Dobré poledne, dnes je čtvrtek 28.3.2024
svátek slaví Soňa,
zítra Taťána
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

2012 hana_cup_uvodO tucet mančaftů se těsně před uzávěrkou přihlášek rozrostl počet účastníků krumsínského Haná Cupu. Nenaplnila se sice kapacita šedesáti mužstev, jako tomu bylo v předešlých letech, ale při včerejším losování nechyběla v osudí velká jména. Titul obhajuje Relax Prostějov, největšími vyzyvateli by podle hlavního pořadatele Martina Ošťádala měly být Jiřina Prostějov a Peliny Choceň.

„Přibude kvalitních utkání, přestože je méně týmů. Silní zůstali, slabší spíše nepřijeli a rozhodli se zkusit něco jiného. Debaklů již nebude tolik a bude to boj,“ dovolil si zaprognostikovat Ošťádal.

Organizátoři se pro letošek rozhodli vrátit k dávné tradici a odehrát utkání přes státní svátky, pro příští rok je ale možné, že datum opět posunou na konec druhého červencového týdne. „Bude záležet i na návštěvnosti, ta ještě ukáže. Jakmile je to přilepené k víkendu, tak si lidé vezmou dovolenou,“ vysvětluje si letošní pokles zájmu ze strany oddílů Ošťádal.

Letos se na dvou hřištích TJ Krumsín začíná ve čtvrtek v 15.00, základní skupiny se dohrají v pátek večer. Sobotní program se stejně jako páteční rozběhne v 9.00, finále je v plánu na čtyři odpoledne. Známá už je i desítka arbitrů, šestnáctý ročník budou rozhodovat Petr Dokoupil, Michal Jelínek, Kamil Krutovský, Oldřich Lizna, Pavel Majer, Jaroslav Milar, Petr Motal, Zdeněk Pazdera, Jiří Petrů a Roman Přikryl.

Systém populárního turnaje, jehož hlavním mediálním partnerem zůstává PROSTĚJOVSKÝ Večerník, doznal několika změn. Počet základních skupin se snížil ze dvanácti na osm, postupuje pak místo dvou hned nejlepší trojice. Osmifinalisté vytvoří osm tříčlenných skupin a do čtvrtfinále se podívá jen vítěz. Dále se již hraje formou play off a hrací čas se zvýší ze dvanácti- na patnáctiminutové poločasy.

„Upravili jsme i start posledního dne. Osmifinále začne v sobotu od devíti ráno a o hodinu později se bude hrát i finále,“ doplnil Ošťádal. Chce tak dát hráčům větší možnost na regeneraci po páteční taneční zábavě se skupinou Arest.

Do organizace se odhadem zapojí na dvanáct desítek dobrovolníků, Ošťádal si pochvaluje, že se nabízejí nejen členové Sokola, ale i hasiči a ostatní. „Tak šedesát lidí se bude střídat ve směnách u prodeje, dalších padesát šedesát má na starosti zbytek. Pomáhá nám i spousta lidí z vesnice, kteří se spolky nemají nic společného,“ poděkoval.

pdfRozlosování - Haná cup 2012


Na letošním turnaji se bude hrát o následující finanční bonusy:

1. místo 10.000,-
2. místo 8.000,-
3. - 4. místo 4.000,-
5. - 8. místo 900,-
Vítězný tým navíc obdrží poukázku na sadu dresů v hodnotě 7000,- kč od jednoho z našich partnerů!

„KRUMSÍNSKÝ HANÁ CUP 2012“ sází na osvědčený program
Vítěze budeme znát naopak netradičně již v sobotu

V zákulisí se znovu pilně chystá největší turnaj v malé kopané na Moravě „KRUMSÍNSKÝ HANÁ CUP 2012“, který letos napíše již svůj šestnáctý díl! Populární klání tak podobně jako v předcházejících patnácti letech ani letos nechybí v kalendáři prázdninových akcí a už nyní na sebe poutá velkou pozornost. Pořadatelé z TJ Krumsín nakonec zaregistrovali čtyřicítku týmů, kteří si rozdají v základních a osmifinálových skupinách, následně pak ve vyřazovacích bojích play off! Hlavním mediálním partnerem je prakticky od samotného počátku vzniku historie Haná Cupu PROSTĚJOVSKÝ Večerník, nejinak je tomu i v tomto roce, kdy se všichni sejdou v Krumsíně ve dnech 5. až 7. července (čtvrtek-sobota) 2012. Hrát se bude opět pod záštitou senátorky Boženy Sekaninové.

