Dobré ráno, dnes je úterý 16.4.2024
svátek slaví Irena,
zítra Rudolf
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Stejně jako loni absolvuje turnaj v malé kopané METLE CUP 2018 s největší pravděpodobností patnáctka mužstev. Organizátorům z oddílu TJ Sokol Otaslavice se tedy na tamní fotbalové hřiště znovu povedlo přilákat dostatečně velké startovní pole, po Krumsínském Haná Cupu z minulého týdne druhé nejpočetnější.

Třetí ročník METLE CUPU proběhne v sobotu 14. července od 10.00 hodin, přičemž už v 9.40 proběhne losování základních skupin. Hrát se bude v areálu otaslavického Sokola na třech plochách o rozměrech 30x15 metrů, jednotlivé zápasy na 2x10 minut podle pravidel velkého fotbalu bez ofsajdů a s hokejovým střídáním. Pískat budou delegovaní rozhodčí. Osmička nejlepších týmů postoupí do play-off, tato vyřazovací část včetně závěrečného finále přijde na řadu odpoledne. Pořadatelé zajišťují na celý den bohaté občerstvení a večer po skončení turnaje od 19.00 hodin chystají volnou zábavu s hudbou.
„Chceme naplnit maximální kapacitu patnácti zúčastněných týmů tak, aby se na každém hřišti hrála jedna pětičlenná základní skupina. Zatím máme přihlášených třináct družstev a ještě dvě tak potřebujeme. Ale nečekáme jen se založenýma rukama, jestli se ještě někdo sám přihlásí. V sobotu vyrazíme s klukama na Krumsínský Haná Cup a mezi tamními mančafty zkusíme někoho zlanařit i k nám,“ prozradil v pátek večerníku Jiří Hon, jeden z členů početného štábu organizátorů METLE CUPU.
Dosud přihlášenými kolektivy jsou: Otaslavice A, Otaslavice B, Penam Prostějov, FC Litrpool, Pobřeží kocoviny, Brodek u Prostějova, SK Ariston, Lindaur, Plzeňka, Chop Pot, AC Roma B, Držovice, FCD. „Z větší části jde o stejné celky, jako v minulém ročníku. Včetně všech tří loňských medailistů, kteří tak budou obhajovat. Věřím, že ta dvě mužstva ještě seženeme a letošní třetí ročník našeho turnaje opět proběhne v plném počtu. Hlavně si přejeme hezké počasí, což je pro podobné akce nejdůležitější,“ zdůraznil Hon.
Prostějovský Večerník přinese z tohoto klání obsáhlou reportáž včetně rozhovorů, ohlasů, kompletních výsledků i fotografií.

28 metlecup pozv

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...