Dobré ráno, dnes je pátek 19.4.2024
svátek slaví Rostislav,
zítra Marcela
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: Český korfbalový svaz letos zavedl novou oficiální soutěž hranou v období květnového a červnového volna - Superligu ČR 2019. Korfbalisté SK RG Prostějov vzali tuhle novinku dost vážně a pod hlavičkou družstva s názvem PRO Bananas se okamžitě zařadili k největším favoritům. Dokonce se reálně vznáší ve vzduchu možnost dosáhnout na celkový triumf!

Hanáci nejprve dominovali své základní skupině (Modré), kde už dříve ve Znojmě smetli áčko reprezentace ČR U17 jasně 22:12 (12:6) a poradili si také doma se silným Alligators Teamem 21:14 (10:8), načež minulou sobotu dovršili suverénní prvenství v grupě další znojemskou výhrou nad Respo Teamem drtivě 26:5 (14:2).
Tím pádem šli do čtvrtfinále ve vlastní hale RG a ZŠ města PV ve Studentské ulici proti papírovému outsiderovi, kterým byl národní B-výběr České republiky do 17 let. Konečný výsledek duelu úvodního kola play-off tomu odpovídal, domácí kralovali rekordním rozdílem 33:7 (13:3).
„Všem svěřencům jsem zdůrazňoval, že nechci vidět žádné hraní na půl plynu nebo podcenění. Naopak vyžaduju, aby makali s jakýmkoliv soupeřem stále naplno a brali Superligu co nejvíc vážně. Sice je to v uvozovkách jen příprava, ale my jsme tuhle soutěž nakonec pojali naprosto zodpovědně. A pokud už od druhé poloviny dubna dost intenzivně trénujeme, chceme to zúročit,“ řekl Večerníku trenér prostějovských korfbalistů David Konečný.
Sice mu v sestavě chybí několik reprezentantů, kteří museli kvůli regulím soutěže přejít do jiných kolektivů, leč přesto mančaft PRO Bananas zatím prokazuje nejvyšší výkonnost ze všech osmi superligových účastníků. „S každým dalším zápasem viditelně roste prestiž i touha vítězit. Z naší strany to rozhodně nebereme jako nějaké pouťáky, spíš právě naopak. A za cíl teď určitě máme minimálně postup do finále,“ prozradil Konečný.
Poslední dva hrací dny Superligy ČR 2019 jsou na programu o nejbližším víkendu kompletně v hale RG a ZŠ města Prostějova, tedy na „Chorázce“. Domácí parta tam absolvuje nejprve semifinále proti Hooks Teamu (sobota 15. června od 14.30 hodin). „Ti skončili ve Zlaté skupině druzí a mají kvalitu, i když bude hodně záležet, v jaké sestavě se sejdou. Každopádně je při našem standardním výkonu můžeme rozhodně vyřadit,“ nepochybuje kouč hanácké družiny.
Medailové bitvy přijdou na řadu v neděli 16. června: ve 13.00 hodin mač o bronz, ve 14.30 pak závěrečné finále. „Já osobně věřím, že postoupíme do titulového utkání a v něm narazíme na Aligátory, kteří se operativně posílili o čtyři dobré Maďary. Za sebe a pevně věřím, že i za holky a kluky říkám, že se ze všech sil popereme klidně o celkové zlato. To by byl pěkný úspěch do klubové sbírky,“ doplnil Konečný s optimistickým úsměvem.

2. KOLO PLAY-OFF (Prostějov)
Sobota 15. června – o 5. až 8. místo: 10.00 hodin CZE U17 A – CZE U17 B, 11.30 hodin Spice Team – Respo Team. Semifinále: 13.00 hodin MS Team – Alligators Team, 14.30 hodin PRO Bananas – Hooks Team.
3. KOLO PLAY-OFF (Prostějov)
Neděle 16. června – o 7. místo: 10.00 hodin. O 5. místo: 11.30 hodin. O 3. místo: 13.00 hodin. Finále: 14.30 hodin.





  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...