Dobrý večer, dnes je pátek 19.4.2024
svátek slaví Rostislav,
zítra Marcela
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

36 straziskoV sobotu 1.9.2012 se konalo na koupališti ve Stražisku 8. kolo Velké ceny Prostějovska v požárním útoku. Přestože celou noc před závodem pršelo, trať byla dobře připravena. Trať na Stražisku je do kopce, navíc trošku do zatáčky, a každoročně zamíchá celkovým pořadím. To, co se ale dělo letos, snad nemá v tříleté historii Velké ceně obdobu. Pokud byl závod v Dětkovicích pohřeb favoritů, pak nevím, jak nazvat to, co se dělo v sobotu na Stražisku. Komentátorský post obsadil Marek Otruba alias Tašunka, takže o zábavu a také o záplavu informací o jednotlivých týmech, bylo celý den postaráno. Soutěže se zúčastnilo 21 družstev mužů a 5 družstev žen.

Jako první se na start postavilo domácí Stražisko. Rozdělovač Radim Lukáš se účastnil MČR v požárním sportu v Uherském Hradišti, ale kluci si opatřili kvalitní náhradu. Stalo se ale něco nevídaného. Košař se zasekl v kádi páčkou koše v díře pro napouštění vody a byl z toho čas 20,66. Domácí byli hodně zklamaní. Seloutky poté dosáhly času 22,66. Pak už se na start postavily Domamyslice jako vedoucí tým Velké ceny Prostějovska. Na levý proud si vypůjčili Radima Navrátila z extraligového Plumlova a ten po nádherném útoku předvedl nejrychlejší sestřik dne v čase 17,16!!!! Druhý proudař zastavil časomíru na čase 17,92, který znamenal vítězství a významný krok k zisku celkového prvenství v lize. Nevím, co by se muselo stát, aby Domamyslice letos nevyhrály. Čelechovice na Hané chtěly také poskočit v celkovém pořadí, ale neplatný pokus znamená naopak pád. To Nová Dědina zavzpomínala na staré časy a v posledních závodech se klukům hodně daří. A nejinak tomu bylo na Stražisku. Čas 18,27 znamenal druhé místo a skok na třetí místo v celkovém pořadí. A pak se začaly dít věci. Vícov začal hitparádu pokažených útoků časem 47,35Dětkovice je následovaly, strojník nedal spoje, proudař se musel vracet a byl z toho čas 29,47Lipová nechtěla trhat partu, tak levý proudař prostříkal na 21,91. Podobný prostřik, ale napravo, předvedl Brodek u Konice a časem 26,86 skončil v poli poražených. Ani Loučany, které potřebovaly atakovat čas Domamyslic, neuspěly. Čas 20,88 znamenal až osmé místo. Hasiči z Olešnice svůj pokus nedokončili. Cholina si určitě brousila zoubky na dobré umístění, zvláště, když všichni tak kazili. Ale bohužel ani Cholina nebyla výjimkou a čas 30,09 u toho týmu dlouho nepamatujeme. Kluci ze Ptení potom se slabou mašinou dali časem 24,86 svůj standard. Pak následovaly neplatné pokusy Odrlic a Pamětic. Domácí Stražisko si po svém úvodním útoku myslelo, že s časem 20,66 budou bez bodů a po patnáctém útoku se drželo na neuvěřitelném třetím místě. Až šestnáctý tým, kterým byly Dětkovice „B“, odsunul časem 19,34 domácí ze stupňů vítězů. Nivě se útok opět nepodařil, čas 22,52 stačil pouze na desáté místo. Pak domácí postavili svůj „B“ tým ze staré gardy, na hrotech vypomohli proudaři z áčka a byl z toho čas 18,73, levý proudař sestřelil terč dokonce v čase 17,87, což stačilo na třetí místo. Domácí se tak stupňů vítězů přece jen dočkali. Pod dvacet vteřin se dostaly časem 19,89 ještě Dolany z okresu Olomouc. Soběsukám stačil čas 20,86 na sedmé místo. Poslední se na start postavily Bílovice a čekal se útok na bednu. Dráha ve Stražisku byla ale letos zakletá a Bílovice uzavřely soutěž časem 23,07.

Všichni přítomní se těšili na kategorii žen, která je hodně vyrovnaná. Utrpení ovšem pokračovalo i tady. Ani jeden z týmů se nedostal pod 20 vteřin!!! Jako první se na start postavil Krumsín. Holky mají závodní mašinu na opravě, proto podali pomocnou ruku kluci z Nové Dědiny a stroj jim zapůjčili. Už na základně se nepodařily spoje Soni na rozdělovači a 3 metry od základny ještě si ještě přišlápla hadici pravá proudařka Monika, upadla a bylo po nadějích. Čas 24,52 by normálně stačil možná na páté místo. Ale opakovala se tragédie z kategorie mužů. Druhé Dětkovice zastavily časomíru na 25,84, Lipová dokonce na čase 45,16. I když pravá proudařka Markéta předvedla nejlepší sestřik v čase 17,60, levá proudařka Lipové předvedla naopak největší prostřik, který čítal bezmála 28 vteřin. Bylo jasné, že Krumsín bude na bedně a výsledky pořádně zamíchají pořadím. Pak přišly na řadu Otaslavice, které si pozvaly na pomoc holky ze Šošůvky z okresu Blansko. Většina týmu totiž bojovala v té době o medaile na MČR v požárním sportu v Uherském Hradišti. Útok byl na jistotu a čas 20,88 nakonec stačil na vítězství. Soutěž uzavřely Soběsuky, kterým graduje forma, a časem 21,65 se dotáhly v celkovém pořadí na druhou Lipovou. V boji o druhé místo je stále i Krumsín, ale také Dětkovice. Vše může rozlousknout další kolo. Otaslavice se již mohou radovat ze třetího vítězství ve Velké ceně Prostějovska v řadě za sebou a poslední dva závody si už mohou vychutnat. Za nimi však ještě bude tuhý boj o další umístění.

Ve Stražisku se konal kvalitní závod se spoustou pohárů, medailí a cen. Soutěže se osobně zúčastnila i patronka ženské kategorie, senátorka Božena Sekaninová, která předala ceny v obou kategoriích a s hasiči také celé odpoledne živě diskutovala.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...