Dobrý podvečer, dnes je čtvrtek 18.4.2024
svátek slaví Valérie,
zítra Rostislav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

 

Po jednadvacáté se uskutečnil Krumsínský Haná Cup. Hlavním organizátorem největšího turnaje v malé kopané na Prostějovsku znovu byl Martin Ošťádal, který tím pádem je nejpovolanějším člověkem pro jeho zhodnocení. Večerník coby mediální partner akce mu dal prostor k tradičnímu podrobnějšímu ohlédnutí.

„V první řadě jsem strašně rád, že se turnaj konal. Málokdo věřil, že se nám podaří tradici obnovit. V zimě ale proběhly nové volby výboru TJ Krumsín. Podařilo se tím odstranit negativní vlivy, které stály za roční pauzou. Nebudu zastírat, že tato přestávka turnaji uškodila. Bylo to vidět již na počtu účastníků. Do poslední chvíle jsem oslovoval týmy, volal a psal jsem… Nakonec se podařilo dát dohromady 24 mužstev. Pokud se podívám na okolní turnaje, nebylo to zase tak málo, jak by se mohlo na první pohled zdát.
Měli jsme v plánu některé změny, hlavně v jídle. To se nakonec nestalo, protože ještě týden před uzávěrkou jsme měli asi 13 týmů. Tohle bychom rádi napravili v příštím roce. Odešli od nás bohužel někteří sponzoři. Nijak podstatně to ale průběh turnaje neovlivnilo. Budeme hledat nové partnery pro příští ročník a budeme rádi, když nám ti stávající zachovají svoji přízeň. Nedílnou součástí našeho turnaje je již pěknou řádku let paní senátorka Božena Sekaninová. Bez ní si náš turnaj už neumím ani představit. Strávila tam s námi oba dny a trpělivě diskutovala s účastníky. I ona pomáhá tomu, že náš turnaj má takovou tu přátelskou atmosféru.
Po roční pauze byla cítit na všech velká energie a odhodlání. Chtěli jsme dokázat záškodníkům a zlým jazykům, že kvalitní turnaj dokážeme udělat i bez nich. A troufám si tvrdit, že i lépe a ve větší pohodě. Celý výbor TJ Krumsín, a nejen on, makal celý týden před turnajem jako jeden muž. Bylo to zase jako za starých časů. To je důvod, proč mě turnaj tak baví. Je jedno, že někomu je čtyřicet a někomu táhne na osmdesát. Za to všem z nich patří obrovské poděkování. A nejen jim…
Na turnaji nám pomáhají i lidé, kteří nejsou ani členy TJ Krumsín. Jsou to naši kamarádi a známí i s rodinami. Všichni pracují po celou dobu turnaje bez nároku na odměnu, což je v dnešní době věc přímo nevídaná. Strašně mě těší, že po skončení začaly chodit velmi kladné reakce na Haná Cup od samotných hráčů a týmů. To je to pravé ocenění za naše snažení.
Program jsme začali nezvykle až ve 12.30 hodin. Čtyři šestičlenné skupiny se ukázaly být dobrou volbou. Nedošlo k nějakým významným klopýtnutím favoritů. Od začátku se profilovali kandidáti na vítězství. Turnajem proplouvali suverénně FC Relax Prostějov a FC PIVO. Také FC ORANGE prošel prvním hracím dnem dokonce bez jediného obdrženého gólu. Překvapivě se dařilo týmům AC Sparta Praha a ORESVO PLUMLOV. Sparta remizovala s Relaxem, zbytek zápasů vyhrála. Snad jediným překvapením základních skupin byl konec pro BVD už v první hrací den. Parádní fotbal předváděl také FC Litrpool. Počasí vydrželo až do večera, takže pátek se dohrál podle plánu. Na odreagování byla pro hráče a návštěvníky turnaje připravena večerní akce. DJ Pavel Švestka rozjel velkou noční party. Někteří to bohužel tradičně přehnali a bylo to znát na jejich nedělních výkonech. Odnesla to právě Sparta. Kluky bylo večer hodně vidět, ale neděle je nezastihla v ideálním rozpoložení.
Nedělní osmifinálové skupiny podle mého názoru dopadly podle očekávání. Překvapením byl možná jen postup plumlovského ORESVA. Kluci ale makali jako tým a jejich trpělivá hra přinášela ovoce. Ve čtvrtfinále už se jiskřilo. Relax postoupil do semifinále až po penaltách přes FC Litrpool. FC PIVO rozdrtilo 6:1 FC ORANGE. Tolik gólů při vzájemném měření sil právě těchto týmů málokdo čekal. Semifinále se stalo jasnou záležitostí pro Relax, konické Vyprahlo to odneslo pěti góly. FC PIVO nakonec zvládlo druhý semifinálový zápas s ORESVEM Plumlov. Plumlováci mohli být na své účinkování na turnaji patřičně hrdí. Tento tým na třetí místo předem určitě nikdo netipoval. Finále mezi Relaxem a FC PIVO bylo hodně nervózní, trošku i vinou rozhodčích. Někteří hráči zbytečně faulovali, někteří zase příliš ochotně padali. FC PIVO to nakonec zvládlo a konečné vítězství mu zaručilo pořádnou finanční odměnu, krásný dort i spoustu dalších cen. Po vyhlášení kluci dort naporcovali a rozdali ho všem kolem, hlavně dětem. Moc krásné gesto zakončilo letošní 21. ročník Krumsínského Haná Cupu.
Na konec bych chtěl ještě jednou poděkovat všem, kteří se na turnaji podíleli. Jednak výboru TJ Krumsín kolem předsedy Richarda Hofmana, ale také všem, kteří se 24 hodin denně starali o návštěvníky turnaje v bufetech. V neposlední řadě chci poděkovat všem sponzorům a partnerům za finanční a věcné dary. Skvělou práci odvedl také náš mediální partner, kterým je PROSTĚJOVSKÝ Večerník. Dostali jsme opravdu velký prostor a i zásluhou vašich novin se na turnaj po roční pauze vrátili jak týmy, tak také návštěvníci a fanoušci. Za sebe a za výbor TJ Krumsín mohu slíbit, že příští rok turnaj bude! Termín už teď řešíme a včas se ho dozvíte.”

