Příjemnou noc, dnes je středa 24.4.2024
svátek slaví Jiří,
zítra Marek
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Dlouhodobá fáze korfbalové extraligy dospělých ČR 2018/19 směřuje ke svému závěru. V předposledním 11. kole zajížděl tým SK RG Prostějov až na daleký jih Čech, kde svedl další vyrovnanou bitvu s papírově silnějším protivníkem. Stejně jako týden předtím v Brně však i na půdě Českých Budějovic nakonec těsně padl, přesný výsledek zněl z pohledu domácích 25:23 (16:13).

V hanáckém táboře však navzdory porážce nepanoval žádný velký smutek, spíš právě naopak. Ještě před zahájením duelu se totiž výprava ergéčka dozvěděla, že Znojmo prohrálo s Brnem 18:24 a tím pádem je zisk bronzových medailí definitivní jistotou! I kdyby totiž celek z města okurek ještě dotáhl čtyřbodovou ztrátu v tabulce, pro SK by v případě rovnosti hovořila lepší bilance vzájemných střetnutí.
Tím pádem se při konfrontaci s Budějovickými nebylo proč nervovat. „Z hlediska konečného pořadí už o nic nešlo, tak jsme si chtěli utkání užít. Samozřejmě jsme i tak toužili po vítězství a s promíchanou sestavou drželi krok, skóre se dlouho přelévalo ze strany na stranu. Chvíli před koncem jsme se dostali na dostřel jednoho koše, potom se ale dvakrát trefili domácí a bylo rozhodnuto,“ okomentoval mač prostějovský hráč Jan Tichý.
Za oběma posledními neúspěchy minimálním rozdílem na jihu Čech i Moravy se ohlédl trenér RG. „V Brně nám chyběly ze zdravotních důvodů dvě holky, třetí nastoupila po nemoci. A tohle oslabení se hodně projevilo tím, že dvacet košů jsme dostali od soupeřových děvčat. Což bylo rozhodující. Jinak jsme odvedli dobrý výkon, převládalo nadšení po Europa Shieldu. Totéž platilo o Budějkách, kde jsme navíc věděli o jistotě našeho bronzu a celkově se hrálo z obou stran uvolněně, útočně bez obran. Tím pádem jsme měli hrozně moc střel včetně volných ze slibných pozic, k vítězství chyběla o něco přesnější palba. Přesto i z tohohle zápasu mám spíš pozitivní dojmy,“ zhodnotil David Konečný.
Aktuální ročník extraligové soutěže uzavře se svými svěřenci dvěma domácími souboji o nejbližším víkendu v hale RG a ZŠ města Prostějova ve Studentské ulici. V sobotu 2. března od 17.00 hodin půjde o utkání 12. dějství proti KK Brno, o den později v neděli 3. března od 17.00 hodin sezónu uzavře dohrávka 10. kola s Modrými Slony YMCA Znojmo.
„Poslední dva zápasy si půjdeme hlavně užít, zároveň je ale chceme zvládnout samozřejmě co nejlíp. Počtvrté v letošním ročníku porazit Znojmo a poprvé brněnského favorita, motivace nám chybět určitě nebude. Byť jsme se chtěli víc porvat o postup do finále, osobně považuju medailové třetí místo za úspěch, navíc zasloužený. Chybí mi jen to, abychom dokázali aspoň občas vyhrát nad současnými finalisty extraligy,“ řekl prostějovský kouč Konečný směrem k nadcházející zápasové rozlučce i bronzovému vyústění elitní tuzemské soutěže.

KORFBAL
Extraliga dospělých ČR 2018/19 – 11. kolo

KCC Sokol České Budějovice - SK RG Prostějov 25:23 (16:13)
Rozhodčí: Fridrich a Pazourek. Diváci: 50.
Nejvíc košů Českých Budějovic: Pešák 9, Kortus a Krejčí 5.
Sestava a koše Prostějova: Tichý 5, Galíček 4, Vyroubal 4, Marek, Havlová 5, Křížková 2, N. Lorencová 2, K, Lorencová 1 – Zelinková 1, Rieger. Trenér: David Konečný.

Extraliga dospělých ČR 2018/19 – tabulka po 11. kole
1. Brno 9 1 1 246:191 19
2. Č. Budějovice 7 1 3 233:218 15
3. Prostějov 3 0 7 204:225 6
4. Znojmo 1 0 9 188:237 2

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...