Příjemnou noc, dnes je čtvrtek 18.4.2024
svátek slaví Valérie,
zítra Rostislav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Obzvláště vypečené selátko pro tuze vypečené korfbalisty? Nikoliv. Komunitu SK RG Prostějov tvoří samí báječní lidé, kteří si své dozlatova urožněné prasátko bezezbytku zasloužili. A zdaleka nejen to. Už po jedenácté uspořádali klubovou rozlučku se sezónou, tentokrát s názvem Big Ill Pig 2019. Jako obvykle to během ní pořádně rozjeli!

Do tradičního dějiště v areálu posezení Sport Baru u fotbalových hřišť areálu SCM Za místním nádražím v Prostějově se již od rána trousili organizátoři nesmírně oblíbeného dýchánku, aby celé místo patřičně nachystali i vyzdobili. A následně po obědě ve větším počtu přicházeli hosté. Kterých tentokrát dorazily necelé dvě stovky, což byl téměř rekordní počet! „Dali jsme si záležet na rozesílání pozvánek mnoha různými způsoby a to se asi projevilo,“ odtušil předseda korfbalového oddílu SK RG Jan Mynařík.
Hned na uvítanou každý dostal jednoho panáka ostřejšího moku, vynikající jídlo a pití jinak provázelo veškeré osazenstvo celým dlouhým setkáním. Různým dobrotám z domácí kuchyně přitom znovu vévodilo vlastnoručně upečené prase, o jehož přípravu se nejvíc starali zkušení „grilovači“ Martin Šnévajs a Zdeněk Snášel. Průběžně teklo proudem pivo, nemluvě o jiném alkoholu a také nealkoholických nápojích pro mladší účastníky i děti.
Hlavně později narozené ročníky si samozřejmě užily spoustu soutěží o drobné ceny, maximálně v kurzu letos byla zejména střelnice po vzoru kolotočářských poutí. Společně s obvyklou tombolou, do níž opět přispěl i PROSTĚJOVSKÝ Večerník coby mediální partner místního korfbalu, tentokrát dostala tuhle zábavu na starost nastupující generace ergéčka, tedy Renata Havlová, Petr Galíček, Petr Šnajdr, sestry Kateřina a Nikola Lorencovy i další. Tedy vlastně extraligová sestava dospělého výběru Hanáků.
Chybět pochopitelně nemohla ani hodnoticí zpráva klubového šéfa Mynaříka ohlížející se za uplynulým soutěžním ročníkem 2018/2019. Honza v ní zdůraznil nejen mnoho medailových úspěchů v čele s úžasným bronzem na domácím Europa Shieldu, ale rovněž extrémní pořadatelskou aktivitu SK RG, která především za posledních několik měsíců překonala veškeré myslitelné rekordy. „Všechno korfbalové se děje v Prostějově,“ trefně Mynařík nazval svou výstižnou stať. A ocenění (dokonce nescházel ani krásný dort!) se dočkaly též mládežnické týmy ergéčka, stejně jako Fanoušek roku Petr Marek. „Protože byl prakticky všude,“ zdůvodnil Myňa s úsměvem.
Skvělou náladu nikomu vůbec nezkazila ani odpolední bouřka. Počasí se totiž po ní zase umoudřilo, tudíž si každý zájemce mohl na přilehlém hřišti s umělým povrchem vyzkoušet střelbu na korfbalové koše. A vězte, že pro laika či méně zkušeného plejera nejde o nic snadného… Každopádně s přibývajícími hodinami i blížícím se večerem ovládala stále větší část osazenstva chytlavá hudba ostříleného DJ Davida Snášela, aby výborná zábava postupně přerostla v nefalšovanou diskotéku do hluboké noci. Největší vytrvalci to – věrni každoroční tradici – společně táhli až do brzkého rána. Ovšem tohle už je zase jiný příběh...

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...