Dobré dopoledne, dnes je sobota 20.4.2024
svátek slaví Marcela,
zítra Alexandra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: Loni si dal po dvaceti úspěšných letech neplánovanou pauzu, letos se jeho 21. ročník opět maximálně vydařil. Oblíbený turnaj v malé kopané KRUMSÍNSKÝ HANÁ CUP 2018 zvládl skvělý comeback, během dvou dnů svého trvání nabídl jak moře zajímavě kvalitního fotbalu, tak spoustu atmosférické pohody zápasové i celkové. A hlavně na závěr také silné emoce.

PROSTĚJOVSKÝ Večerník coby mediální partner akce byl u toho, aby pro vás zaznamenal celý průběh tradičního podniku pořádaného oddílem TJ Krumsín.

NEŽ SE ZAČALO HRÁT
Původním záměrem bylo zopakovat početnost startovního pole z let 2015 + 2016, kdy se do Haná Cupu přihlásilo třicet mužstev. To sice nevyšlo, ale i čtyřiadvacet zúčastněných kolektivů je vzhledem k výpadku z minulého roku hodně slušný počin. Při čtyřech hřištích k dispozici i stejném počtu základních skupin po šesti družstvech to však znamenalo, že úvodní turnajový den pátek 6. července odstartuje až půl hodiny po poledni.
„Je deset dopoledne a v areálu už máme prvního účastníka – Olé tým. Kluci ale brzy pochopili, že se nehraje od devíti hodin, leč opravdu až od půl jedné. Prozatím na trávníku pilují techniku,“ napsal na svou zpravodajskou on-line webovou stránku turnaje hlavní organizátor Martin Ošťádal s výstižným smajlíkem. Svědomité přípravy ovšem začaly již ve čtvrtečním odpoledni, kdy suchem vyprahlý pažit zalil vydatný déšť. „My vytahujeme maso z udírny, ať je zítra co baštit, a pro dnešek padla. Vše je nachystané,“ informoval Ošťádal.
V pátečním dopoledni se pak do Krumsína postupně sjížděli všichni aktéři: plejeři, rozhodčí, diváci i hosté v čele s patronkou akce, senátorkou Boženou Sekaninovou. Přesně úderem 12.30 hodin šéf Krumsínského Haná Cupu všechny přes mikrofon přivítal a oficiálně zahájil jednadvacátou edici. Dlouho očekávané boje propukly!

ZÁKLADNÍ SKUPINY
Za podmračeného počasí a v dusnu, leč bez hrozícího deště se základní část odvíjela téměř úplně dle předpokladů. V grupě A předváděl tradičně top malou kopanou nestárnoucí Relax, který však našel zdatného protivníka ve Spartě Praha složené z fanoušků tohoto klubu z Prostějovska. Oba celky všechno vyhrály a ve vzájemném duelu remizovaly 1:1, o prvenství favorita rozhodlo lepší skóre. Ze třetího místa postoupil další silný soubor AC Vyprahlo Konice, ze čtvrté pozice prošel dál Hlučín-Darkovičky. Naopak neuspěli pátá Indiana Plumlov (vítěz Haná Cupu z roku 2008) ani šestí Pifní upíři, byť pro tuhle partičku vyznavačů hry petanque byl i jeden urvaný bodík se třemi vstřelenými góly příjemným počinem.
Ve skupině B dominoval FC ORANGE složený z fotbalistů našeho regionu, jenž sice bezbrankově plichtil s druhou Sexmeraldou Prostějov, ale nejvyšší příčku stejně obsadil, navíc s čistým kontem! Bezpečný postup si zajistili též třetí ORESVO Plumlov a navzdory slabší formě čtvrtý MK Brodek u Prostějova. Loučili se naopak chlapci z Kelčic pod názvem Paralympiakos i SK FOSP Řešetova Lhota z Náchodska.
Také céčko dopadlo dost jednoznačně. Kraloval mu s plným počtem nasbíraných bodů ansámbl FC PIVO složený z Pražáků okolo místního Petra Matouška před rovněž našlapaným Red Brno, což jsou extraligoví futsalisté tamního Hellasu. Potíže proniknout dál neměli ani čechovičtí NIGHT BOYS, na čtvrtém fleku si oddechli vícovští FC Čelzí. Balit bágly mohli viditelně na pohodu se bavící FC Radegast u Zacha + Olé tým.
Grupa D přinesla jak jednoznačně nejdramatičtější podívanou, tak největší překvapení. Tím se stalo rychlé vypadnutí dubanské skvadry BVD, která doplatila na dvě remízy a neboť porazila jen mladé Kladivouny (dorostenci Plumlova), na pátém postu musela skousnout hořké zklamání. První místo vybojoval tradiční frekventant klání v malé kopané FC Litrpool, nedávný premiant z Alojzova. Za ním se ve vyrovnané tabulce seřadili další postupující AC ROMA, FC Lolin (borci z Určic) a Dinamo (fotbalisté Prostějovska).

