Dobré poledne, dnes je středa 24.4.2024
svátek slaví Jiří,
zítra Marek
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Mimořádně početné zastoupení bude mít prostějovský korfbal na nejdůležitější mezinárodní akci tohoto roku. Stane se jím mistrovství světa dospělých 2019 v Jihoafrické republice, jež hostí od čtvrtka 1. do soboty 10. srpna třímilionové město Durban. Dnes večer tam vyrazí hned kvinteto členů místního oddílu SK RG!

Do konečné nominace národního výběru České republiky se dostala jedna žena Renata Havlová + čtyři muži Petr Galíček, Alexandr Vyroubal, Petr Šnajdr a Daniel Štefák. „Světový šampionát v Africe je velké lákadlo. A tím víc, že se nás tam z Prostějova může reálně dostat čtyři nebo pět. V přípravě pořádně mákneme, a pokud nás opravdu nominují, zabojujeme s naší reprezentací o co nejlepší umístění. Zisk medaile by byl splněný sen,“ řekl Večerníku Petr Šnajdr už ve druhé polovině června na tradičním setkání Big Ill Pig.
Slova střelce rozhodujícího „zlatého“ koše na bronzovém Europa Shieldu klubů 2019 se nakonec naplnila, do JAR odletí pětice zástupců ergéčka. Rozhodlo o tom několik soustředění i přípravných zápasů, z nichž většina proběhla v městské sportovní hale Kostelce na Hané. My budeme našim korfbalistům samozřejmě držet pěsti a z Durbanu přineseme podrobné zpravodajství, po návratu domů pak máme v plánu exkluzivní rozhovor s prostějovskými reprezentanty.

TRIO HRÁLO NA SP U17 V HOLANDSKU
Korfbalový klub SK RG PV měl své vyslance také na Světovém poháru U17 v nizozemském Eindhovenu. Letošní vrchol této věkové kategorie absolvovala trojice z Hané: dívka Vendula Bartošová a chlapci, současně bratři Josef Valenta + František Valenta.
Reprezentační tým ČR sedmnáctiletých v základní skupině porazil Katalánsko 10:6, Maďarsko 14:1 i Slovensko 10:7, naopak podlehl Belgii 3:13 a Tchajwanu 6:16. Tím pádem putoval do bojů o páté až osmé místo, kde zdolal Německo 9:7 a na závěr prohrál s Anglií 4:7. Což znamenalo konečnou šestou pozici.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...