Dobré odpoledne, dnes je úterý 23.4.2024
svátek slaví Vojtěch,
zítra Jiří
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Velké drama přinesla nedělní extraligová bitva mezi korfbalisty SK RG Prostějov a KCC Sokol České Budějovice. Vyrovnaný duel 9. kola nejvyšší české soutěže 2019/2020 v hale RG a ZŠ města PV se několikrát překlopil na obě strany, až rozhodoval úplný závěr. Ten lépe zvládli domácí díky navrátilkyni po mateřské pauze Anetě Lešanské, která třicet sekund před koncem proměnila penaltu na výsledných 21:20 (8:8)!

Hanákům chyběl Petr Šnajdr (v trestu za červenou kartu), od začátku nenastoupila ani Renata Havlová kvůli bolavé noze. Přesto se ergéčko rychle ujalo slibného vedení 3:0, neboť ani hosté nebyli zdaleka kompletní a v úvodu střetnutí nestíhali.
Prostějovský tým však nevyužil šanci odskočit hned zkraje zápasu na ještě výraznější rozdíl, načež se soupeř chytil. A záhy vyrovnal na 3:3. Ve zbytku defenzivně hrané první půle kolektiv SK neustále vedl o jeden až dva koše, zatímco Jihočeši trpělivě dotahovali či vyrovnávali.
Zlom ve vývoji utkání přišel na rozhraní poločasů. Budějovičtí takzvaně do šatny srovnali na 8:8, aby třemi zásahy bleskově za sebou hned po přestávce otočili na 8:11. Z nečekaného šoku se mančaft RG nějakou dobu vzpamatovával, a byť zanedlouho snížil (10:11), vzápětí zase propadl do tříkošové ztráty (11:14).
Kouč David Konečný si ale vzal oddechový čas, své svěřenkyně i svěřence takticky srovnal, společně se vyburcovali. A působivou smrští sedmi tref za sebou předvedli vskutku mohutný obrat na 18:14 osm minut před koncem. Skórovali téměř všichni členové sestavy včetně střídajících, nejčastěji Lešanská s Alexandrem Vyroubalem. A též Havlová, jejíž obětavý příchod na hřiště z lavičky se stal jedním z klíčových momentů.
Leč rozhodnuto ještě nebylo. Protivník opírající se zejména o přesnou palbu Krejčího totiž znovu zabral a ze závěru udělal infarktovou záležitost, ačkoliv po dvou zraněních už v podstatě neměl koho střídat. Nezdolný Sokol vyrovnal na 19:19, potom ještě jednou na 20:20 padesát vteřin před vypršením normální hrací doby. Naštěstí se moravské partě povedl následný útok, faulovaná Lešanská posbírala veškeré psychické síly a nezvykle horní střelou využila penaltu, čímž definitivně strhla vítězství ve prospěch RG. Vzápětí totiž skvěle zapracovala domácí obrana, načež Prostějované udrželi získaný míč až do finálního klaksonu – 21:20!

ÚSTY TRENÉRA
David KONEČNÝ - SK RG Prostějov:
„České Budějovice sice od loňska oslabily, ale přesto pořád mají tři velice kvalitní hráče se schopnostmi hrát za reprezentaci. Jsou hodně zkušení a s našimi kluky sváděli vyrovnané souboje. My jsme zvolili taktiku většího využití holek, které máme lepší a šikovnější. Tohle nám ale nevycházelo podle představ asi z toho důvodu, že nejsme tolik zvyklí hrát víc přes děvčata. I proto byl celý zápas vyrovnaný a dramatický, skóre se několikrát přelilo na obě strany. A nakonec rozhodla zkušenost Anety Lešanské, která využila své rychlosti proti soupeřce a ustála nervy při penaltě krátce před koncem. Mám velkou radost, že jsme těžké utkání zvládli bez potrestaného Peti Šnajdra a částečně i bez Renči Havlové, jež kvůli bolavé noze vynechala skoro celý první poločas, aby pak se sebezapřením a zatejpovanou patou naskočila. Celý tým zabojoval, těsné vítězství vydřel. Konečně jsme po hrozně dlouhé době porazili Budějice a zlomili prokletí vzájemných střetnutí, navíc zastavili sérii dvou předchozích proher. A každé získané body se teď počítají dvojnásob, když Náchod překvapivě zdolal Brno a Znojmo taky nečekaně vyhrálo na jihu Čech.“

DO RÁMEČKU, TITULEK DO NEGATIVU:
POHLED HRÁČKY
„Já osobně jsem byla hodně nervózní. Nemohli nastoupit Peťa Šnajdr a od začátku ani Renča Havlová, tím pádem se dost změnila sestava a nevěděli jsme, jak budeme v jiném složení čtverek fungovat. Navíc trenér na mě před utkáním kladl větší nároky, než bych si představovala, což jsem musela vstřebat. (smích) Po klidném úvodu byl zápas postupně čím dál vyhrocenější, protože když Budějky prohrávají, tak vytahují různé fígle, jak soupeře rozhodit. A to nám nesedí. Museli jsme taky navnímat různé jejich signály, abychom je dokázali ubránit. Celkově se nám to podařilo, myslím, dobře, v dané sestavě jsme odvedli slušný výkon a s trochou štěstí dovedli vyrovnaný souboj do vítězného konce. Tahle výhra je hodně cenná.“
Aneta LEŠANSKÁ, korfbalistka SK RG Prostějov



  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...