Příjemnou noc, dnes je pátek 19.4.2024
svátek slaví Rostislav,
zítra Marcela
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE+VIDEO: Jubilejní premiéra aneb věčný čekatel se dočkal. Futsalový tým AC Zavadilka 2000 jezdí do Krumsína každoročně s velkými ambicemi, ale doposud čekal na velký úspěch marně. Kulatý 20. ročník největšího regionálního turnaje však konečně fialovým přinesl euforickou radost. Stylem start-cíl dokázali plejeři tradičního prostějovského klubu své tažení pozlatit!

Nadstandardní úroveň
Letošní ročník krumsínského turnaje se vyznačoval velmi solidní fotbalovou kvalitou. Zvláště v sobotních dopoledních skupinách se představilo hned několik celků, které mohly směle pomýšlet na mety nejvyšší. Obrovský dojem udělaly oba výběry Relaxu, ke zlaté jízdě se odpíchla Zavadilka. O vysoké úrovni sobotního dopoledne svědčí například poslední místo loňského obhájce Red Brno nebo postup BVD až ze čtvrté příčky. Z osmičky čtvrtfinalistů se jich pak rekrutovalo ze sobotních dopoledních grup plných šest a vklínit se mezi ně dokázalo jen Pivo a Brodek u Prostějova.
Sólo jízda ‚béčka‘
Skupina A proběhla pod jednoznačnou diktaturou Relaxu 2016. „Béčko má solidní sestavu,“ komentoval před zahájením bojů Petr Kiška, nestor slavného klubu a hráč výběru 2001. Měl pravdu. Mladí nástupci slavné generace válcovali soupeře rozdílem třídy a se skóre 19:0 ovládli skupinu beze ztráty bodu.
O další postupové příčky byl sveden vyrovnaný boj. Nejlépe z této loterie vyšla zkušená Choceň, která uhrála druhou příčku, třetí postupovou vstupenku si zajistilo konické Vyprahlo a čtvrtý, taktéž postupový post, patří BVD.
Otloukánkem skupiny se stali Pifní upíři, kteří nevstřelili jediný gól a osmatřicet jich inkasovali…
Nabitá Zavka
Na první pohled nečitelná grupa B nabídla jednoznačnou jízdu Zavadilky. Tradiční účastník krumsínského turnaje letos poskládal opravdu velmi silný výběr a pocítili to i soupeři. Zavadilka projela skupinou jako nůž máslem a po zásluze postupuje z prvního fleku.
O druhou příčku byl sveden vyrovnaný boj. Nejlépe z něj vyšla zkušená Haná, když po úvodní remíze a porážce zabrala. Na třetí post se nakonec vyškrábali borci Night Boys. Tým poskládaný z hráčů Čechovic sice mizerně začal, ale postupně se dostal do formy a zachránil třetí post. Čtvrtá pozice zbyla na Litrpůl. Mladí borci z Určic hráli na pohled pěkně, ale výsledkově doplatili na zbytečné chyby. Poslední místo zůstalo plumlovské Indianě, která po úvodní výhře usnula na vavřínech a spala až do konce…
Brno ostrouhalo
Hlavní zápletkou skupiny C měl být souboj Relaxu s Red Brno. Prognózy se však nenaplnily, protože Brňané zapomněli štěstí. Překvapení se začalo rodit hned po prvním utkání, kdy obhájce nestačil na odhodlané mladíky pod názvem Estrellas. Následně podlehlo Brno i Sexmeraldě a překvapení prvního ranku bylo na světě. Nalomený favorit pak zcela selhal v dulu s náctiletým výběrem Dinamo Prostějov a na loňské oslavy mohl zapomenout…
Zcela jinak vzal otěže do svých rukou druhý favorit. Relax 2001 s věkovým průměrem blížícím se čtyřicítce zvládl první tři vystoupení na jedničku a suverénní první místo mu nesebrala ani závěrečná porážka s Brnem.
Druhou příčku si pohlídali solidně hrající naděje Estrellas, kteří budou mít rozhodně co říci i v neděli. Třetí postupovou vstupenku si zajistila disciplinovaně hrající Sexmeralda. Konečná ve skupině zůstala Dinamu Prostějov a Red Brno!
Rozdílná kvalita
Odpolední skupiny nabídly mnohem větší výkonnostní rozdíly. Nouze nebyla o vysoké výsledky a kvalitativně vyspělejší celky neměly vůbec žádné postupové starosti. Skvělým způsobem si počínala Roma.
Pivo si zahrávalo
Jasným papírovým favoritem skupiny D byl zvučnými jmény našlapaný tým FC Pivo. Ten se však rozjížděl velmi pozvolna a doplácel na svou technickou vytříbenost. Hráči Piva chtěli zkrátka dávat góly až do kuchyně a to se jim moc nevyplácelo, nakonec si ale prvenství uhráli. Milým překvapením byla bojovná Holomajzna, která ovládla úvodní tři duely a podlehla až Pivu v zápase o prvenství. Třetí příčku vybojoval záložní tým Brodku, jenž prodal své zkušenosti. Smolný turnaj absolvoval Union Kostelec nad Orlicí. Sympatický herní projev nebyl podpořen výsledky a zůstalo mu čtvrté – nepostupové místo. Zklamáním pak byly výsledky FC Orange, kteří zůstali bez bodu.
Zkušenost Pokopu
Jeden z nejtradičnějších účastníků domamyslický Pokop opět potvrdil, že na zkušenosti se dá stavět. Zvládl úvodní tři zápasy a bez ohledu na výsledek posledního mače si zajistil postup z první příčky. O druhý flek byl sveden vyrovnaný boj, ze kterého vyšli vítězně borci Řešetovy Lhoty. Loňský finalista 2MAX bral třetí příčku, když sice dobře nezačal, ale o to lépe skončil a tříbrankovou výhrou nad Pokopem skočil do osmifinále. Nakonec se smály i Kostky a Listy jako nejlepší tým ze čtvrtého místa. Černý Petr zbyl na Omegu, která nezískala jediný bod.
