Příjemnou noc, dnes je středa 24.4.2024
svátek slaví Jiří,
zítra Marek
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

mala kopana_pohar_vitezFotbalové soutěže uzavírají další ročník, ve kterém již tradičně nalezneme vítěze a poražené. Nejinak je tomu i v malé kopané na Prostějovsku. O postupujících a sestupujících týmech jsme již informovali, v sobotu se rozhodovalo o tom, kdo se stal vítězem Poháru města Prostějova. Tato tajenka byla rozluštěna o uplynulém víkendu, kdy se konalo finále poháru města Prostějova. A Večerník byl naživo u toho!

Za krásného letního počasí se v sobotu 16. června od ranních devíti hodin konalo finále. Hostitelem závěrečného turnaje se staly Dřevnovice. Výběr místa konání nebyl náhodný, místní sportovní nadšenci zde po rekonstrukci slavnostně otevírali nové hřiště. To bylo na hru opravdu velice dobře připraveno a slibovalo skvělou podívanou pro všechny zúčastněné. „Jsme rádi, že se svaz rozhodl pro konání právě u nás. Dnes jsme otevřeli první etapu oprav sportovního areálu, na který jsme dostali dotace z evropských fondů. Po pěti letech se tak do Dřevnovic vrací turnaje v malé kopané, což nás nesmírně těší. Ještě nás čeká etapa druhá, ve které by především mělo dojít k výstavbě hřiště s umělým povrchem,” informoval Večerník místostarosta Dřevnovic Ivo Gregor.

Závěrečného klání Poháru města Prostějova se zúčastnily čtyři mužstva - dvě z I. ligy a dvě z II. nejvyšší soutěže: SK Griffins 98 Prostějov, FK Vrbátky, DD Sport Dubany „A” a domácí Dřevnovice, která se probojovala turnajem až do samotného finále. Ještě než se rozehrálo první utkání, místní mažoretky předvedly své synchronní umění a obohatily tak program finálového turnaje. A bezesporu byly ozdobou celé akce...

Utkání hraná na dvakrát dvacet minut nabízela spoustu pohledných akcí a skvělých zakončení. Ať už byly s gólovým efektem či nikoliv, diváci si rozhodně přišli na své. Nejvíce vzruchu bylo logicky k vidění při utkáních domácích borců, kteří byli hnáni nemalým počtem svých fanoušků. Tato podpora jim nakonec vynesla druhé místo, když v posledním utkání odvrátili pro ně nepříznivý stav a vybojovali tak cenný skalp „Griffinů“. Ti se museli stejně jako v lize spokojit se třetím místem, které je pro ně jistě zklamáním. „Chtěli jsme určitě finále vyhrát, ale to se bohužel nepodařilo. Naši hru jsme předváděli pouze v prvním utkání, v dalších jsme bohužel chodili do plných a inkasovali z brejků,” prozradil nám sklesle kapitán Martin Popelka.

Z vítězství se nakonec radovalo mužstvo DD Sport Dubany „A”, které tak dovršilo svůj klubový hattrick. „Mám z kluků obrovskou radost, letos jsme vyhráli vše, co se dalo. Naše ´béčko´ postoupilo do druhé ligy, ´áčko´ do té nejvyšší a dnes jsme zvládli pohár. Panuje tedy naprostá spokojenost, klukům gratuluji,” sdělil své pocity bezprostředně po turnaji vedoucí týmu Vlastislav Dokoupil.

Předání poháru vítězům bylo umocněno vzácnou návštěvou. Filip Juda, prezident asociace malého fotbalu ČR, především pak primátor města Prostějova Miroslav Pišťák, zavítali na tento turnaj, aby mohli pogratulovat vítězům a předat jim nejvyšší ocenění. „Sledoval jsem vaši hru se zapálením, některé situace bych asi řešil jiným způsobem, ale po bitvě je každý generál,“ utrousil s úsměvem primátor Pišťák.

Slova na závěr pak vyřknul Pavel Kočíb, předseda prostějovské malé kopané. „Sezóna byla vynikající. Slušná úroveň jednotlivých zápasů, které proběhly téměř bez žlutých karet a jen s jednou červenou. A to máme pro všechny ligy jen šest rozhodčích, kteří dělají vše pro to, aby utkání byla odehrána dle pravidel fair-play. Mrzí mě pouze kontumační výsledky ke konci sezóny, kdy už o nic nejde a týmy tak přenechávají své body soupeřům. Stejně jako černá kaňka při tomto finále, když Vrbátky přenechali bez boje body dnešním vítězům,” uzavřel jinak povedenou sezónu Pavel Kočíb.


výsledkový servis finále Poháru města Prostějova
DD Sport – Dřevnovice 4:2, Griffins – Vrbátky 4:1, Dřevnovice – Vrbátky 6:1, Griffins – DD Sport 1:5, Griffins – Dřevnovice 3:4, DD Sport – Vrbátky 3:1 neodehráno


KONEČNÁ TABULKA
1. DD Sport Dubany 3 3 0 0 12:4 9
2. SK Dřevnovice 3 2 0 1 8:6 6
3. SK Griffins 98 Pv 3 1 0 2 8:10 3
4. Vrbátky 3 0 0 3 3:13 0

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...