Dobré odpoledne, dnes je sobota 20.4.2024
svátek slaví Marcela,
zítra Alexandra
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: Extraligu dospělých ČR 2018/2019 zakončili korfbalisté SK RG Prostějov dvěma víkendovými zápasy ve dvou dnech. Dopadly přesně dle očekávání: úřadujícím šampiónům z Brna v sobotu podlehli (byť nejtěsnějším poměrem), poslední celek tabulky Znojmo v neděli porazili (hladce). Každopádně na zisku bronzových medailí tyhle výsledky nemohly nic změnit. Večerník obě utkání sledoval z hlediště.

SK RG Prostějov – KK Brno 18:19 (9:10)
Domácí už měli jisté třetí místo, hosté prvenství po základní části. Tím pádem mohly hrát oba celky uvolněně bez jakéhokoliv stresu, což v úvodu svědčilo mnohem víc Jihomoravanům. Ti využívali častých ztrát míče i nepřesné střelby ergéčka k neustálému zvyšování náskoku, tudíž v 9. minutě panoval trochu hrozivý stav 3:8.
Od té chvíle se však Hanáci rapidně zlepšili a začali favoritovi zatápět. Nahoru šla především obrana, přes kterou se výběr KK přestal prosazovat, a do šaten šla obě družstva za téměř nerozhodného skóre 9:10.
Po přestávce rozjetý kolektiv SK dokonce dvakrát vyrovnal (11:11, 12:12) a několikrát mohl jít do vedení, leč k tomuhle zlomu nedošlo. Naopak tvrdě hrající soupeř v dost nervózní pasáži utkání znova utekl na výraznější rozdíl 13:16 a 14:18, tím pádem se zdálo být rozhodnuto.
Leč ještě nebylo, neboť prostějovská parta tažená palebně dvojicí Alexandr Vyroubal + Renata Havlová a defenzivně výborným Petrem Šnajdrem předvedla silný závěr. Z 15:19 dotáhla třemi koši za sebou na nejtěsnějších 18:19, ale aspoň vyrovnávací trefu znamenající bodík za plichtu již nepřidala.
„Začátek nám nevyšel, chyběla koncentrace. Z toho pramenila spousta zbytečných chyb v útoku, ofenziva hodně vázla. Postupně jsme však výkon zlepšovali a od poloviny první půlky už jsme hráli dobře. Hlavně bránění nám dnes opravdu šlo, udržet mistrovské Brno pod dvaceti nastřílenými koši je pěkné. Jen škoda, že takhle vyrovnaný souboj s favoritem jsme nedovedli alespoň k remíze. Proti finalistům extraligy jsme v letošní sezóně nezískali ani bod, což mě mrzí,“ řekl po sobotním dramatu trenér RG David Konečný.

SK RG Prostějov – Modří Sloni YMCA Znojmo 28:20 (16:11)
O den později chtěli bronzoví medailisté i počtvrté v aktuálním ročníku elitní tuzemské soutěže zdolat rivaly z města okurek. To se jim podařilo naprosto přesvědčivě, což pouze potvrdilo oprávněnost dobytí cenného kovu.
Zahajovací pasáž duelu se nesla ve vyrovnaném duchu, leč za stavu 4:3 domácí zařadili vyšší rychlostní stupeň a šňůrou pěti košů prchli na 9:3. Od té chvíle odstup mezi oběma kolektivy již nikdy neklesl pod čtyři trefy, hanácká ekipa měla průběh střetnutí plně pod kontrolou.
V ofenzivně vedeném utkání se přitom často skórovalo, z Prostějovanů se prosadili téměř všichni členové sestavy včetně střídajících. Po pauze hosté ještě dokázali snížit na 19:15 a teoreticky mohl hrozit obrat, ale hned vzápětí následoval trhák na 25:16, který definitivně rozhodl o pohodovém triumfu soudržné party okolo kapitána Petra Galíčka.
„Mám radost, že jsme sezónu zakončili vydařeným výkonem i vysokým vítězstvím. Jen v úvodu nám dělala trochu problém sestava, jakou schválně nasadil soupeř. Tak jsme složení obou čtyřek brzo trochu prohodili, vzápětí Znojmu utekli a větší náskok potom bezpečně drželi, v závěru ještě zvýšili. Celý tým zahrál dobře, celkové třetí místo je zaslouženě naše,“ spokojeně konstatoval kouč Konečný.

Extraliga dospělých ČR 2018/19 – 12. kolo
SK RG Prostějov – KK Brno 18:19 (9:10)
Rozhodčí: Kolářová a Maňáková. Diváci: 50.
Sestava a koše Prostějova: Vyroubal 5, Galíček 2, Tichý 2, Šnajdr 1, Havlová 4, Křížková 3, N. Lorencová 1, K. Lorencová – Marek, Zelinková. Trenér: David Konečný.
Nejvíc košů Brna: Š. Jonáková 6, Bušík 4, 3. Jonáková 3.

Extraliga dospělých ČR 2018/19 – dohrávka 10. kola
SK RG Prostějov – Modří Sloni YMCA Znojmo 28:20 (16:11)
Rozhodčí: Voda a Vávra. Diváci: 50.
Sestava a koše Prostějova: Šnajdr 6, Galíček 4, Vyroubal 3, Tichý, Havlová 4, K. Lorencová 4, Křížková 1, Zelinková 1 – Marek 4, Lužný 1, N. Lorencová, Štefáková. Trenér: David Konečný.
Nejvíc košů Znojma: Nguyen 9, I. Žák a Simonidesová 3.

Extraliga dospělých ČR 2018/19 – KONEČNÁ TABULKA
1. KK Brno 12 10 1 1 265:209 21
2. KCC Sokol České Budějovice 12 7 1 4 250:240 15
3. SK RG Prostějov 12 4 0 8 250:266 8
4. Modří Sloni YMCA Znojmo 12 2 0 10 232:282 4



  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...