Příjemnou noc, dnes je čtvrtek 25.4.2024
svátek slaví Marek,
zítra Oto
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

09 22 Korfbal dorostenci sk rgČtyřmi výhrami v průměru o téměř pětadvacet bodů se dorostenci SK RG Prostějov rozloučili se základní částí korfbalové extraligy. Nejprve si v Havířově dvakrát smlsli na domácím výběru KC-ZŠ Šenov, kterému ve dvou duelech dovolili pouhé čtyři koše, poté si s podobnou lehkostí poradili s Českými Budějovicemi. Těm nasázeli celkem pětasedmdesát bodů a definitivně si pojistili druhé místo po základní části. Lépe jsou na tom jen Modří Sloni ze Znojma, kteří do tabulky získali o čtyři body více.

V předposledním kole cestovali prostějovští dorostenci do Havířova k dvojutkání proti KC-ZŠ Šenov. Kvůli dlouhodobým zraněním odjeli jen se čtyřmi děvčaty a pěti chlapci, i tak však byli proti domácím v početní převaze. Ve velmi vlažném tempu z obou stran nedošlo v utkáních k žádnému překvapení a papírový favorit si odvezl čtyři body. „Utkání si byla hodně podobná - domácí bez jedné dívky v poli nedokázali příliš vzdorovat našim kombinacím. Sice se hned na začátku prvního střetnutí ujali vedení, ale to byl poslední úspěšný pokus z jejich strany. Naše skóre postupně narůstalo i přes velkou nepřesnost v zakončení a malé nasazení v útoku,“ popisoval první z dvojice duelů kouč SK RG Martin Uherka. První půle druhého zápasu byla z hostující strany ještě aktivnější a skóre 18:1 hovořilo jasnou řečí. „Projevilo se zejména snížení počtu chyb v útočné kombinaci a tím i vyšší počet košů. Závěrečný poločas byl odehraný už jen z povinnosti,“ ohlédl se za odvetou.

KC-ZŠ Šenov – SK RG Prostějov 1:23 (1:11) a 3:24 (1:18)
Koše Prostějova: Šnajdr 11, Vyroubal 8, T. Marek 7, Havlová 6, Francová 4, Lorencová 4, M. Marek 3, Křížková 3, Štefák 1. Trenér: Martin Uherka.
Poslední utkání základní části letošního ročníku korfbalové extraligy odehrál prostějovský celek na jihu Čech. Kouč Martin Uherka si musel vystačit pouze se třemi děvčaty a do sestavy mu tak chyběla jedna hráčka, i přes tolik neoblíbenou hru v sedmi ale dorostenci přivezli všechny čtyři body. „Poměrně podobná utkání byla velmi rychle rozhodnutá v náš prospěch. Věkově mladší a výrazně méně zkušený soupeř nedokázal příliš vzdorovat převaze našich hráčů ani v obraně, ani v útoku,“ těšily kouče SK RG bezproblémové duely. Radost měl i z toho, že kvalitu hry nijak zvlášť nepoznamenalo ani prostřídání všech sedmi chlapců, kteří byli připraveni do utkání. „I děvčata se dokázala prosadit proti dvěma obránkyním a největším kladem celého dne jsou častá zakončení nejjednodušším způsobem, který v daný okamžik obrana umožňovala,“ pochválil rovněž za chytrost a nevymýšlení komplikovaných řešení. O novém mistrovi se rozhodne v sobotu 5. dubna mezi Prostějovem a Znojmem, tedy dvěma suverény letošního ročníku.

KCC Sokol České Budějovice – SK RG Prostějov 8:37 a 15:38

Koše Prostějova: T. Marek 14, Vyroubal 11, Galíček 9, Šnajdr 8, M. Marek 7, Štefák 7, Křížková 6, Lorencová 6, Rieger 6, Vyroubalová 1. Trenér: Martin Uherka.

Tabulka České dorostenecké korfbalové extraligy:
1. Modří Sloni Znojmo    16    14    0    2    354:141    28
2. SK RG Prostějov    16    12    0    4    311:178    24
3. PKC Náchod     12    6    0    6    174:164    12
4. KC-ZŠ Šenov    12    4    0    8    69:223    8
5. KCC Sokol České Budějovice    16    0    0    16    96:298    0

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...