů pokračovala nemastnými a neslanými výkony. Je vidět, že muži na zkrácené trati netrénují, a tak se již nic podstatného neudálo.

Kategorii žen začal Krumsín. Holkám se ale nepovedl ani opakovaný pokus a letošní mizérie tohoto týmu dál pokračuje. Čas 26,75 sekund znamenal po obrovském prostřiku na pravém proudu až šesté místo. To Soběsuky pokračují na vlně kvalitních výkonů a čas 21,64 nakonec stačil na třetí místo. Lipová měla velké problémy na rozdělovači a čas 37,56 znamenal propad v celkovém pořadí Velké ceny. Otaslavice si mohly dovolit neplatný pokus, protože mají již od minulého víkendu jisté celkové prvenství. Pak do toho práskly ženy s Dětkovic, strojnice pustila vodu s rozvahou a čas 19,90 nakonec stačil na vítězství. Závodní atmosféru přijely zkusit i ženy z Pěnčína. Vzhledem k tomu, že měly půjčené dvě závodnice, což pravidla neumožňují, šly mimo soutěž. Čas 23,25 sekudn je ale určitě příslibem do budoucna. Bylo by fajn, kdyby se na Prostějovsku objevily nějaké další ženské týmy a udělaly tuto kategorii ještě zajímavější. Ženy z Malé Lhoty se ještě časem 24,57 vklínily na páté místo a soutěž uzavřely ženy z Petrovic neplatným pokusem. Výsledky pořádně zamíchaly celkovým pořadím. Soběsuky poskočily na druhé místo a vytáhly sebou na třetí místo Dětkovice. Lipová spadla na čtvrtou příčku a Krumsín dokonce na pátou. Mezi druhým a pátým týmem je však rozdíl pouze sedmi bodů a na poslední soutěži to bude, stejně jako loni, nervydrásající boj.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...