Dobré odpoledne, dnes je čtvrtek 25.4.2024
svátek slaví Marek,
zítra Oto
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

35 vicovV sobotu se konalo další, v pořadí již sedmé kolo Velké ceny Prostějovska v požárním útoku. Hasiči tentokrát zavítali do Vícova. Na všechny účastníky vícovského klání čekal krásně připravený areál, který byl oproti loňsku vylepšen novou boudou na občerstvení se zastřešeným posezením. Trať ve Vícově je do kopce, ale výborně připravený povrch sliboval i tak kvalitní podívanou.

Jako první se na start postavili hasiči ze Stražiska a hned na úvod nasadili laťku proklatě vysoko časem 17,76. Seloutky útok pokazily a čas 36,43 stačil až na šestnácté místo. Jako třetí se postavila na start Okrouhlá z okresu Blansko. Kluci začali jezdit na Velkou cenu celkem pravidelně. Tento sympatický tým zastavil časomíru na 18,59A pak už na to vlétly jako vítr Loučany, které se drží v celkovém pořadí jako klíště vedoucích Domamyslic. Bezchybný útok znamenal čas 17,50 a katapult na průběžné první místo, ze kterého se je nepodařilo až do konce soutěže sesadit. Jako první se o to pokoušely Čelechovice na Hanéale pravý proudař prostříkal na konečných 19,21, což bude znamenat propad v celkovém pořadí. Naopak levý proudař pohřbil pěkný útok Dětkovic, který skončil časem 18,56. Pravý proudař srážel v čase 17,87 a to by znamenalo třetí místo. Před Dětkovice se vzápětí posunuly Bílovice časem 18,20. Cholina se chtěla také ukázat, ale byl z toho neplatný pokus. Pak přišla na řadu poklidnější fáze soutěže, kde předváděly průměrné útoky kolem devatenácti vteřin týmy Soběsuk, Brodku u Konice, Dětkovice „B“, Ptení a Hrochova. Neplatný pokus měla Lipová, které se letos velmi nedaří. Jeden z proudařů nespojil na základně hadice a bylo po nadějích. Stejně se dařilo i Nivě. Když už se zdálo, že kromě Domamyslic, které ještě číhaly na konci startovního pole, již do pořadí na prvních místech nikdo nepromluví, postavili se na start borci z Nové DědinyStrojník se s ničím nepáral, dával hned vodu pod plným plynem a vyrovnané sestřiky obou proudařů znamenaly čas 18,07 a celkové čtvrté místo. Odrlice startovaly mimo body, protože si vypůjčily dva závodníky, což pravidla zakazují. S časem 18,92 se Odrlice zařadily na osmé místo. A pak už přišel na řadu vedoucí tým Velké ceny Prostějovska, kterým není nikdo jiný než Domamyslice. Časy Loučan a Stražiska ovšem byly nad jejich síly, ale čas 18,06 znamenal třetí místo. Loučany se tak Domamyslicím přiblížily v celkovém pořadí na dostřel a závěr ligy bude ještě hodně zajímavý a divácky atraktivníSoutěž uzavřel domácí Vícov. Když se pořádá soutěž, mají toho většinou všichni plné zuby a útok podle toho vypadal. Čas 19,73 stačil pouze na třinácté místo.

Po skončení soutěže mužů připravili pořadatelé dodatkovou soutěž o sud piva, které se zúčastnilo pět nejhorších týmů – Niva, Cholina, Hrochov, Seloutky a Buková. Pivní posezení si mohou naplánovat v Cholině a kluci si tak spravili chuť po nepodařeném útoku v hlavní soutěži.

Kategorii žen zahájili tradičně stále se lepšící Soběsuky. Mašina ze Seloutek pomáhá holkám k velice kvalitním výsledkům. Holky chtěly potvrdit, že vítězství v Krumsíně nebylo náhodné. Tentokrát se tolik nezadařilo, ale čas 19,93 nakonec přece jen stačil na bednuHolky z Lipové útok nedokončily a stejně jako jejich mužské protějšky odjížděly z Vícova bez bodů. Pak se ale vytáhly Dětkovice a je škoda, že holky nejezdí na všechny soutěže kvůli termínovým kolizím s Hanáckou extraligou, kde jsou průběžně první. Dětkovice umí a časem 18,93 braly druhé místo. To první jim vyfoukly suverénky z Otaslavic časem 18,62. Soutěž uzavřely holky s Krumsína, které se letos hodně trápí a od první soutěže v Čelechovicích na Hané čekají na kvalitní výsledek. Ve Vícově si odbyla premiéru pravá proudařka a nevedla si vůbec špatně. Bohužel první útok, který klapl téměř dokonale, zastavila porucha časomíry a Krumsín musel opakovat. Druhý pokus už tak kvalitní nebyl a čas 20,28 znamenal letos oblíbené čtvrté místo. Na to spadl Krumsín i v celkovém pořadí. Souboj  o třetí místo se vyrovnal a  dělají si něj zálusk nejen Soběsuky a Krumsín, ale zpátky ve hře jsou také holky z Dětkovic. Už příští týden může soutěž ve Stražisku hodně napovědět.

Závod ve Vícově byla zakončen slavnostním nástupem a předáním cen. Loučany si vychutnaly vítězství závěrečným tanečkem. Soutěž ve Vícově byla ukázkou toho, jak by to mělo vypadat. Všechny týmy odjížděly spokojené a pořadatelé si mohli oddechnout, že všechno dobře zvládli.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...