Přehled dosavadních vítězů Haná Cupu
Rok 1997 (30 týmů): Vyprahlo Konice.
Rok 1998 (35 týmů): FK Peliny Choceň.
Rok 1999 (39 týmů): FK Peliny Choceň.
Rok 2000 (45 týmů): FC ULTRAS.
Rok 2001 (50 týmů): FC Relax Prostějov.
Rok 2002 (40 týmů): FC Relax Prostějov.
Rok 2003 (41 týmů): AC Vyprahlo Konice.
Rok 2004 (50 týmů): Jiřina Prostějov.
Rok 2005 (60 týmů): SK Skalka.
Rok 2006 (55 týmů): Olpran Olomouc.
Rok 2007 (60 týmů): FC ULTRAS.
Rok 2008 (50 týmů): Indiana Plumlov.
Rok 2009 (60 týmů): FC DREAM Team.
Rok 2010 (60 týmů): FK Peliny Choceň.
Rok 2011 (60 týmů): FC Relax Prostějov.
Rok 2012 (40 týmů): S.K. HANÁ.
Rok 2013 (40 týmů): Brodek u Prostějova.
Rok 2014 (40 týmů): Brodek u Prostějova.
Rok 2015 (30 týmů): Red Brno.
Rok 2016 (30 týmů): AC Zavadilka 2000 Prostějov.
Rok 2017: turnaj se nekonal.
Rok 2018 (24 týmů): FC PIVO.

Vícenásobní premianti turnaje
Třikrát: FC Relax Prostějov, FK Peliny Choceň.
Dvakrát: AC Vyprahlo Konice, FC ULTRAS, Brodek u Prostějova.

V pondělí 23. července vychází pokračování hodnocení letošního Krumsínského Haná Cupu s fotostranou osmi nejlepšími týmy turnaje včetně jejich hráčských soupisek!

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...