Dobré odpoledne, dnes je pátek 29.3.2024
svátek slaví Taťána,
zítra Arnošt
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

„Konečně chceme poprvé v klubové historii postoupit do finále,“ znělo z tábora korfbalistů SK RG Prostějov před začátkem nové sezóny. A vstup do ní zvládli natolik perfektně, že za splněním cíle i snu v jednom vyrazili nejlepším možným způsobem. Po úvodním skolení Znojma totiž ve 2. kole extraligy dospělých ČR 2019/20 zdolali i venku favorizované Brno! Mnohonásobný šampion republiky a úřadující vicemistr jim podlehl 15:20 (11:11).

Hrálo se v brněnské čtvrti Maloměřice, kde zprvu vedli domácí. Většinu zahajovacího poločasu měli navrch, ale jen mírně o jeden či dva koše. Navíc před přestávkou se hostům podařilo vyrovnat a do šaten se odcházelo za nerozhodného stavu.
Po pauze pak Hanáci rozhodli klíčovým úderem. Během tří minut nasázeli čtyři koše za sebou, čímž Jihomoravanům utekli do trháku. A soupeř tuhle ztrátu již nedokázal zlikvidovat, naopak výběr SK v závěru ještě pečetil svůj poměrně jednoznačný triumf!
Tentokrát družstvo střelecky táhla mužská část sestavy, která ze dvaceti dosažených košů zaznamenala plných šestnáct. Ženské polovině týmu citelně chyběla mladá opora Nikola Lorencová, přesto se zrodilo nesmírně cenné prostějovské vítězství vybudované především na skvělé obraně celého kolektivu. „Už v první půlce jsme Brno přehrávali, ale víc se trefovali oni. Zlom nastal po přestávce. Začalo nám tam padat víc střel a to rozhodlo,“ hodnotil povedený zápas jeho nejlepší kanonýr (s pěti koši) Jan Tichý. Se svými parťáky i parťačkami zvládli hodně emotivní bitvu. „Známe se dobře z české reprezentace, takže je to mezi námi vždycky na ostří nože. Navíc v Brně to často vyhrotí i fanoušci,“ vysvětloval Tichý, proč bylo v útulné hale místy víc horko.
Každopádně ergéčko se po dvou extraligových dějstvích usadilo s plným počtem čtyř získaných bodů v čele tabulky! „Porazit Brno je úspěch, zvlášť venku. Ale my na konci téhle sezóny chceme titul, takže musíme porážet každého,“ doplnil Tichý stručně a jasně.
Další utkání korfbalistů Prostějova v Českých Budějovicích bylo odloženo až na 22. února, tím pádem příště nastoupí v neděli 8. prosince od 10.00 hodin doma proti nováčkovi z Náchoda – a mimořádně v Kostelci na Hané v tamní městské sportovní hale.


KORFBAL
Extraliga dospělých ČR 2019/20 – 2. kolo
KK Brno – SK RG Prostějov 15:20 (11:11)
Rozhodčí: Voda a Filip. Diváci: 50.
Nejvíc košů Brna: Bušík 5, Drábková a Jonáková 3.
Sestava a koše Prostějova: Tichý 5, Galíček 4, Vyroubal 4, Šnajdr 3, Havlová 2, Ambrosová 1, Křížková 1, K. Lorencová – Štefáková. Trenér: David Konečný.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...