Příjemnou noc, dnes je středa 24.4.2024
svátek slaví Jiří,
zítra Marek
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: Předminulý týden se po roce vrátil Veterán Cup, který dlouhá léta bavil diváky ve Vícově. V loňském roce se turnaj konat nemohl, jelikož se nepřihlásil dostatek týmů. Už to vypadalo, že se na tento pohár pro hráče nad 35 let zapomene. To ale nechtěl dopustit letitý organizátor František Kocourek a má tak lví podíl na tom, že se tradiční fotbalová klání starších nebo vysloužilých hráčů vrací na výsluní.

„Byla by to obrovská škoda, kdyby se turnaj ztratil, protože těch týmů je tady v okolí strašně moc a byly by samy proti sobě, protože by se okradly o možnost si zahrát,“ míní Kocourek. Do samotného Veterán Cupu se letos přihlásilo pět týmů, ale i to stačilo, aby diváci na hřišti v Plumově mohli přijít zafandit a přijít se podívat na dobrý fotbal. Mezi přihlášenými nechyběla stálice mezi letními pohárovými týmy, a sice FC Relax. Ten si také nakonec dokráčel pro celkové prvenství s hráči, jakými jsou Pavel Voráč nebo Michal Spáčil. Mezi dalšími týmy se představila družstva Vyprahlo Konice nebo Oresvo Plumlov, která už mají také přes dvě dekády letních turnajů za sebou. Tím pádem šlo spíše o kvalitu než kvantitu a byla to nejlepší pozvánka pro další týmy, které by se chtěli příští rok zúčastnit. „Z organizačního hlediska vyšlo vše na jedničku. Je škoda, že bylo tak málo týmů, ale ani to nás nikoho neodradilo, abychom si to pořádně užili. Kluci si zahráli fotbal hlavně pro radost, proto si každý tým nakonec odnesl hodnotné ceny,“ usmíval se po konci František Kocourek. Ani on s odstupem nepochybuje, že se tradiční boj o pohár vrátí pravidelně do kalendáře všech týmů. „Položili jsme nové základy staré tradici a příští rok se určitě sejdeme ve větším počtu, o tom nepochybuji. Stačilo by klidně osm mančaftů a hned by to celé mělo o dost větší náboj. Máme skvělé sponzory v podobě Olomouckého kraje, řeznictví Mirga, mediálním partnerem je PROSTĚJOVSKÝ Večerník a všichni do turnaje darovali ceny, takže bylo opravdu o co hrát a bude zase příští rok,“ láká na další ročník. Letos se to také poprvé vše odehrálo na domácím hřišti Plumlova, které bylo skvěle připravené a byla by škoda, kdyby tak dlouholetá tradice vymizela. Doufejme proto, že příští rok se znovu bude na co těšit v podobě Veterán Cupu.

Výsledky Veterán Cupu 2018
ORESVO Plumlov - FC Relax Prostějov 1:4, Brodek u Konice - SK Skalka 0:7, AC Vyprahlo Konice - ORESVO Plumlov 0:2, FC Relax Prostějov - Brodek u Konice 8:0, SK Skalka - AC Vyprahlo Konice 2:1, Brodek u Konice - ORESVO Plumlov 2:4, SK Skalka - FC Relax Prostějov 1:2, AC Vyprahlo Konice - Brodek u Konice 2:2, ORESVO Plumlov - SK Skalka 2:2, FC Relax Prostějov - AC Vyprahlo Konice 7:0.

KONEČNÁ TABULKA
1. Relax PV 4 0 0 21:2 12
2. Skalka 2 1 1 12:5 7
3. O. Plumlov 2 1 1 9:8 7
4. V. Konice 0 1 3 3:13 1
5. Brodek u K. 0 1 3 4:21 1
Individuální ocenění - nejlepší hráč turnaje: Michal Spáčil (FC Relax Prostějov), nejlepší brankář turnaje: Pavel Křeček (AC Vyprahlo Konice).
PODĚKOVÁNÍ PARTNERŮM: Olomoucký kraj, Firma STAVBROS s.r.o. Brodek u Prostějova, Řeznictví Mirga Plumlov, Prostějovský Večerník.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...