OSMIFINÁLOVÉ SKUPINY
Po společensky náročném večeru i noci s hudební zábavou (viz jiné místo této dvoustrany) se všichni probudili do krásného sobotního rána. „Hráči pomaličku opouštějí stany. Nejoblíbenějším jídlem je momentálně česnečka, po noční akci se není co divit,“ napsal Ošťádal na svůj blog se špetkou nezbytného humoru. Ze dvaceti čtyř mužstev zbylo šestnáct, ta byla nasazena podle postupového klíče do čtyř osmifinálových skupin.
V éčku znova nezaváhal třikrát vítězný prostějovský Relax, s nímž přesvědčivě pronikl do play-off druhý ORESVO Plumlov. Tito dva favorité se ukázali být nad momentální schopnosti AC Roma i FC Čelzí. To grupa F se vyvíjela mnohem zamotaněji, snad kromě jasně poslední příčky Dinama. FC Orange přišel závěrečnou prohrou o prvenství, nikoliv o účast ve vyřazovacích bojích, což potkalo třetí Red Brno. V roce 2015 Haná Cup opanoval, tentokrát mu úspěch vyfouklo v pořadí skupiny nakonec první AC Vyprahlo Konice rozhodujícím skolením FC ORANGE výsledkem 1:0, čímž poražení premiérově inkasovali – až ve svém osmém utkání na celém turnaji!
Géčko přineslo absolutní nadvládu rozjetého FC PIVO, což dokládá výmluvné skóre 15:0 ze tří zápasů. Čtvrtfinále vydřel kolektiv FC Lolin, skončily Sexmeralda i Hlučín-Darkovičky. A grupa H? To bylo opravdové drama od prvního do posledního mače! Nejprve tři remízy, potom šťavnaté zvraty. Aby se posléze radovali pětibodoví NIGHT BOYS společně se čtyřbodovým FC Litrpool. Příznivci AC Sparta Praha doplatili při stejném zisku na porážku ve vzájemné bitvě, ostrouhal rovněž dvoubodový Brodek u Prostějova.

PLAY-OFF
Bylo jasné, že s blížícím se vyvrcholením turnaje rostla nervozita a duely postupně nabíraly na tvrdosti i vyhrocenosti. Ve vyřazovací části, která odstartovala úderem sobotní druhé hodiny odpolední, to platilo pro většinu zápasů. A vydatnou měrou hned pro čtvrtfinále mezi FC Relax a FC Litrpool, kde druzí jmenovaní papírově silnějšímu sokovi statečně vzdorovali. Dokonce dokázali srovnat gólové manko, tudíž po několika oboustranně ostrých zákrocích i jedné menší strkanici řežba dospěla po rezultátu 1:1 k penaltovému rozuzlení. To zvládl favorizovaný mančaft 3:1 i zásluhou jednoho vynikajícího zákroku brankáře Nejezchleba.
Na penalty došlo také v přetahované NIGHT BOYS versus Plumlov, protože v normální hrací době žádná trefa nepadla. A loterii z pokutového puntíku lépe psychicky uneslo ORESVO poměrem 3:2. Žádné pochyby o postupujícím do elitní čtyřky naopak nevznikly v souboji dvou defenzivně laděných celků, když borci FC PIVO nemilosrdně prolomili obranné hradby FC ORANGE masakrem 6:1. To výběr AC Vyprahlo Konice musel nejlepší kvarteto těžce vydřít těsným udoláním FC Lolin 2:1.
S přibývajícím časem logicky ubývalo přímých aktérů turnaje, ovšem pro změnu se okolo krumsínského fotbalového hřiště houfovalo stále víc zvědavých diváků. Ti od 15.00 hodin sledovali dvě jednoznačná semifinále. Relaxu na rozdíl od předchozího trápení pomohly dva rychlé zásahy, po nichž se Koničtí už nevzpamatovali a nakonec dostali naloženo vysoko 5:0. Druhý medailový mač vypadal dlouho podobně, ale s tím rozdílem, že viditelně lepší plejeři FC PIVO trefovali z přehršle šancí víc tyče než síť. Pak stačila jedna hrubka v rozehrávce a Plumlovští snížili na 2:1, schylovalo se tedy k dramatu. Leč nekonalo se, pražský výběr měl závěr po odskoku na 3:1 pod kontrolou.
Finále tak mělo asi očekávané složení, účast v něm si zajistily dva nadmíru kvalitní týmy s nejstabilnějšími výkony během celého Haná Cupu. A samotný rozhodující zápas měl ještě větší říz než křen podávaný opodál k uzeným pochoutkám. Oba sokové si hned od úvodního hvizdu absolutně nic nedarovali, jeden tvrdý střet okamžitě následoval další a postupně se přidávaly i četné diskuse jak mezi rivaly, tak s rozhodčími. Navíc čím dál vyhrocenější. Naštěstí nedošlo k ničemu horšímu a všichni si po skončení lítého boje dokázali smířlivě podat ruce. Co se týče průběhu utkání o zlato, FC PIVO šlo zaslouženě do vedení, byť zásluhou vlastního gólu soupeře. Relax následně zvýšil obrátky a rovněž spravedlivě vyrovnal pohlednou kombinací na 1:1, avšak uprostřed druhého poločasu vyslanci české metropole podnikli smrtelně rychlý protiútok s bezchybným zakončením. Výsledek 2:1 pak vydržel až do konce vzdor velké ofenzivní snaze prostějovského mužstva, kterému nepomohlo ani hokejové power play s odvoláním gólmana. Vítězové poté v euforii naskákali do vodou naplněné hasičské nádrže. Neboť byla dost malá, sotva se tam všichni vešli, ale jejich radost byla tím intenzivnější!

