Dobré odpoledne, dnes je pátek 19.4.2024
svátek slaví Rostislav,
zítra Marcela
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Bezproblémový start do nového ročníku nejvyšší tuzemské soutěže se povedl korfbalistům SK RG Prostějov. Na vlastním hřišti v 1. kole extraligy dospělých ČR 2019/2020 jasně porazili Modré Slony YMCA Znojmo 26:18 (15:4), když o svém triumfu rozhodli vynikajícím prvním poločasem. A devíti vstřelenými koši se blýskla Renata Havlová.

Hanáci sice nastoupili v početně úzké sestavě, kde navíc musela v její ženské části zaskočit Aneta Lešanská, jinak už trenérka oddílových dorostenců i starších žáků. Přesto neměli domácí vůbec žádné potíže a protivníka doslova smetli drtivým nástupem.
„Začátek se nám hrozně povedl. Měli jsme výbornou efektivitu střelby, dařila se nám z dálky i zblízka včetně dvoutaktů. Skvěle jsme se zkoncentrovali,“ pochvaloval si trenér ergéčka David Konečný, jehož tým je mnohými korfbalovými odborníky považován za černého koně aktuální sezóny se schopnostmi útočit na vysněný postup do extraligového finále.
Proti družstvu z města okurek zvyšoval prostějovský mančaft svůj náskok celý zahajovací poločas až do přestávkového rozdílu jedenácti košů. Po pauze se již herní obraz vyrovnal a hosté dokonce trochu snížili, přesto však triumf favorita nebyl ani na chvíli v žádném ohrožení. A mač dopadl o bezpečných osm tref.
Kouč přitom nemohl opomenout klíčový přínos dvou svěřenkyň. „Renča Havlová to má v sobě, když jí zápas sedne, tak je k nezastavení,“ ocenil Konečný téměř dvoucifernou kanonýrku. „S Anetou Lešanskou jsme se před sezónou domluvili, že nám v případě potřeby pomůže. Což přišlo hned v úvodním kole a ona ukázala, že na extraligu v pohodě stačí,“ doplnil Konečný.
Ve druhém duelu premiérového dějství soutěže podlehly mistrovské, avšak citelně oslabené České Budějovice nahecovanému Brnu vysoko 14:24. 


KORFBAL
Extraliga dospělých ČR 2019/20 – 1. kolo
SK RG Prostějov – Modří Sloni YMCA Znojmo 26:18 (15:4)
Rozhodčí: Pazourek a Pospíšil. Diváci: 100.
Sestava a koše Prostějova: Vyroubal 5, Šnajdr 3, Galíček 1, Tichý 1, Havlová 9, N. Lorencová 3, Křížková 2, Lešanská 1 – Štefák 1. Trenér: David Konečný.
Nejvíc košů Znojma: Nguyen 5, Šebelová a Žák 3.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...