Dobré odpoledne, dnes je sobota 20.4.2024
svátek slaví Marcela,
zítra Alexandra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: Finálový den českého korfbalu 2019 zorganizoval na konci aktuální sezóny oddíl SK RG Prostějov v hale RG a ZŠ města PV ve Studentské ulici. A nutno říct, že se pořadatelství vrcholného národního turnaje ujal opět na jedničku ke všeobecné spokojenosti. Tři nejsledovanější soutěže ČR v tomto smíšeném kolektivním míčovém sportu tak poznaly své vítěze i medailisty, přičemž pro domácí výběry ergéčka nastala doba bronzová. Cennými kovy této hodnoty byly v rámci slavnostního vyhlášení výsledků dekorovány prostějovské týmy dospělých A i B a dorostenců. Hned dvojnásobný mistrovský triumf oslavili korfbalisté Českých Budějovic.

EXTRALIGA DOROSTU – O 3. MÍSTO
SK RG Prostějov – SK Plhov Náchod 20:16 (12:8)
Výhodu domácího prostředí využili mladí Hanáci skvěle. Počáteční vedení 2:1 sice rychle ztratili a defenzivně slabší první čtvrtinu prohráli 5:7, ale pak vývoj důležitého střetnutí razantně otočili. Klíčem k tomu byla výrazně zlepšená obrana, která soupeři dovolila za celou druhou desetiminutovku dát jediný koš. A protože ergéčko v útoku trefovalo pořád, platilo o poločasové přestávce nadmíru slibné skóre 12:8. Hosté hned po pauze dotáhli na 12:10, po dalším odskočení černo-žlutých následně snížili ještě dvakrát na rozdíl tří tref (15:10 – 15:12, 16:13). Žádné drama se však nekonalo, neboť prostějovský mančaft nijak nepolevoval a až do úplného konce předváděl kvalitní, soustředěný i nadšený výkon umocněný výbornou atmosférou povzbuzujících fanoušků. Definitivní rozhodnutí přinesl minitrhák na 18:13, od té chvíle již nebylo o bronzovém triumfu moravské jízdy žádných pochyb.
„Perfektní zápas a úžasný zážitek jak pro nás, tak pro diváky. Utkaly se dva vyrovnané týmy, které spolu během sezóny sváděly rovnocenné souboje, nikdo nebyl favoritem. Nám dokonale sedlo domácí prostředí, zatímco Náchod je zvyklý hrávat spíš v menších halách. Svěřenci měli svůj den, hodně se trefovali a dobře bránili, prostě celkově super výkon. Dnes jim nemám absolutně co vytknout, i když dřív jsme spolu měli nějaké spory ohledně taktiky. Teď jsme všichni strašně moc spokojení,“ hodnotil už s úlevným úsměvem hlavní kouč dorostenců SK RG Martin Šnévajs, jenž družstvo vede společně s druhou trenérkou a životní partnerkou v jedné osobě Anetou Lešanskou.
Oba s celým kolektivem na hřišti bouřlivě slavili, v náručí navíc malou dcerku. „Určitě rozhodla druhá čtvrtina, během níž nastal velký zlom díky našemu obratu z 5:7 na 12:8. Takové výpadky jsme v tomto ročníku většinou mívali my, ale tentokrát jsme sami dokázali trestat chyby soupeře a získali klíčový náskok. Který jsme pak bez větších problémů udrželi až do závěru,“ ohlížel se Šnévajs. Z vydřené medaile měl obrovskou radost. „Všichni ostatní semifinalisté posílili před play-off o nejlepší hráče z nepostupujících oddílů, pouze my jsme nechali kádr pohromadě ve stejném složení a vsadili na týmovou soudržnost vlastních odchovanců. A jsem hrozně rád, že jsme za tenhle přístup byli odměněni zaslouženým bronzem. Děcka v nejdůležitějším okamžiku společně zabrala, placku jim ohromně přeju,“ připojil Šnévajs dojatě.
Nejvíc košů Prostějova: Dušek 6, Ošťádal 5. Náchod: Štěpánová 7.

EXTRALIGA DOROSTU – FINÁLE
KCC Sokol České Budějovice – KK Brno 18:14 (10:6)
Mladí Jihočeši měli finálový mač pod kontrolou od úvodní do poslední minuty a po právu získali mistrovský titul ve věkové kategorii U19.
Nejvíc košů – Budějovice: Kortus a Botková 5. Brno: Literová 5.
Konečné pořadí soutěže: 1. KCC Sokol České Budějovice, 2. KK Brno, 3. SK RG Prostějov, 4. SK Plhov Náchod, 5. KC ZŠ Šenov, 6. KK Nový Lískovec.

1. LIGA DOSPĚLÝCH – FINÁLE
VKC Kolín – Korfbal Náchod 18:16 (6:7)
Dlouho naprosto vyrovnaný duel zlomili na svou stranu Kolínští až obratem v závěru, díky čemuž obhájili loňský prvoligový primát. Třetí ve druhé nejvyšší soutěži seniorské kategorie skončilo prostějovské béčko.
Konečné pořadí soutěže: 1. VKC Kolín, 2. Korfbal Náchod, 3. SK RG Prostějov B, 4. KK Brno B, 5. Modří Sloni YMCA Znojmo B, 6. KC SPŠS Tábor, 7. KK Nový Lískovec, 8. SCDK Wroclaw, 9. KC ZŠ Šenov.

EXTRALIGA DOSPĚLÝCH – FINÁLE
KCC Sokol České Budějovice – KK Brno 19:18 (10:7)
V rozhodující bitvě elitní české soutěže se zrodilo překvapení, když úřadující šampión republiky z jihu Moravy, který navíc jasně ovládl i dlouhodobou část tohoto ročníku, tahal celé finálové střetnutí za kratší konec herního provazu. V koncovce sice mocně dotahoval, ale vyrovnat nezvládl. A Jihočeši z Budějovic uhájili těsné vítězství, čímž dosáhli na desáté extraligové zlato v oddílové historii. Prostějované pak podruhé v klubových dějinách vybojovali bronz.
Nejvíc košů – Budějovice: Krejčí 4. Brno: Jonáková 6.
Konečné pořadí soutěže: 1. KCC Sokol České Budějovice, 2. KK Brno, 3. SK RG Prostějov, 4. Modří Sloni YMCA Znojmo.


  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...