VYHLÁŠENÍ VÝSLEDKŮ
Při závěrečném slavnostním ceremoniálu byla v hlavní roli senátorka Božena Sekaninová, jež nad KRUMSÍNSKÝM HANÁ CUPEM tradičně měla záštitu. „Chci pochválit pořadatele, kteří jako obvykle připravili nádherný a perfektně zajištěný turnaj. Pochvala patři i vám všem hráčům, protože jste celé dva dny odváděli výborné výkony. Díky tomu byl k vidění moc pěkný fotbal a během akce navíc vládla tradičně hezká atmosféra, na kterou se sem do Krumsína vždycky těším. Stejně jako na zdejší pochoutky. Gratuluji nejlepším mužstvům a za rok na shledanou,“ řekla Sekaninová k osazenstvu na rozloučenou. Početné ceny společně s ní předali organizátoři z místního TJ, jejichž šéf neskrýval spokojenost. „Myslím, že se Haná Cup po loňské přestávce opravdu vydařil. Poděkování si zaslouží všichni účastníci, lidé podílející se na pořádání akce a samozřejmě partneři,“ zdůraznil ředitel klání v Krumsíně Martin Ošťádal.


Výsledky Krumsínského Haná Cupu 2018
Základní skupina A
AC Vyprahlo Konice – Indiana Plumlov 4:1, FC Relax Prostějov – Pifní upíři 7:0, Hlučín-Darkovičky – AC Sparta Praha 2:4, Relax PV – V. Konice 3:0, I. Plumlov – Hlučín 1:6, Pifní upíři – Sparta Praha 0:5, Hlučín – Relax PV 1:3, V. Konice – Pifní upíři 11:1, Sparta Praha – I. Plumlov 1:0, V. Konice – Hlučín 5:1, Pifní upíři – I. Plumlov 2:2, Relax PV – Sparta Praha 1:1, Hlučín – Pifní upíři 7:0, Sparta Praha – V. Konice 1:0, I. Plumlov – Relax PV 0:4.
1. Relax PV 4 1 0 18:2 13
2. Sparta Praha 4 1 0 12:3 13
3. V. Konice 3 0 2 20:7 9
4. Hlučín 2 0 3 17:13 6
5. I. Plumlov 0 1 4 4:17 1
6. Pifní upíři 0 1 4 3:32 1

Základní skupina B
Sexmeralda Prostějov – FC ORANGE 0:0, MK Brodek u Prostějova – Paralympiakos 2:0, SK FOSP Řešetova Lhota – ORESVO Plumlov 0:8, Brodek u PV – Sexmeralda PV 0:4, ORANGE – Ř. Lhota 8:0, Paralympiakos – O. Plumlov 0:2, Ř. Lhota – Brodek u PV 1:5, Sexmeralda – Paralympiakos 1:0, O. Plumlov – ORANGE 0:6, Sexmeralda PV – Ř. Lhota 6:0, Paralympiakos – ORANGE 0:1, Brodek u PV – O. Plumlov 1:3, Ř. Lhota – Paralympiakos 1:1, O. Plumlov – Sexmeralda PV 1:1, ORANGE – Brodek u PV 4:0.
1. ORANGE 4 1 0 19:0 13
2. Sexmeralda PV 3 2 0 12:1 11
3. O. Plumlov 3 1 1 14:8 10
4. Brodek u PV 2 0 3 8:12 6
5. Paralympiakos 0 1 4 1:7 1
6. Ř. Lhota 0 1 4 2:28 1

