Dobré odpoledne, dnes je středa 24.4.2024
svátek slaví Jiří,
zítra Marek
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Pořadatelskou aktivitou hýřící oddíl korfbalu SK RG Prostějov je během aktuálního týdne spoluorganizátorem Mistrovství Evropy v korfbalu do 21 let 2019 v tomto kolektivním smíšeném sportu. Šampionát se koná od úterý 15. do soboty 19. října v hale RG a ZŠ města Prostějova ve Studentské ulici a jde o zatím nejvýznamnější mezinárodní korfbalovou akci, která se ve zdejším regionu kdy uskutečnila!

Dosavadním vrcholem byl lednový Europa Shield 2019, tedy závěrečný turnaj druhého nejvyššího poháru klubů na starém kontinentu. Hanáci se následně v tomto roce úspěšně zhostili i Finálového dne českého korfbalu jak pro extraligu dospělých, tak pro ligu mladších žáků, poté přivítali ještě čtyři ze šesti hracích dnů nové Superligy včetně medailových bojů. Nadcházející evropský šampionát jednadvacetiletých však z globálního hlediska znamená logicky nejvíc, neboť jde o poměřování národních reprezentací.
Těch už v minulých dnech dorazilo do Prostějova všech osm, které se turnaje zúčastní. V základní skupině A to budou Česko, Nizozemsko, Anglie a Katalánsko, v grupě B Belgie, Německo, Portugalsko a Maďarsko. Z obou skupin hraných 15. až 17. října postoupí nejlepší dva do semifinále (18. října), ostatní zabojují o 5. až 8. místo. Medailové bitvy včetně finále pak přijdou na řadu poslední den ME, tedy 19. října.
Hlavní pozornost bude samozřejmě upřena na domácí výběr České republiky, v jehož středu se vyjímají tři zástupci SK RG Prostějov: hráči Petr Šnajdr a Daniel Štefák plus asistent trenéra David Konečný. Velký smutek naopak zavládl u další místní rodačky Nikoly Lorencové, kterou o start připravilo zranění prstu během jednoho ze tří soustředění před vrcholným kláním přímo na „Chorázce“.
V každém případě se lze těšit na špičkovou sportovní podívanou, byť v obecně ne tolik známém sportu. Pokud si však na internetu pustíte záznamy třeba z lednového Europa Shieldu (zvláště ze slavného duelu ergéčka o bronz) právě na prostějovské palubovce, uvidíte, co vás v případě osobní návštěvy Mistrovství Evropy U21 může čekat. Vysoce kvalitní korfbal v parádní atmosféře bouřících fanoušků a tím pádem super zážitek!
Cílem českého družstva přitom jednoznačně je útok na zisk některé z medailí, navzdory těžkým soupeřům ve skupině. Proto si v kompletním zápasovém programu šampionátu na jiném místě této strany dobře zapamatujte termíny i časy střetnutí ČR, stejně jako následných utkání o cenné kovy. Jestli totiž Češi na placku opravdu dosáhnou, tak hala RG a ZŠ města Prostějova snad samou euforií spadne!
Budete u toho? PROSTĚJOVSKÝ Večerník, jakožto mediální partner akce, ano!

PROGRAM MISTROVSTVÍ EVROPY U21 V KORFBALU 2019

Složení základních grup
Skupina A: Nizozemsko, Anglie, Česko, Katalánsko.
Skupina B: Belgie, Německo, Portugalsko, Maďarsko.

ÚTERÝ 15. ŘÍJNA
10.30 hodin Anglie – Nizozemsko (skupina A), 12.15 hodin Německo – Belgie (skupina B), 14.45 hodin Portugalsko – Maďarsko (skupina B), 16.30 hodin Česko – Katalánsko (skupina A).
STŘEDA 16. ŘÍJNA
10.30 hodin Maďarsko – Německo (skupina B), 12.15 hodin Katalánsko – Anglie (skupina A), 14.45 hodin Belgie – Portugalsko (skupina B), 16.30 hodin Česko – Nizozemsko (skupina A).
ČTVRTEK 17. ŘÍJNA
10.30 hodin Katalánsko – Nizozemsko (skupina A), 12.15 hodin Maďarsko – Belgie (skupina B), 14.45 hodin Německo – Portugalsko (skupina B), 16.30 hodin Česko – Anglie (skupina A).
PÁTEK 18. ŘÍJNA
11.30 hodin o 5. až 8. místo B3 – A4, 13.15 hodin o 5. až 8. místo A3 – B4, 15.00 hodin semifinále B1 – A2, 16.45 hodin semifinále A1 – B2.
SOBOTA 19. ŘÍJNA
10.15 hodin o 7. místo, 12.00 hodin o 5. místo, 13.45 hodin o 3. místo, 15.30 hodin finále.
Všechny zápasy se hrají v hale RG a ZŠ města Prostějova ve Studentské ulici.


41 me korf

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...