Nadšení Romy
Skupinu F vyhráli překvapivě, ale plně zaslouženě borci AC Roma. Ti svůj triumf položili na vydřeném vítězství s Hlučínem, které se zrodilo v poslední minutě. Právě Hlučín předváděl kvalitní fotbal a v klidu si uhrál druhý postupový post. Zklamáním bylo naopak vystoupení áčka Brodku u Prostějova. Dvojnásobný vítěz nesložil optimální sestavu a postupuje s odřenýma ušima. Smolík zůstal na straně slovenských 2Litre, kteří se třemi body zůstali čtvrtí a poslední příčku obsadili bezbodoví fotbalisté FC Radegast u Zacha.
Osmifinále na krev
Nedělní dopoledne nabízí v posledních letech vždy ty nejzajímavější mače. Letos byly osmifinálové skupiny velmi našlapané. Z dvacítky týmů si mohl až na výjimky dělat oprávněné ambice na postup prakticky každý. Míst v pavouku však bylo volných pouze osm…
Mladíci koncertovali
Nasazené jedničky ve skupině G – hráči Relaxu 2016 si s konkurencí v osmifinálové skupině pohráli stejným způsobem jako v té základní. Čtyři jasné výhry a úctyhodné skóre 18:1 stavělo tento výběr do role největšího papírového favorita. O druhou příčku se rvaly prakticky až do posledního zápasu tři týmy. Nejvíce přála štěstěna Sexmeraldě, která za sebou nechala o skóre další překvapení Holomajznu. Zklamání přímo čišelo z hráčů Pokopu, kteří herně nepropadli, ale totálně selhali v koncovce. Do počtu pak byl celek Kostky a listy.
Zavka a ti druzí
Jasným favoritem háčka byla po sobotě Zavadilka a svou pozici také potvrdila čtyřmi bezproblémovými výhrami. Na druhou postupovou příčku byli tři rovnocenní kandidáti. Dramatickou motanici zvládli nejlépe ostřílení harcovníci z BVD, kteří za sebou nechali sebevědomé mladíky z Estrelly i emocemi a ambicemi nabitou Romu. Herně za tímto kvartetem kapánek zaostával záložní celek Brodku u Prostějova.
Legendy válely
Věkový průměr Relaxu 2001 atakující hranici čtyřiceti let mohl neznalým soupeřům vlévat do žil optimismus. Chyba lávky – matadoři umí! Velezkušený Relax dokázal odrazit nápor všech čtyř konkurentů a v pohodě šel do play-off z prvního místa. Druhý post si pak pohlídali v neděli výtečně hrající fotbalisté konického Vyprahla. Hodně emocí přinesl střet o třetí příčku mezi Hlučínem a čechovickými Night Boys, jenž zvládli lépe Slezané. Bez bodu pak opustili arénu loňští finalisté 2MAX.
Pivo mělo říz
Hodně nečitelně se jevila skupina J, což potvrdily i samotné výsledky. Za postupem z první pozice dopěnilo Pivo, ale nejednalo se o žádnou procházku růžovým sadem. Bitvu o druhý post zvládli nejlépe Brodečtí, kteří za sebou nechali sympaticky bojující Litrpůl, i chybující Choceň. Právě Choceňští byli svými výkony jedním z největších zklamání letošního ročníku… Vůbec se pak nechytala Řešetova Lhota.
Bombu odpálil Brodek
Čtvrtfinálová osmička nabízela na první pohled vyrovnané duely i jasné záležitosti. Zákonitosti play-off však opět postavily všechny prognózy na hlavu. Největší překvapení měl na svědomí obrozený Brodek, jenž dokázal v souboji s Relaxem 2016 otočit z 1:2 na 3:2 a poslal tak největšího kandidáta titulu do sprch! To Zavadilka svou roli zvládla, když si dokázala poradit s bojovným Vyprahlem 2:0. Zbylá dvě utkání musela řešit střelba penalt. Pevnější nervy prokázali v souboji s BVD veteráni Relaxu, bezchybný takticky výkon Sexmeraldy pak málem poslal z kola ven Pivo, které však zachránila zahozená pentle Jareše…
Rozhodla fyzička
Kvarteto semifinalistů bylo na první pohled hodně vyrovnané. Mírným favoritem utkání Brodek – Zavadilka byl druhý jmenovaný celek, jenž také soupeře přehrál dvougólovým rozdílem. Relax pak s Pivem šel do vedení, ale lepšící se mladíci dokázali otočit na konečných 1:2. Nebylo asi náhodou, že oba vítězné celky vypadaly na první pohled fyzicky mnohem lépe, než unavenější soupeři…
Finále bez gólu
Vyvrcholením celého klání byl finálový duel, kterému přihlíželo okolo stovky diváků. Mnohem větší aktivitou hýřilo Pivo, které mělo více střel a Hatle dokonce napálil horní tyč. Sázka na pevnou obranu nakonec přinesla bezbrankovou remízu a o vítězi rozhodovaly pokutové kopy. V nich měli navrch hráči Zavadilky, ale první mečbol ještě nevyužili. Až nepovedený kop Kocourka odstartoval obrovskou radost v táboře fialových!
Novopečeným vítězem Haná Cupu se tak stávají premiérově borci Zavadilky.









Další fotogalerii z turnaje najdete  v rubrice Haná cup!











  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...