Šestnáctý ročník tohoto turnaje bude mít začátek ve čtvrtek 5. července 2012 v 15:00 hod. Finále se hraje netradičně v sobotu 7. července v odpoledních hodinách. Pořadatelem je oddíl kopané TJ KRUMSÍN, na jehož fotbalovém hřišti turnaj proběhne. Je připraveno pět travnatých hřišť, na kterých se odehrají zápasy jednotlivých skupin. Na regulérnost budou dohlížet po celou dobu turnaje výhradně profesionální rozhodčí.

„Ubytování si zajišťuje každý tým samostatně. Po dohodě s pořadateli lze stanovat přímo v areálu v bezprostřední blízkosti fotbalového hřiště TJ Krumsín. V areálu hřiště se bude prodávat 24 hodin denně teplé jídlo a občerstvení. Navíc se účastníci turnaje mohou těšit na sobotní večer, kdy bude na hřišti uspořádána taneční zábava. Letos vystoupí opět živá rocková kapela,“ říká Martin Ošťádal, hlavní organizátor turnaje. „Snažíme se každým rokem na turnaji něco vylepšovat. Tentokrát jsme si dali opět záležet na propagačních materiálech. Veškeré informace postupně zveřejňujeme na našich oficiálních internetových stránkách www.vecernikpv.cz, nebo na stránkách turnaje na adrese www.hanacup.cz . Na těchto stránkách budeme zveřejňovat dosud přihlášená družstva, propozice, rozlosování a jiné aktuální informace k turnaji. Na stránkách je spuštěna diskuze, kde přivítáme jakékoliv názory a dotazy ohledně turnaje. Také areál TJ Krumsín doznal opět mnoho změn k lepšímu, jsme připraveni na cokoliv. Máme kryté posezení, taneční parket a venkovní i vnitřní sprchy. V areálu fotbalového hřiště bude k dispozici po celou dobu turnaje zdarma internet od společnosti PLNET. Na turnaji bude 10 profesionálních rozhodčích, každý zápas budou pískat dva rozhodčí, tedy i na pomezí. Kontaktovali jsme mladé rozhodčí, kteří mají zkušennosti z turnajů v malé kopané. I když už loni jsme v tomhle ohledu udělali velký pokrok. Ale to ukáže až samotný průběh turnaje. Přípravy na turnaj jsou již dva měsíce v plném proudu, teď už jen aby vyšlo počasí. Na závěr ještě prozradím, že stejně jako loni bude k dispozici textový online z turnaje a na internetu se budou objevovat okamžitě také fotky. Upletl jsem si tím na sebe bič, protože pak člověk neví, kde mu hlava stojí a co dělat dřív. Loni ale byla návštěvnost stránek během turnaje obrovská, takže v tom budeme určitě pokračovat. Doufám, že se nové internetové stránky budou líbit a návštěvníci turnaje tam najdou vše potřebné.“

Organizátoři potvrdili, že vzhledem k úspěchů z posledních dvou let, bude i letos vrcholem doprovodného programu kapela AREST. Tato skupina tak zahraje všem účastníkům i ostatním návštěvníkům v pátek od 21.00 hod. na večerní akci v rámci turnaje.

Podle informací organizátorů, bylorozesláno bezmála 500 pozvánek pro týmy z Prostějovska, Vyškovska, Blanenska, Zlínska, Brněnska, ale i pro týmy, které sem každoročně zavítají z různých koutů naší republiky. Generálním partnerem turnaje se staly Pivovary Staropramen, a.s., což zajišťuje účastníkům přísun kvalitního piva STAROPRAMEN. Obchodními partnery turnaje se stali Radek Kocourek, provozovatel letních občerstvení v okolí Plumlovské přehrady.

Mediálním partnerem turnaje je již řadu let PROSTĚJOVSKÝ Večerník.

V letošním roce bude na turnaji pískat tato desítka rozhodčích: Michal Jelínek, Petr Motal, Pavel Majer, Zdeněk Pazdera, Jiří Petrů, Kamil Krutovský, Petr Dokoupil, Roman Přikryl, Jaroslav Milar a Oldřich Lizna.

Veškeré informace o turnaji budou k dispozici na internetových stránkách www.hanacup.cz. Tyto stránky jsou denně aktualizovány.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...