Základní skupina C
Red Brno – Olé tým 13:0, FC PIVO – FC Radegast u Zacha 11:0, FC Čelzí – NIGHT BOYS 1:5, PIVO – R. Brno 5:0, Olé tým – Čelzí 0:6, Radegast – N. BOYS 0:5, Čelzí – PIVO 1:2, R. Brno – Radegast 6:0, N. BOYS – Olé tým 4:3, R. Brno – Čelzí 2:0, Radegast – Olé tým 3:1, PIVO – N. BOYS 2:0, Čelzí – Radegast 3:0, N. BOYS – R. Brno 2:3, Olé tým – PIVO 0:5.
1. PIVO 5 0 0 25:1 15
2. R. Brno 4 0 1 24:7 12
3. N. BOYS 3 0 2 16:9 9
4. Čelzí 2 0 3 11:9 6
5. Radegast 1 0 4 3:26 3
6. Olé tým 0 0 5 4:31 0

Základní skupina D
FC Lolin – Dinamo 4:1, BVD – Kladivouni 5:2, FC Litrpool – AC ROMA 4:2, BVD – Lolin 0:1, Dinamo – Litrpool 0:2, Kladivouni – ROMA 0:6, Litrpool – BVD 1:1, Lolin – Kladivouni 3:2, ROMA – Dinamo 4:2, Lolin – Litrpool 0:1, Kladivouni – Dinamo 0:6, BVD – ROMA 1:1, Litrpool – Kladivouni 5:2, ROMA – Lolin 6:1, Dinamo – BVD 4:1.
1. Litrpool 4 1 0 13:5 13
2. ROMA 3 1 1 19:8 10
3. Lolin 3 0 2 9:10 9
4. Dinamo 2 0 3 13:11 6
5. BVD 1 2 2 8:9 5
6. Kladivouni 0 0 5 6:25 0

Osmifinálová skupina E
FC Relax Prostějov – FC Čelzí 2:1, ORESVO Plumlov – AC ROMA 4:1, Čelzí – O. Plumlov 0:2, Relax PV – ROMA 5:0, ROMA – Čelzí 5:1, O. Plumlov – Relax PV 1:3.
1. Relax PV 3 0 0 10:2 9
2. O. Plumlov 2 0 1 7:4 6
3. ROMA 1 0 2 6:10 3
4. Čelzí 0 0 3 2:9 0

Osmifinálová skupina F
FC ORANGE – Dinamo 2:0, AC Vyprahlo Konice – Red Brno 1:1, Dinamo – V. Konice 1:3, ORANGE – R. Brno 2:0, R. Brno – Dinamo 5:1, V. Konice – ORANGE 1:0.
1. V. Konice 2 1 0 5:2 7
2. ORANGE 2 0 1 4:1 6
3. R. Brno 1 1 1 6:4 4
4. Dinamo 0 0 3 2:10 0

Osmifinálová skupina G
FC PIVO – Hlučín-Darkovičky 8:0, FC Lolin – Sexmeralda Prostějov 2:1, Hlučín – Lolin 3:6, PIVO – Sexmeralda PV 4:0, Sexmeralda PV – Hlučín 4:2, Lolin – PIVO 0:3.
1. PIVO 3 0 0 15:0 9
2. Lolin 2 0 1 8:7 6
3. Sexmeralda PV 1 0 2 5:8 3
4. Hlučín 0 0 3 5:18 0

Osmifinálová skupina H
FC Litrpool – MK Brodek u Prostějova 0:0, NIGHT BOYS – AC Sparta Praha 1:1, Brodek u PV – N. BOYS 1:1, Litrpool – Sparta Praha 4:2, Sparta Praha – Brodek u PV 3:1, N. BOYS – Litrpool 4:1.
1. N. BOYS 1 2 0 6:3 5
2. Litrpool 1 1 1 5:6 4
3. Sparta Praha 1 1 1 6:6 4
4. Brodek u PV 0 2 1 2:4 2

Čtvrtfinále
FC Relax Prostějov – FC Litrpool 1:1, na penalty 3:1
AC Vyprahlo Konice – FC Lolin 2:1
FC PIVO – FC ORANGE 6:1
ORESVO Plumlov – NIGHT BOYS 0:0, na penalty 3:2

Semifinále
FC Relax Prostějov – AC Vyprahlo Konice 5:0
FC PIVO – ORESVO Plumlov 3:1

Finále
FC PIVO – FC Relax Prostějov 2:1

Hodnocení turnaje Krumsínského Haná Cupu najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku z pondělí 9. července


  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...